Vacante de neuitat in Turcia

de | sept. 9, 2019 | Calatorii

Vacantele Turcia sunt un adevarat rasfat indiferent din ce punct de vedere am privi fascinantele itinerarii turistice atat din Turcia Asiatica cat si cea Europeana, separate fiind una de cealalta prin magnificul Bosfor.

Arealul geografic fabulos baleiaza intre Turcia Asiatica si Turcia Europeana acestea fiind separate, cum spuneam, de Bosfor care alaturi de Marea Mmarmara si Dardanele compun zone minunate pentru petrecerea unei vacante reusite.

Caci vacantele Turcia sunt cele mai reusite pentru ca poti vedea orasul antic Troia cu cele doua semete piscuri ale Muntelui Ararat, fascinanta metropola de pe Bosfor, Istambul, care te intampina cu atractii turistice vechi dar si cele arhitecturale, noi, moderne si de neegalat in care arhitecti celebrii si-au pus toata maiestria pentru a crea cladiri cu fatade din sticla, pana la nori.

Daca esti fascinat de istorie, poti alege locuri unde vei simti ca te-ai intors in timp si unde istoria acestui maret popor ti se dezvaluie in totalitate cum ar fi : Palatul Paleologilor, Catedrala Sf. Sofia  Moscheea Albastra, Moscheea lui Suleyman Magnificul, Turnul Galata, Palatul Topkapi, Muzeul Arheologic unde se afla celebrul sarcofag al lui Alexandru cel Mare pe langa alte obiective turistice istorice.

Daca alegi din multitudinea de oferte pe care ti le ofera agentia de turism Travel Idea vacante Turcia atunci trebuie cu siguranta sa adaugi itinerariul tau litoralul egeean si sa vizitezi Izmir, ruinele Troiei, Bergama, Sart , Efesul  unde vei fi in fata unor  splendide  vestigii elenistice, romane și paleocrestine – deasemeni vei vedea locul unde si-a trait ultimii ani din viata Maica Domnului.

In turcia, mai poti vizita minunatul oras Bodrum , orașul natal al lui Herodot si castelul magnific al cavalerilor de Rhodos.

Pe litoralul de sud, troneaza atractiva stațiune de cura heliomarina Antalya iar Adana  iti dezvaluie un renumit muzeu arheologic impreuna cu podul de piatra construit de Hadrian

In vacante Turcia, tara foarte ofertanta atat din punct de vedere istoric cat si a pastrarii traditiilor artistice si culinare ai posibilitatea de a vizita celebrul templu al lui August, coloana lui Iulian, Mausoleul lui Kemal Ataturk  iar  langa Ankara vei putea vedea vestigiile de la Bogaz Kale,vechiul Gordion aceasta fiind capitala regatului antic Frigia unde Alexandru cel Mare a taiat nodul „gordian.

Vino pe site-ul nostru https://travelidea.ro/turcia/co3 si alege pachetul turistic pentru a-ti petrece vacanta binemeritata si daca iti doresti ca combini vizitarea unor obiective turistice cu rasfatul sub soare oferit de plajele intinse cu nisip fin si apa cristalina, impreuna cu luxuarinte plante ce compun zone fantasmagorice.

Turcia este foarte ofertanta si pe intreg litoralul sunt statiuni celebre care-ti ofera servicii la cele mai inalte standarde si poti servi celebra cafea turceasca la nisip a carei savoare n-o vei uita, impreuna cu renumitele baclavale, halva si alte preparate culinare care te vor rasfata pe deplin.

Hai in vacanta Turcia, cu Travel Idea , pentru a te desfata din toate punctele de vedere inclusiv la un hammam intr-o tara magnifica unde civilizatiile sunt intr-o contopire armonioasa scotand-se  in evidenta una pe cealalta si valorile fiecareia dintre ele.

Te-ar mai putea interesa si....

Ce ducem cu noi în drumeții?

Ce ducem cu noi în drumeții?

Mersul pe munte poate fi una dintre cele mai sănătoase forme de a ne deconecta de viața de zi cu zi, de griji, de lucru și de a ne bucura de aerul curat pe care orașul nu îl poate oferi. Mai ales în ultimii ani mulți și-au îndreptat atenția spre drumeții, spre...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]