Tabla neagra este un material de constructii ce face parte din gama celor metalurgice. Acest material are o serie de calitati importante ce se datoreaza procesului special prin care este obtinut. Datorita acestor calitati, acest material este utilizat intr-o varietate de aplicatii si domenii.

Caracteristici speciale pe care le are acest material

Un lucru foarte important de mentionat despre tabla neagra este dat de rezistenta ridicata a acesteia. Rezistenta ridicata pe care  acest material o are se datoreaza materiei prima din care este realizata, adica otelul, si procesul de productie, care include laminarea la cald. Astfel, prin incalzirea otelului la temperaturi foarte ridicata si apoi presarea si rularea acestuia rezulta o rezistenta pe masura.
Tot datorita procesului de productie, acest material este foarte flexibil si deloc casant. Acest lucru ii permite sa reziste foarte bine la o serie de socuri mecanice fara a se rupe.
Tabla neagra prezinta si bune caracteristici de ductilitate si sudabilitate. De asemenea, culoarea neagra pe care o are ii ofera un aspect unic si special.

tabla neagraDimeniunile si grosimile in care se gaseste tabla neagra

Pe mesterumanole.ro gasiti tabla neagra sub diferite variante de dimensiuni si grosimi la super preturi! Avand o gama atata de varianta, va puteti comanda online fix produsul la dimensiunea de care aveti nevoie pentru proiectul respective. Printre aceste variante se numara:
Grosime 3mm
1m x 2m
Grosime 4mm
1m x 1m
1.5 m x 1m
1m x 2m
1.5m x 2m
1.5m x 3m
1.5m x 6m
Grosime 5mm
1.5m x 1m
1.5m x 2m
1.5m x 3m
1.5m x 6m
Grosime 6mm
1.5m x 1m
1.5m x 2m
1.5m x 3m
1.5m x 6m
Grosime 8mm
1.5m x 1m
1.5m x 2m
1.5m x 3m
1.5m x 6m
Grosime 10mm
1.5m x 1m
1.5m x 2m
1.5m x 3m
1.5m x 6m

Care sunt proiectele unde poate fi folosita si de ce tot mai multa lume alege tabla neagra?

Datorita proiectului special de productie si proprietatilor pe care le are, tabla neagra este utilizata intr-o varietate de proiecte si domenii:

  • Structuri metalice;
  • Compartimente de depozitare pentru industria auto;
  • Realizarea de cazane si alte recipiente aflate la presiuni ridicate;
  • Confectionarea de masini si echipmante grele.

Tabla neagra este cea mai buna solutie pe care sa o utilizeze in cadrul proiectelor mentionate anterior. De fiecare data cand specialistii au nevoie de un material rezistent, flexibil si deloc casant, aceasta este solutia aleasa de specialistii in constructii.