Ai afacerea la care ai visat de multa vreme, si cu ajutorul unei echipe de profesionisti ai reusit sa creezi si site-ul care te reprezinta cel mai bine? Sau poate l-ai creat chiar tu urmarind tutorial de creare site gasit pe net ( daca nu stii vreunul iti recomand unul aici )?
Totul merge perfect, cu exceptia hosting-ului? Ai dori sa te orientezi spre alte orizonturi insa ideea de a-ti migra intreg site-ul iti provoaca dureri de cap?
Sfatul numarul unu? Nu ezita sa apelezi la profesionisti pentru aceasta miscare, pentru a evita posibile riscuri si daune.
Care este cel mai mare pericol pe care trebuie sa il ai in vedere daca doresti sa iti muti site-ul de la un host la altul? Perioada in care site-ul tau nu va fi activ.
Care sunt insa pasii de urmat cand vrem sa ne orientam spre o astfel de miscare?
1. Asigura-te ca faci back up la fisierele existente
Asta nu e un pas necesar doar pentru migrarea site-ului tau spre un alt host. Este un exercitiu bun si pentru alte eventualitati. Nu ai vrea sa te trezesti ca ai dori sa treci la o versiune precedenta care insa nu a fost salvata. Pentru a face un astfel de backup, ai nevoie de implicare manuala. Poti sa utilizezi un program de tipul FTP pentru a putea copia toate fisierele sub directorul sit-eului tau, pe propriul calculator. Timpul si durata acestui pas depinde de numarul de fisiere si media pe care le ai pe site-ul tau.
2. Alege host-ul spre care vrei sa te orientezi
Alegerea unui hosting de incredere nu e o treaba usoara. Inainte de a te avanta spre varianta care parea cea mai optima, sunt unele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare: pretul pe care ti-l poti permite versus calitatea oferita, daca exista vreun suport oferit de compania de hosting, cat de usor este de implementat si la ce viteza va functiona site-ul tau pe urma?
3. Exporta baza de date din WordPress
Partea asta nu este asa de complicata cum pare, insa ai nevoie sa urmezi cativa pasi. Trebuie sa selectezi baza de date care contine instalarea pentru WordPress-ul tau din meniu si sa selectezi varianta de Export, toate acestea le faci din phpMyAdmin iar numele bazei de date o poti gasi in fisierul wp-config.php, in caz ca ai mai multe site-uri wordpress si nu stii care este baza de date. O data ce exportul s-a terminat cu bine, putem trece la urmatorul pas.
Trebuie mentionat ca in cazul in care baza ta de date este mare, iti recomand sa ii faci export comprimata; odata pasat butonul export urmatorul pas este sa selectezi custom, selectezi toate tabalele (ar trebuie sa fie selectate toate din default) , iar la compression sa selectezi zipped, astfel vei reduce din marimea bazei de date si o vei importa mai usor.
4. Creaza-ti baza de date noua in cadrul noului tau host
Inainte de a incepe migrarea propriu zisa spre noul tau host, avem nevoie de niste pasi pentru a pregati terenul. Pentru acest lucru, trebuie sa cream o baza de date in care sa iti poti stoca informatiile SQL. Poti sa te loghezi pe noul tau host cu credentialele pe care le-ai primit si sa incepi crearea bazei de date.
Acum poti incepe procesul propriu zis de duplicare ( adica copierea fisierelor la care ai facut back-up in folderul noului site) si sa iti schimbi numele domeniului.
Nu uita sa verifici numele noii baze de date si parola si totodata sa le schimbi in wp-config.php .
Detaliile pentru a parcurge pasii mai sus mentionati sunt mult mai ample, insa am decis sa trecem doar in linii mari peste ele, pentru a ne familiariza cu procesul de migrare. Totodata trebuie avuta importanta mentenantei wordpress, care, daca o ai deja te va ajuta enorm la procesul de migrare avand deja la dispozitie toate back-urile necesare migrarii.
Acum intrebarea vine, ai pregatirea necesara pentru a putea face o astfel de migrare pe cont propriu sau ar fi mai sigur sa apelezi la o companie profesionista pentru a te ajuta in acest sens?
Nu ezita sa te lasi pe mana profesionistilor pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru site-ul si afacerea ta.
Comentarii Recente