Teava rotunda trasa – articol complet de specialitate

de | ian. 31, 2019 | De Reținut

Cateva informatii generale despre teava rotunda trasa

Teava rotunda trasa este un material care face parte din categoria celor metalurgice.

teava rotunda trasa

Aceasta are o foarte mare cautare pe piata constructiilor datorita seriei de avantaje pe care le ofera proiectelor in care este utilizata.

Este important de mentionat faptul ca acest material beneficiaza de o serie importanta de carateristici particulare, iar datorita acestora este foarte des aleasa de constructori pentru realizarea diverselor aplicatii.

Teva rotunda trasa este un material cu o forma perfect rotunda, fiind realizata in totalitate din otel.

Cara sunt caracteristicile particulare pe care le detine teava rotunda trasa si despre care am mentionat anterior?

Principala caracteristica particulara pe care acest material o are, este reprezentata de lipsa punctelor de sudura. Astfel, teava rotunda trasa nu prezinta deloc puncte de sudura, iar de aici i se trage si numele de „trasa”.

Datorita faptul ca nu are deloc puncte de sudura, teava rotunda trasa beneficiaza de o foarte buna rezistenta pe toata lungimea sa.

Este de mentionat faptul ca punctele de sudura se pot transforma in puncte de rupere. De ce cele mai multe ori, tevile care prezinta puncte de sudura se dovedesc elemente de slabiciune pentru proiectul in care sunt utilizate.

Teava rotunda trasa este materialul cu o rezistenta foarte buna

O alta caracteristica ce contribuie din plin la rezistenta foarte ridicata pe care teava rotunda trasa o are, este forma sa perfect circulara a sa.

Astfel, forma perfect circulara permite ca acest material sa permita aplicarea unor forte foarte ridicata fara ca aceasta sa sufere deformari, dar si implicit proiectul respectiv sa sufere modificari considerabile.

Asa cum am spus mai sus, trebuie mentiona faptul ca materia prima de baza din care este realizata este reprezentata de otel, iar astfel rezulta un material foarte rezistent si care poate fi utilizat foarte bine ca element de sustinere.

Datorita caracteristicilor de mai sus, teava rotunda trasa este utilizata intr-o varietate de domenii si proiecte

Datorita acestor caracteristici particulare, teava rotunda trasa este de ce mai multe ori utilizata in domeniul constructiilor, pentru realizarea de constructii metalice, acolo unde necesara utilizarea unui material cu o rezistenta foarte ridicata.

Pe langa constructiile metalice, aceasta este utilizata atat in domeniul industrial, cat si in cel agricol. De asemenea mai este aleasa si pentru realizarea de nave maritime unde este nevoie de o rezistenta la presiuni mari.

In concluzie putem spune ca ori de cate ori este nevoie de utilizarea unui material eficient, rezistent si cu o durata de viata pe masura poate alege cu incredere sa utilizeze acest material pentru orice tip proiect, atat gospodaresc, cat si industrial.

Mai multe detalii despre teava rotunda trasa, gasesti pe site: https://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-rotunda-trasa

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.950)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.045)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.174)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]