Funcționează marketingul de influență? Cât costă?

de | nov. 3, 2022 | Internet, Servicii

Funcționează marketingul de influență? Cât costă? Nu trebuie să mai ai aceste îndoieli. Vezi totul despre asta în articol!

În 2022, mai multe companii folosesc marketingul de influență pentru a genera conținut, a crește gradul de cunoaștere a mărcii, a crește implicarea publicului, a genera trafic și a converti adepții în clienți. 80% dintre specialiști în marketing cred că marketingul de influență funcționează, iar peste 65% dintre specialiști în marketing au spus că intenționează să continue să își mărească partea din buget pe care o cheltuiește pe marketingul de influență.

Este destul de clar că marketingul de influență s-a impus ca una dintre cele mai eficiente și valoroase strategii de marketing. Dar cât de scump este? Cât ar trebui să cheltuiască marca dvs. pe marketingul de influență?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, am creat acest articol pentru a împărtăși câteva linii directoare care să vă ajute să înțelegeți cât ar trebui să coste marketingul de influență.

Ce este marketingul de influență și cum poate funcționa?

Marketingul de influență este un nou tip de marketing. Acesta este momentul în care o companie colaborează cu o persoană influentă din industria lor pentru a modela comportamentul consumatorilor. Acest individ, în care piața țintă a companiei are încredere, poate influența adesea cumpărătorii să ia în considerare, să se angajeze și să folosească produsul sau serviciul unei companii.

Astăzi, există două tipuri de influenți:

  • Micro-influencer: Potrivit cercetătorilor, un micro-influencer are între 1000 și 100.000 de urmăritori pe o anumită platformă. De exemplu, o persoană cu 50.000 de urmăritori pe Snapchat ar conta drept micro-influencer. În cele mai multe cazuri, companiile partenează cu micro-influenceri.
  • Macro-influencer: un macro-influencer are peste 100.000 de urmăritori. În cele mai multe cazuri, influențatorii tind să includă celebrități de pe internet. Datorită urmăririi lor masive, influențatorii tind să perceapă prețuri mari pentru serviciile lor, motiv pentru care întreprinderile mici și mijlocii se agață de micro-influenceri.

Indiferent de tipul de influencer cu care alegi să te asociezi, aceștia pot avea un impact asupra profitului tău.

Costul de marketing al influențelor

Când vine vorba de cât ar trebui să coste marketingul de influență, depinde de dimensiunea afacerii tale și de resursele pe care le ai la dispoziție. Din experiența noastră, o regulă de bază este să alocați aproximativ 1 – 25% din bugetul dvs. de marketing pentru marketingul de influență.

Dacă sunteți un startup mic, cu un buget limitat, ar trebui să vă concentrați pe implementarea campaniilor dvs. de marketing de influență în interior. În mod alternativ, dacă sperați să faceți o mare explozie în industria dvs. cu marketingul de influență și aveți un buget de cel puțin 5.000 USD pe lună, ați putea lua în considerare angajarea unei agenții de marketing de influență cu experiență pentru o abordare de tip „do-it-yourself”.

Deci, cât costă să-ți desfășori campania internă, comparativ cu angajarea unei agenții de marketing influencer? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia?

În 2022, mai multe companii folosesc marketingul de influență pentru a genera conținut, a crește gradul de cunoaștere a mărcii, a crește implicarea publicului, a genera trafic și a converti adepții în clienți.

Derularea campaniilor interne

Dacă brandul tău abia la început și ai un buget limitat pentru marketingul cu influențe, o opțiune bună pentru tine este să derulezi campania de influență în interior. O campanie internă poate costa până la 0 USD dacă ați planificat-o și ați executat-o ​​singur.

Sună uimitor, nu? Cu toate acestea, chiar dacă nu trebuie să cheltuiți bani pentru a desfășura singur o campanie de marketing cu influențe, aceasta va include în continuare costul produselor dotate, transportul și timpul dvs.

Uneori, atunci când colaborează cu influenți, aceștia sunt dispuși să-ți promoveze produsele sau să creeze conținut pentru brandul tău în schimbul doar produselor tale. Aceasta este o abordare comună pentru mărcile B2C cu buget redus. Un nou brand de îngrijire a pielii, de exemplu, ar putea cadou produse de îngrijire a pielii influențelor în speranța că vor lăsa o recenzie a produsului. Această abordare permite mărcilor cu buget redus să colaboreze cu influenți.

produse dotate

Cu toate acestea, rețineți că, în cazul produselor dotate, nu există de obicei niciun acord sau contract cu influențatorul, astfel încât marca dvs. nu are prea mult control asupra conținutului influenței. Dacă nu aveți un contract de influență, probabil că nici nu aveți opțiunea de a revizui conținutul înainte de a fi publicat .

Dacă sunteți în măsură să investiți puțin mai mult în marketingul de influență, puteți plăti influenceri pentru a vă prezenta brandul și produsele. Influencerii care au experiență în promovarea produselor sau au un public mai larg tind să plătească mai mult pentru un parteneriat. Deoarece există contracte implicate în parteneriate plătite cu influenți, este mai probabil ca aceștia să respecte acordul. Cu un contract, puteți oferi, de asemenea, îndrumări cu privire la tipul de conținut pe care ați dori ca influențatorul să producă și puteți include opțiunea de a-și revizui conținutul înainte de a fi difuzat. Drept urmare, aveți conținut de calitate superioară și o campanie mai reușită.

Cel mai mare cost al marketingului de influență este timpul de investiție necesar pentru a planifica și gestiona o campanie de marketing de influență de succes. Una dintre părțile care consumă cel mai mult timp este găsirea influențelor potriviți care se potrivesc perfect pentru brand. Procesul de cercetare și negociere cu potențiali influenți necesită o perioadă mare de timp. O campanie eficientă de marketing cu influențe necesită de obicei cel puțin trei luni de efort pentru a vedea rezultate. Așadar, dacă te gândești să ai grijă de marketingul tău de influență în interior, fii gata să investești ore din timpul tău în fiecare săptămână, în funcție de câte parteneriate de influență jonglați simultan.

lucrul cu agențiile

Dacă aveți un buget de marketing pentru afacerea dvs. și doriți să vedeți rezultate substanțiale din marketingul de influență, angajarea unei agenții cu experiență pentru a vă proiecta și executa campania este o alegere bună.

Cât costă să angajezi o agenție de marketing influencer? Deși există o gamă largă de prețuri pentru agențiile de influență, avem o gamă de prețuri pentru referință.

Derularea campaniilor interne

Dacă angajați un angajat cu normă întreagă pentru a vă desfășura campania de marketing cu influențe interne, vă poate costa între 3.000 și 8.000 USD pe lună, în funcție de nivelul de experiență. Vom folosi acest lucru ca referință pentru a compara prețurile câtorva tipuri diferite de agenții de marketing influencer.

Categoriile agențiilor de marketing influencer

Există câteva categorii de agenții de marketing influencer, fiecare cu argumente pro și contra. Agențiile de talent pentru influențători mențin o listă proprietară de influenți gestionați. Vă pot asocia cu influenți dovediți din rețeaua lor, crescând șansele dvs. de a colabora cu succes cu influenți. Dezavantajul este că lista lor este limitată în comparație cu milioanele de influenți. Căutați ca aceste tipuri de agenții să aibă un angajament minim care începe de la aproximativ 2.000 R$ pe lună și se extinde până la 10-40% din bugetul total pentru campanii mai mari.

a doua categorie

O a doua categorie de agenții de marketing influencer este bazată pe software. Vă vând acces la platforma software de management al influențelor și chiar vă pot ajuta să vă gestionați campania pe platforma lor contra unei taxe suplimentare. Cele mai bune dintre aceste platforme au acces la milioane de influenți, dar echipa ta va trebui totuși să gestioneze relațiile cu influențatorii tăi. Prețul depinde de dimensiunea rețelei de influență, de caracteristicile platformei și de maturitatea dvs. în spațiul de influență. Unele platforme iau, de asemenea, un procent din bugetul lor lunar către influenceri, ceea ce este similar cu agențiile de talente influencer despre care am discutat mai sus.

a treia categorie

A treia categorie de agenții de marketing influencer este modelul „made for you”. Acest tip de agenție oferă în mod obișnuit servicii de campanie de marketing influencer, în care tu îți comunici obiectivele, iar ei se ocupă de restul. Aceste tipuri de agenții vor avea adesea o rețea de influenți dovediți, precum și acces la cele mai recente instrumente din industrie și platforme software, asigurându-se că influențatorii sunt cei mai potriviti pentru marca dvs. S-ar putea să fie pe partea mai scumpă, dar oferă și cea mai mare valoare dacă doriți să desfășurați marketing cu influențe, să vedeți rezultate uimitoare și să vă câștigați timpul înapoi.

Lucrul cu agențiile pentru ca marketingul de influență să funcționeze

Vă întrebați dacă ați putea face marketing de influență în interior, de ce să vă deranjați să angajați o agenție pentru a face acest lucru?

Lucrul cu o agenție de încredere și cu experiență vă poate ajuta să eliminați presupunerile din marketingul de influență. Veți putea lucra cu o echipă de experți împotriva angajării unei persoane interne. Agențiile de marketing de influență își dedică timpul dezvoltării și executării campaniilor de marketing de influență cu ani de experiență. Cu expertiza dvs., nu trebuie să vă faceți griji cu privire la gestionarea unei echipe interne sau la trecerea prin toate greșelile, în timp ce dvs. și echipa dvs. învățați de la zero marketingul cu influențe. Agențiile vă pot ajuta să rămâneți la curent cu tendințele în continuă schimbare și cu funcțiile platformei sociale care influențează eficacitatea diferitelor tipuri de conținut social.

De asemenea, a avea o agenție de încredere care să vă gestioneze campania este mai eficient și mai rentabil. Deoarece agențiile au stabilit deja canale și conexiuni pentru influenți, nu va trebui să pierzi timpul căutând și examinând influențatorii. Lucrul cu o agenție de marketing pentru influențe permite, de asemenea, mărcilor să economisească timp comunicând contractele, așteptările, plățile și comentariile de conținut cu influențatorii. În schimb, vă puteți folosi timpul pentru a vă concentra asupra sarcinilor din afacerea dvs. pe care le cunoașteți și vă bucurați.

Cinci factori care afectează costul marketingului de influență când vine vorba de rezultate

Pe lângă diferența de costuri dintre serviciile interne și cele ale agenției, există mulți factori care pot influența costul campaniei tale de marketing influencer. În această secțiune, dorim să discutăm cei mai comuni cinci factori care pot afecta costul marketingului de influență.

1. Canale de social media

Canalele de rețele sociale campania dvs. sunt implementate pentru a afecta costul. De exemplu, YouTube tinde să fie cel mai scump canal social pentru marketingul cu influențe, deoarece videoclipurile de lungă durată necesită mai mult efort pentru a produce. Instagram, unul dintre cele mai populare canale de social media pentru marketingul de influență, are o „rată de piață” mai mare decât alte canale precum Twitter. De asemenea, numărul de canale folosite pentru campania dvs. de marketing influencer va modifica și costul. De exemplu, o campanie care este implementată doar pe Instagram ar fi mai ieftină decât o campanie care este implementată pe canale pe Instagram, YouTube și TikTok.

2. Mărimea audienței influențelor

Deși numărul de urmăritori pe care un influencer nu a determinat cu exactitate valoarea acestuia, acesta este totuși unul dintre factorii utilizați pentru a cuantifica „puterea de influență”. Prin urmare, numărul de urmăritori ai unui influencer poate afecta drastic costul campaniei. În mod obișnuit, agenții de influență cu un număr mai mare de urmăritori vor costa mai mult angajarea.

Prețurile variază enorm de la caz la caz. Pentru a afla costul exact al angajării unui influencer, îi poți contacta și cere o cotație. Există, de asemenea, instrumente online gratuite care vă permit să introduceți pur și simplu mâna socială a unui influencer, iar calculatorul vă va spune un cost estimat pentru influencer. Aceste instrumente sunt utile pentru a obține prețurile pe stadionul potrivit, dar sunt și doar estimări aproximative.

3. Marketingul influencer funcționează prin implicarea utilizatorilor

Deoarece numărul de urmăritori poate să nu reprezinte întotdeauna valoarea unui influencer, mărcile folosesc implicarea ca o altă măsură importantă pentru a determina prețul unui influencer. Implicarea măsoară câți oameni reacționează efectiv la conținutul influencer. O rată de implicare mai mare înseamnă adesea o acoperire mai mare a publicului potențial al conținutului. Deci, dacă colaborezi cu influenți care pot genera rate mari de implicare, costul va fi mai mare.

4. Produs și industrie

Produsul și industria dvs. pot afecta, de asemenea, costul campaniei dvs. de marketing influencer. Unele industrii sunt mai populare în rândul influențelor, cum ar fi nișa stilului de viață. Întrucât „stilul de viață” este un segment mai larg care are mulți factori de influență, prețul mediu tinde să fie mai mic. Pe de altă parte, dacă marca dvs. se află într-o nișă mai specifică, cum ar fi tehnologia de consum, unde sunt disponibili mai puțini influenți, este posibil să trebuiască să plătiți un preț mai mare pentru a angaja jucătorii mari din nișa dvs.

5. Marketingul influencer funcționează prin tipul de campanie

În cele din urmă, tipul de campanie de marketing influencer pe care doriți să o desfășurați poate avea un impact asupra costului. De exemplu, derularea unei campanii de schimb înseamnă pur și simplu schimbul unui produs sau serviciu pentru o mențiune. În timp ce o campanie de afiliați care oferă influențelor coduri promoționale unice și plătește influențelor cu comision poate duce la costuri mai mari.

Unele campanii care necesită un domeniu de activitate mai mare ar putea cauza, de asemenea, un cost mai mare de coordonare și gestionare a campaniilor. Campaniile de marketing cu influență la scară largă care implică sute de influenți, de exemplu, necesită ca managerul de campanie să contacteze în mod activ toți acești influenți în mod continuu. Aceste tipuri de campanii necesită, de asemenea, timp pentru a coordona și a dezvolta parteneriate pe termen lung cu influenți. În ciuda provocărilor de configurare și execuție, trebuie să subliniem că parteneriatele pe termen lung cu influenți pot aduce o valoare extraordinară mărcii dumneavoastră. Parteneriatele pe termen lung permit influențelor să creeze conținut consistent în jurul mărcii dvs., iar acest lucru vă poate ajuta marca să câștige expunere continuă la publicul țintă. Ca urmare,

Concluzie: Deci, funcționează marketingul de influență?

Ai acum o idee mai bună despre cât de mult ar trebui să investești în marketingul de influență pentru brandul tău? Amintiți-vă că nu există o formulă universală pentru determinarea costurilor de marketing influențat. Fiecare marcă și campanie este unică.

În funcție de canalele de rețele sociale, de tipurile de campanii, de industrie și de factorii de influență cu colaboratorii dvs., costul va varia. Este în regulă să începeți cu un buget mai mic și să îl creșteți în timp, atunci când vă simțiți confortabil cu rezultatele. Lucrul cu o agenție de marketing calificată, cum ar fi AllmaDesign , vă poate ajuta, de asemenea, să vă asigurați că utilizați cât mai bine bugetul și maximizați rentabilitatea investiției.

Ai nevoie de ajutor pentru proiectarea și executarea unei campanii eficiente de marketing influencer pentru marca ta? Trimite-ne un mesaj și te putem ajuta să-ți revizuiești obiectivele.

AllmaDesign ​​vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare de site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri web, optimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]