Polistirenul expandat este cea mai eficienta solutie atat pentru constructiile noi, cat si pentru cele care trebuie renovate sau reconsolitate. Acesta se gaseste sub forma de placi, avand grosimea de la 0.5 cm pana la 20 cm.

Cel mai eficient material pentru izolarea fatadei casei tale este polistirenul expandat!

In primul rand, este important sa stii ca acest material se utilizeaza la exteriorul cladirilor (fatade), dar si pentru izolarea acoperisurilor, tavanelor si sistememelor de incalzire prin pardoseala. Pentru o izolare termica eficienta, specialistii recomanda polistiren expandat de pe urmatorul site: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/polistiren-expandat cu o grosime de cel putin 5cm.

polistiren expandat

Cele mai importante motive care fac ca polistirenul expandat sa fie o solutie eficienta pentru izolare

 • Polistirenul expandat are o structura celulara cu „pori deschisi”, iar acest lucru ii permite sa fie permabil la vapori. Practic, acesta permite vaporilor de apa care se acumuleaza in casa sa iasa usor in atmosfera si mai mult decat atat, riscul ca acesti vopori de apa sa creeze condens in interiorul casei este redus destul de mult.
 • Acest material are o stabilitate termica foarte buna. Pracic, acest material isi pastreaza dimensiunile fara probleme atat la temperaturi mari, cat si mici, fata de alte variante de izolatori termici care isi modifica dimensiunile la temperaturi ridicate.
 • Isi pastreaza toate proprietatile termoizolante chiar si in zonele cu umiditate ridicata. Spre exemplu: conditii de ceata. Practic, acest material nu absoarbe vaporii de apa din atmosfera, iar astfel conductbilitatea termica ramane constanta si eficienta.
 • Polistirenul expandat beneficiaza de o absortia a apei foarte redusa. In teste, absortia de apa pe parcursul a 30 de zile este de aproximativ 3.5%. Pe langa asta, avand in vedere faptul ca acest material este acoperit de un strat de tencuiala, absortia de apa este practic egala cu 0. Acest lucru inseamna ca proprietatile termoizolante ale acestui material nu vor fi niciodata afectate in conditii de ploaie.

TOP 10 avantaje pe care le are polistirenul expandat

 1. Eficienta termica ridicata, avand in vedere faptul ca are o conductivitate redusa a materialelor din care este realizat;
 2. In conditii normale, acest material corecteaza majoritatea puntilor termice;
 3. Protejeaza foarte eficient elementele constructive si structurale impotriva efectelor variatiilor de temperatura;
 4. Polistirenul expandat nu micsoreaza absolut deloc suprafetele locuibile si nici pe cele utile;
 5. Nu incarca cu greutatea sa elementele de structura in care este utilizat, fiind foarte usor;
 6. Are un raport foarte bun eficienta-cost;
 7. Este o investitie eficienta care se recupereaza rapid;
 8. Polistirenul expandat poate fi vopsit fara probleme utilizandu-se vopsele acrilice;
 9. Este usor de transportat, manipulat si montat datorita greutatii reduse pe care o are;
 10. Se gaseste intr-o varietate mare de dimensiuni.