Beneficiile miscarii in natura

de | dec. 17, 2021 | Sanatate, Sport

Multe persoane se feresc de antrenamentele in aer liber, din diferite motive. Fie ca traiesc intr-un mediu urban aglomerat si poluat, sau cel mai apropiat petec de natura este prea departe de caminul lor, miscarea in aer liber nu este, adesea, o optiune potrivita sau la indemana pentru multi oameni. Si de ce am renunta la mediul confortabil din propria casa sau sala de fitness in favoarea naturii, unde ne putem murdari si, poate, chiar sa ne accidentam?

Ei bine, exista cateva beneficii clare ale miscarii in aer liber, iar riscul de a ne accidenta nu este deloc ridicat atata timp cat suntem precauti si nu facem sporturi extreme fara sa ne luam masuri de siguranta.

Sa aruncam, asadar, o privire asupra beneficiilor antrenamentelor in aer liber:

  1. Poate fi distractiv

In primul rand, daca esti o persoana care evita sa mearga prin noroi si sa isi murdareasca hainele, ia in considerare faptul ca poate fi distractiv sa uiti de preocuparea pentru curatenie (hainele si incaltamintea sport se curata, de obicei, fara probleme). Atunci cand nu iti mai petreci fiecare minut acordand atentie petelor de noroi, poti trai un sentiment destul de eliberator, ceea ce inseamna ca te vei putea concentra doar pe activitatea fizica.

  1. Iti poti diversifica antrenamentele

Cheia obtinerii unei forme fizice bune este diversitatea antrenamentelor (cardio, antrenamente de forta, si exercitii pentru mobilitate si flexibilitate) si intensitatii exercitiilor efectuate. Prin urmare, iesi din rutina si incearca si  alte tipuri de antrenamente – nu crezi ca ar fi distractiv ca, din cand in cand, sa lasi greutatile acasa si sa sari pe o bicicleta de munte pentru un weekend?

  1. Iti stimuleaza sistemul imunitar

Cercetarile stiintifice in domeniu au evidentiat puterea pe care timpul petrecut in natura, interactionand cu plantele si solul, o are asupra sistemului imunitar. Acest lucru s-ar datora expunerii la bacteriile benefice din sol care, pe langa imbunatatirea florei intestinale, au un rol important si in diminuarea stresului si anxietatii, si in imbunatatirea concentrarii.

  1. Te ajuta sa dormi mai bine

Antrenandu-te in natura obtii si o doza buna de aer curat, lucru care ne ajuta sa evitam insomnia si somnul agitat. Un somn mai bun te ajuta sa fii si mai performant atunci cand faci sport, si sa mananci mai putin (persoanele care nu dorm suficient tind sa manance mai mult pentru a compensa pentru lipsa de energie).

  1. Ai multiple beneficii in urma expunerii la soare

In timp ce te antrenezi in aer liber, te poti bucura si de avantajele expunerii la soare, care joaca un rol important in obtinerea vitaminei D pentru o buna functionare a organismului, cresterea generarii de energie in corp, dar si mentinerea sanatatii oaselor.

  1. Este gratuit

Desigur, exceptia sunt cursurile de fitness desfasurate in aer liber insa, in afara acestora ai o multime de optiuni complet gratuite: parcurile, padurile, muntii si alte spatii naturale sunt, de obicei, deschise tuturor, fara sa fie nevoie sa scoti bani din buzunar.

Photo by Gabriela PalaiPexels

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]