Oare chiar e necesara mentenanta WordPress?

de | iul. 11, 2018 | IT&C, Internet

Sa ne gandim o secunda daca am pune intrebarea dintr-o alta perspectiva. Sa zicem ca iti construiesti o gradina. Oare gradina aceea are nevoie de intretinere constanta sau ajunge doar sa lucrezi pamantul, sa arunci niste seminte si sa astepti? Asa ma gandeam si eu.

Acelasi lucru este vaalbil si in cazul site-urilor. Da, este esential sa investesti timp, energie si bani pentru a avea si a construi un site bine pus la punct care sa reflecte nevoile tale si ale afacerii tale. Insa, in acelasi itmp, intretinerea constanta a acestui site este la fel de esentiala, chiar daca multi considera ca nu necesita o atentie speciala.

Noi suntem de parere, din experienta, ca mentenanta unui site este la fel de vitala ca si constructia acestuia. Hai sa aflam in articolul de azi, de ce.

De ce am nevoie de mentenanta?

In cazul in care nu acorzi site-ului tau atentia necesara, risti sa pierzi utilizatori si sa iti patezi reputatia. Cum, unde si la ce categorii este neecsara mentenanta de calitate?

  • Probleme de Securitate

Dupa cum bine stim, Securitatea nu este un capitol la care sa ne permitem jumatati de masura. O data ce capeti reputatia de a fi un site infectat de malware, Google te adauga automat pe o lista neagra de pe care sigur nu vei mai avea sansa sa iesi. De asemenea, neacordand atentia necesara securitatii, risti sa pierzi clienti si vizitatori. Ce ai putea face in aceasta privinta, in mod cat mai constant?

  • Sa iti schimbi parola cat de des consideri ca e necesar
  • Sa blochezi adresele de IP al posibililor hacker ce incearca sa iti sparga contul
  • Monitorizeaza constant fisierele pentru diferite semnse de hacking

De asemenea, poti adauga diferite plugin-uri care sa te ajute in aceasta privinta. Ceea ce trebuie sa tii minte este ca securitatea site-ului tau este vitala pentru buna functionare a acestuia.

  • Salveaza, plan de rezerva

Ce importanta au backup-urile si de ce ti-ai pierde vremea cu asa ceva? Gandeste-te ca ai instalat un plugin care in momentul in care se updateaza iti omoara site-ul, sau il blocheaza. Ce te faci fara un backup? Este recomandat sa faci backup-uri cel putin o data pe saptamana. Daca apelezi la serviciile unei companii specializate pe servicii de mentenanta WordPress, se vor ocupa si de acest capitol.

  • Optimizare SEO constanta

SEO reprezinta o misiune constanta c enu se termina in momentul in care ai creat site-ul. Trebuie sa investesti timp, atentie constanta pentru a avea mereu continut proaspat, de calitate, care sa atraga utilizatorii. Trebuie sa monitorizezi constant statusul tau, pec e pozitie esti, cum stai din punct de vedere al motoarelor de cautare, sa acorzi atentie backlinking-ului, sa construiesti link-uri de calitate in cadrul site-ului, si multe altele.

  • Atentie la link-uri vechi

Trebuie sa acorzi mare atentie link-urilor ce nu mai functioneaza. Gandeste-te la ce te crezi in momentul in care intri pe un site, dai click pe un link si nu se intampla nimic. Nu e o senzatie placuta, si te face sa te intrebi daca chiar le pasa de site acelor oameni. Acelasi feeling il lasi si tu vizitatorilor tai in momentul in care nu te ocupi sa updatezi sau sa stergi link-urile moarte.

  • Fii la current

Pastreaza mereu un aer fresh al site-ului tau. Nu vrei sa iti plictisesti clientii loiali cu aceleasi descrieri, aceleasi produse, poze si pagini. Poti sa adaugi marturii ale clientilor de fiecare data cand apare ceva nou, poze noi, produse noi, servicii noi, sa tii la curent informatiile despre produse, cum ar fi pretul, disponibilitatea etc.

Suna a bataie de cap?

Poate pana in momentul de fata ceea ce am explicat mai sus suna complicat. Insa vestea buna e ca nu trbeuie sa te ocupi tu singur singurel de acest capitol. Poti mereu apela la o companie experiementata, cum ar fi Digital Life Solutions, care se ocupa de servicii de mentenanta WordPress de inalta calitate.

Astfel noi am prelua toate aceste functii mentionate mai sus, plus multe altele, pentru a asigura buna functionare a site-ului tau. Si tu poti sa dormi linistit noaptea, fara grija paginilor web, axandu-te pe adevaratele tale interese.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]