Cum putem îmbunătăți pragul de auz fără medicamente?

de | dec. 20, 2021 | Sanatate

Problema deteriorării activității analizoarelor auditive nu își pierde relevanța de mai mulți ani la rând. Și dacă mai devreme un astfel de dezastru se refera în principal la vârstnici, acum riscul de pierdere a auzului crește literalmente din copilărie. Ce factori contribuie la acest lucru și cum putem recâștiga bucuria de a asculta și de a auzi fără medicamente agresive. 

De ce pierdem auzul

 Statisticile oficiale, prezentate în rapoartele anuale ale OMS, ne sperie constant. Aproape fiecare a 5 persoană din lume, indiferent de rasă și statut social, suferă de tulburări de auz. Dar numai unul va merge pentru o consultare și diagnostic la medic. Și ceilalți? Pragul lor de auz va scădea treptat până când va duce la surditate. 

Este important să rețineți că, în 60% din cazuri, disfuncția aparatului auditiv poate fi prevenită. Dar oamenii nu se ocupă de sănătatea sa, așteptând apariția infecțiilor și a altor finale dezamăgitoare. Doar gândiți-vă! Aproximativ 1,1 miliarde de tineri (cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani) sunt expuși riscului de pierdere a auzului ca urmare a expunerii la zgomot în zonele de divertisment.

De ce încă ne pierdem auzul? Ca urmare a unei predispoziții genetice sau a unei traume la naștere. De asemenea, pierderea auzului poate fi provocată de multe infecții ale urechii și boli cronice. Apropo, chiar și gripa poate provoca o complicație din cauza pierderii auzului. 

Grupul de risc este completat de persoanele în vârstă cu procese degenerative actuale și de persoanele care suferă de efecte secundare de la medicamente clinice. După cum puteți vedea, nimeni nu este imun la o astfel de soartă, dar există modalități dovedite care ajută la recâștigarea auzului fără medicamente.

Metode de stimulare a auzului

Prima și cea mai importantă acțiune pe care o persoană cu deficiențe de auz ar trebui să o facă este vizita la un surdolog cu experiență. Numai după ce ați aflat cauza bolii, o puteți elimina profesional. 

Prognosticul medicului va fi favorabil dacă cauza este o boală infecțioasă sau prezența unui dop de sulf, atunci victima este pur și simplu spălată cu auricul și canalele urechii sau li se prescrie tratament cu medicamente.

Dacă procesul degenerativ a afectat urechea medie (timpanul a izbucnit și așa mai departe), atunci procesul de reabilitare poate dura ani de zile. Și uneori medicii recurg chiar la intervenții chirurgicale. 

Urechea internă – cel mai dificil caz. Dacă labirintita este încă tratabilă, atunci este imposibil să restabiliți firele de păr și celulele nervoase care s-au uzat odată cu vârsta sau din cauza dragostei excesive de muzică tare. Prin urmare, ei recurg la metode radicale — instalarea unui aparat auditiv sau a unui implant cohlear.

Cum se poate restabili auzul

Pentru a crește pragul de audibilitate, puteți lua, de asemenea, complexe de îmbunătățire a sănătății ca Ottomax. Ottomax – este un remediu natural, cu vitamine pentru susținerea organelor auditive.

Produsul previne și oprește procesele de afectare a auzului, îmbunătățind circulația sângelui în celule. Ameliorează durerea și reduce intensitatea simptomelor inconfortabile, normalizând activitatea întregului aparat auditiv. Ottomax are un efect antiinflamator și antibacterian și, de asemenea, îmbunătățește pragul auzului.

Principalul avantaj al Ottomax este formula sa biologic activă, în care fiecare componentă completează și îmbunătățește efectul reciproc. Deci, ingredientul de bază al compoziției este considerat melatonina. Îndepărtează influența stresului oxidativ, care este principalul dușman al auzului.

Capsulele sunt, de asemenea, îmbogățite cu extract de ginkgo biloba, care are un efect metabolic și neuroprotector asupra sistemului nervos central. Magneziul promovează regenerarea nervilor după pierderea auzului din cauza expunerii la zgomot sau a pierderii auzului senzorineural idiopatic brusc. zincul și vitamina C joacă un rol important antioxidant în metabolismul uman. În afară de aceasta, ambele substanțe sporesc proprietățile de barieră ale corpului în ansamblu. Vitaminele B asigură relaxarea mușchilor netezi, în special a vaselor mici de sânge, prin urmare, cresc fluxul de sânge către urechea internă.

Ottomax este o soluție ideală atât pentru terapia, cât și pentru prevenirea bolilor organelor auditive. În plus, poate fi utilizat pentru persoanele de diferite grupe de vârstă: atât cu otită cronică, cât și cu modificări senile și în stadiul inițial de tinitus.

Produsul este disponibil într-un format convenabil de capsule, pe care trebuie să le luați doar o dată pe zi. Poate fi achiziționat fără prescripție medicală, fără teama de efecte secundare. Produsul are un profil ridicat de siguranță și certificate de calitate care dovedesc naturalețea fiecărei componente a compoziției. 

Complexul biologic activ ale Ottomax combate schimbările legate de vârstă și previne subțierea auriculei, restabilește funcționalitatea urechii interne și oprește procesele inflamatorii.

Ottomax

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]