Teava rotunda sudata pentru mesteri incepatori si priceputi

de | feb. 19, 2019 | De Reținut

Tuburile din teava rotunda sudata sunt una dintre cele mai simple si mai durabile metode de imbinare a tevilor impreuna cand vine vorba de constructii. Trebuie sa stiti ca tevile de otel pot fi sudate impreuna fie cu gaz inert metalic,fie cu gaz inert simplu ori SMAW.

Este important sa evitati orice goluri de aer care apar intre cele doua tevi rotunde sudate. De aceea, in timpul sudarii, mesterii priceputi va recomanda sa va luati masuri pentru a asigura alinierea continua a celor doua tevi.

Cum poti lipi o teava rotunda sudata de alta?

Inainte de orice alt pas, aliniati cele doua tevi si utilizati clemele pentru a le tine impreuna, in cazul in care este necesar. Aprindeti aparatul de sudura sau loviti electrodul de teava rotunda sudata din otel pentru a deschide un arc intre instrumentul de sudură si tevi. Permiteti lanternei sa formeze o mica pata de sudura (sau cu o mai numesc unii, banda de sudura) pe suprafata otelului.

teava rotunda sudata

Atat incepatorii care intra pentru prima data contact cu o teava rotunda sudata, cat si cei care sunt mai experimentati se pot lupta, in mod obisnuit, cu problema unei distorsiuni a sudarii. Ce inseamna mai exact distorsiunea sudarii? Inseamna deformarea placii de baza cauzata de caldura din arcul de sudura.

Intr-o oarecare masura, distorsiunea este dificila din mai multe motive. Cu toate acestea una dintre cele mai critice este crearea potentiala a unei suduri care nu este solida din punct de vedere structural.

Cum se face distorsiunea pentru teava rotunda sudata?

De regula, cazul distorsiunii pentru teava rotunda sudata rezulta din expansiunea si contractia metalului de sudura cu cele de baza adiacente in timpul ciclului de incalzire si de racire a procesului de sudare.

Daca sudura a fost facuta pe una dintre parti, se va provoca o distorsiune mult mai mare decat in ​​cazul in care sudurile sunt alternate de la o parte la alta. Astfel, in timpul acestui ciclu de incalzire si racire, multi factori pot afecta contractia metalului, ducand in cele din urma la distorsiuni. Vorbim de consecinte precum afectarea proprietatilor fizice si mecanice care se schimba odata cu aplicarea caldurii si care afecteaza in mod direct aceste tevi rotunde sudate.

Prin urmare, pe masura ce temperatura zonei de sudura se afla in crestere, rezistenta, elasticitatea si conductivitatea termica pentru teava rotunda sudata de otel scad. Concomitent cu acest proces, se modifica si expansiunea termica si cresterea specifica a caldurii. Acest lucru inseamna ca toate aceste schimbari, la randul lor, afecteaza fluxul de caldura si uniformitatea distributiei caldurii pentru teava rotunda sudata.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.950)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.045)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.174)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]