Importanta folosirii produselor farmaceutice pentru animalele de companie

de | oct. 20, 2021 | De Reținut

Unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii noastre este, fara indoiala, sanatatea. Sanatatea nostra si a celor dragi ne asigura un trai mai bun, o calitate a vietii mai ridicata si nu in ultimul rand o viata mai lunga. Cu siguranta acest lucru ni-l dorim si pentru animalele noastre de companie. De aceea, si in cazul lor, trebuie sa procedam exact ca si in cazul nostru cand vine vorba de mentinerea sanatatii, si anume : o dieta echilibrata, controale periodice, si tratamente cand este nevoie.

Animalele de companie sunt o extindere a familiei noastre, ceea ce inseamna ca atunci cand ele sufera, suferim si noi. Starea lor de bine are impact asupra starii noastre de bine si am face tot posibilul sa le scutim de orice disconfort.

Sigur, animalele de companie nu se plang in general cand le doare ceva, asa cum facem noi, insa daca le urmarim cu atentie comportamentul ne putem da seama cand ceva nu este in regula.

6 semne ca animalul tau de companie are nevoie de ajutor

  • Iata mai jos cateva semne care ar trebui sa te puna in alerta:
  • Scaderea sau pierderea totala a apetitului;
  • Mai putina energie ca de obicei;
  • Scarpinat excesiv;
  • Varsaturi sau diaree;
  • Balonare;
  • Secretii din ochi sau nas;
  • Naparlire excesiva;
  • Dificultati in a se ridica, sau a cobori si urca scarile.

Acestea sunt doar cateva dintre semnalele prin care animalele de companie ne comunica existenta unei probleme. Cand acestea apar, nu ezita sa vizitezi cabinetul medicului veterinar.

Produsele farmaceutice pot salva viata animalului tau de companie

Descoperirea unei afectiuni la timp mareste sansele ca acesta sa fie rezolvata cu succes. Progresele medicinei veterinare din ultima vreme au dus la imbunatatirea calitatii vietii animalelor de companie, cat si la prelungirea acesteia. Si domeniul farmaceutic s-a dezvoltat considerabil, in prezent gasindu-se pe piata medicamente pentru o serie larga de afectiuni. Mai mult de atat, formele diverse in care se regassesc aceste produse le face usor de administrat oricarui animal de companie.

Mai jos vei gasi o lista cu cele mai des intalnite produse farmaceutice pentru animale de companie si afectiunile pe care le trateaza:

Antibiotice – sunt folosite in tratarea diverselor infectii. Desi nu omoara virusii, ele mai sunt prescrie in tratarea bacteriilor secundare care apar atunci cand un animal are o infectie virala;
Antiinflamatorii – sunt folosite in cazul inflamatiilor, a durerii sau cand animalul schiopateaza;
Antiparazitare – se folosesc pentru prevenirea aparitiei parazitilor, precum si pentru combaterea lor.

Animalele de companie sunt animalele care traiesc cel mai aproape de om, de aceea este foarte important ca ele sa fie sanatoase, atat pentru binelele lor cat si al tau.

La Petmax.ro vei gasi o gama variata de produse farmaceutice care sa asigure si sa mentina sanatatea prietenului tau necuvantator.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]