Mersul pe munte poate fi una dintre cele mai sănătoase forme de a ne deconecta de viața de zi cu zi, de griji, de lucru și de a ne bucura de aerul curat pe care orașul nu îl poate oferi. Mai ales în ultimii ani mulți și-au îndreptat atenția spre drumeții, spre camping, glamping și multe alte forme de a fii pur și simplu în aer liber.

Toate bune și frumoase, dar care sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le ducem cu noi pentru a ne asigura că vom avea o drumeție reușită, fără peripeții?

  1. O formă de navigație

În ultima vreme de bazăm foarte des pe telefon, ceea ce poate fi o metodă foarte bună, mai ales cu atâtea aplicații specifice pentru mersul pe munte. Problema apare când ajungi într-o zonă fără semnal și te simți pierdut. Din acest motiv e bine să ai și o hartă fizică, pentru orice eventualitate.

  1. Frontala

Poate te gândești că nu ai nevoie de o frontală deoarece excursia nu va dura atât de mult, însă adevărul e că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Pe deasupra, poate ajungi la o peșteră unde ai nevoie de o sursă de lumină.

Iar dacă vine vorba de camping, frontala este neapărat o necesitate, deoarece seara pe lângă cort poate deveni înfricoșător fără lumină.

  1. Trusa de prim ajutor

Nu credem că necesită explicații speciale, îți poate salva viața într-o situație neprevăzută. Mai ales dacă știi că ai o anumită condiție ce necesită medicamente, mereu ia-le cu tine, indiferent de cât ai plănui să țină excursia. ( Gasesti Kit prim ajutor pentru camping/hiking, 12 piese pe eMag la 30 de lei , pret la data publicarii articolului )

  1. O brichetă

Sau de fapt orice altă sursă de foc, chibrituri chiar, dacă le poți  menține la uscat în caz de ploaie. Nu știi niciodată când trebuie să faci un foc sau te prinde înserarea pe potecă. Iar dacă mergi cu cortul, clar ai nevoie de o sursă de încredere ce poate crea focul de tabără mult râvnit.

  1. Mâncare în plus

Una dintre aspectele pe care prea des le trecem cu vederea, mâncarea în plus poate să ne salveze de multe ori de la pericole. Poate drumeția durează mai mult decât te-ai așteptat, sau pur și simplu efortul fizic își spune cuvântul mai tare. Mai ales dacă e de mers cu cortul sau în drumeții de mai multe zile, ține cont ca mâncarea ce o iei cu tine să nu fie alterabilă.

  1. Apă și iar apă

Nu putem pune destul accent pe cât de esențială este apa pe munte, în drumeții sau în orice situații ce necesită efort fizic ridicat. Mai ales pe perioada de vară, este esențial să fii dotat cu sticle de apă pentru a evita deshidratarea. Poți cumpăra sticle de apă reutilizabile pe care să le umpli în cazul unei surse de apă de încredere.

  1. Haine

Hainele joacă un rol esențial în orice drumeție, mai ales dacă nu sunt cele potrivite. Indiferent de cum ar fi vremea când pornești la drum, ia cu tine o pelerină sau o geacă de ploaie, un polar și un tricou de schimb.

Nu uita să pui pălăria care te va proteja de insolație și o pereche de șosete în plus. Ia în considerare că natura nu ține cont de meteo, astfel trebuie să fii mereu pregătit pentru neprevăzut.

Acestea sunt câteva dintre echipamentele de bază care nu pot lipsi din nici un rucsac care merge pe munte. Să nu mai vorbim de cât de importantă este alegerea unui rucsac adecvat. Pentru a avea acces la toate aceste echipamente și multe altele, Crazy-Deals.ro îți oferă un cod reducere Sport Vision, care te va ajuta să achiziționezi aceste accesorii la un preț special.