Camera PTZ este o camera de supraveghere video, iar acronimul PTZ semnifica: pan – rotire, tilt – inclinare si zoom.

Cand achizitionati o camera PTZ este foarte important sa verificati ca DVR-ul la care doriti sa o conectati, sa aiba port de comunicatie RS 485.

O camera PTZ se alege in functie de obiectivul care se doreste a fi monitorizat video, cu cat lentila este mai mare, cu atat se poate vizualiza mai bine.

De exemplu: folosind o camera cu zoom 16x se poate vedea un numar de inmatriculare auto la 500 de metri, folosind o camera cu zoom 24x distanta se extinde la 1 km.

Camerele PTZ au LED-uri IR (infrarosu) care acopera o distanta de aproximativ 100 metri dar daca se alege o camera fara LED-uri IR se recomanda ca locul in care se doreste vizualizarea sa fie iluminat independent.

DVR are functia de PARK MOTION, adica parcare automata astfel incat daca sunt mai multi utilizatori sau clientul uita sa o repuna pe pozitia dorita se poate seta ca la 1 minut de la folosire sa treaca singura pe pozitia dorita.

Puteti seta ca o camera PTZ sa faca singura AUTOTUR, adica sa se roteasca singura fara ajutor si sa faca ZOOM pe anumite zone inportante, avand posibilitatea sa se roteasca la 360 de grade si sa seteze viteza de deplasare de la 1 la 8.

Spre deosebire de camerele fixe, daca se seteaza un AUTOTUR la viteza de 1, se poate ataca obiectivul.

Avantajul camerelor PTZ este ca pot vizualiza la 360 de grade si pot supraveghea suprafete si distante mult mai mari decat camerele fixe.

Pretul unei camere PTZ difera in functie de specificatii: rezolutie (TVL – linii TV), senzor, zoom (optic, digital), distanta iluminare IR.

Va recomandam camere PTZ de la producatori renumiti: Dahua, Hikvision, Samsung, Valtech.

Deoarece costurile de achizitie ale unei camere PTZ sunt mai ridicate, va recomandam sa o achizitionati cu garantie extinsa. Pe VonMag puteti adauga extra garantie pentru 1 sau 2 ani.