Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii

de | mai 27, 2018 | Life

Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o problema daca se consuma zilnic aproximativ doua cesti de cafea.

Daca se va depasi acest numar de aproximativ doua cesti pe zi, este posibil ca bebelusul sa fie afectat de cofeina , acest lucru ducand la disconfortul sau. De aceea, pentru a contramanda toate efectele negative ale cofeinei asupra mamei si fatului, se recomanda ca pentru inceput sa se combine cafeaua naturala cu cea decofeinizata, ca pana in final sa se ajunga la consumul cafelei decofeinizate. Facandu-se trecerea gradual, nu mai poate fi cazul aparitiei durerilor de cap, a irascibilitatii si a letargiei.

Aceasta este, prin urmare, cea mai buna solutie atunci cand nu se doreste renuntarea la consumul de cafea,  se va apela  la cafeaua decofeinizata, acest sortiment avand o concentratie de cofeina ce se situeaza intre 4 si 16%.

In urma studiilor s-a dovedit ca nu exista diferenta majore intre viitoarele mame care urmeaza sa nasca si aleg sa consume cafea normala si intre cele care consuma cafea decofeinizata.

Chiar si sortimentul de cafea decofeinizata este plina de antioxidanti care ajuta organismul in diverse situatii sau afectiuni, acestia existand inca in compozitie.

Daca vrei sa scazi mai mult cantitatea de cofeina, trebuie sa optezi pentru o cafea espresso, deoarece aburul trece foarte repede prin cafea si astfel cofeina nu mai are timp pentru a ajunge in ceasca.

Cantitatea de cofeina dintr-o ceasca, variaza deci in  functie de ce fel de boabe de cafea sunt folosite, cat de mult au fost prajite si chiar marimea cestii din care se bea.

Dar ce se intampla in cazul alaptarii?

Chiar si atunci, consumul de cofeina este sigur, daca este moderat si doar o cantitate mica, de sub 1%, ajunge in laptele matern. Datorita acestui fapt, specialistii recomanda ca mama care alapteaza sa nu consume mai mult de o ceasca  de cafea pe zi, in aceasta situatie neaparand nici un efect secundar la copil.

Insa cea mai buna varianta pentru a sti daca are vreun efect consumul de cafea asupra corpului si organismului bebelasului si al copilului mic alaptat, este sa se urmareasca reactiile acestuia, daca devine agitat sau plange,este iritat sau are probleme cu somnul, atunci cel mai bine ar fi sa se scada cantitatea sau sa se elimine pentru o perioada de timp.

Este bine de stiut ca atunci cand se vorbeste despre cantitatea de 200 mg de cofeina zilnic, trebuie sa avem in vedere faptul ca aceasta nu se gaseste doar in cafea, ci si in ceai, ciocolata, cola sau energizante.

Este recomandat ca pentru a diminua din efectele cofeinei,

  • sa se consume multa apa, pentru a mentine organismul hidratat,
  • sa nu se consume mai mult de 200 mg cofeina pe zi,
  • dar si sa se evite alaptarea timp de 60 de minute de la consum, deoarece atunci cofeina atinge cel mai ridicat nivel, cel maxim, in laptele matern.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]