Cateva informatii generale despre teava rotunda trasa

Teava rotunda trasa este un material care face parte din categoria celor metalurgice.

teava rotunda trasa

Aceasta are o foarte mare cautare pe piata constructiilor datorita seriei de avantaje pe care le ofera proiectelor in care este utilizata.

Este important de mentionat faptul ca acest material beneficiaza de o serie importanta de carateristici particulare, iar datorita acestora este foarte des aleasa de constructori pentru realizarea diverselor aplicatii.

Teva rotunda trasa este un material cu o forma perfect rotunda, fiind realizata in totalitate din otel.

Cara sunt caracteristicile particulare pe care le detine teava rotunda trasa si despre care am mentionat anterior?

Principala caracteristica particulara pe care acest material o are, este reprezentata de lipsa punctelor de sudura. Astfel, teava rotunda trasa nu prezinta deloc puncte de sudura, iar de aici i se trage si numele de „trasa”.

Datorita faptul ca nu are deloc puncte de sudura, teava rotunda trasa beneficiaza de o foarte buna rezistenta pe toata lungimea sa.

Este de mentionat faptul ca punctele de sudura se pot transforma in puncte de rupere. De ce cele mai multe ori, tevile care prezinta puncte de sudura se dovedesc elemente de slabiciune pentru proiectul in care sunt utilizate.

Teava rotunda trasa este materialul cu o rezistenta foarte buna

O alta caracteristica ce contribuie din plin la rezistenta foarte ridicata pe care teava rotunda trasa o are, este forma sa perfect circulara a sa.

Astfel, forma perfect circulara permite ca acest material sa permita aplicarea unor forte foarte ridicata fara ca aceasta sa sufere deformari, dar si implicit proiectul respectiv sa sufere modificari considerabile.

Asa cum am spus mai sus, trebuie mentiona faptul ca materia prima de baza din care este realizata este reprezentata de otel, iar astfel rezulta un material foarte rezistent si care poate fi utilizat foarte bine ca element de sustinere.

Datorita caracteristicilor de mai sus, teava rotunda trasa este utilizata intr-o varietate de domenii si proiecte

Datorita acestor caracteristici particulare, teava rotunda trasa este de ce mai multe ori utilizata in domeniul constructiilor, pentru realizarea de constructii metalice, acolo unde necesara utilizarea unui material cu o rezistenta foarte ridicata.

Pe langa constructiile metalice, aceasta este utilizata atat in domeniul industrial, cat si in cel agricol. De asemenea mai este aleasa si pentru realizarea de nave maritime unde este nevoie de o rezistenta la presiuni mari.

In concluzie putem spune ca ori de cate ori este nevoie de utilizarea unui material eficient, rezistent si cu o durata de viata pe masura poate alege cu incredere sa utilizeze acest material pentru orice tip proiect, atat gospodaresc, cat si industrial.

Mai multe detalii despre teava rotunda trasa, gasesti pe site: https://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-rotunda-trasa