4 deserturi simple pe care le poți prepara cu cafea

de | iun. 12, 2018 | Culinare

Cafeaua de dimineață nu este singurul mod în care te poți bucura de savoarea acestei băuturi. O poți folosi la fel de bine în ritualurile de beauty, în curățenia din jurul casei, dar și în bucătărie.

Din păcate nu mulți oameni știu că pot folosi cu succes cafeaua și în prepararea unor deserturi uimitoare. Și dacă de tiramisu știai că se facea neapărat cu un espresso tare, la deserturile de mai jos probabil nu te-ai gândit că ar putea să conțină și cafea.

1. Cupcakes cu cafea

Iubești cupcake-urile și ești dispus să încerci orice rețetă îți sare în cale? Atunci cu siguranță trebuie să o încerci și pe asta. Rezultatul va fi unul de milioane, numai bun de savurat lângă o ceașcă bună de cafea, preparata cu un aparat de cafea de calitate.

Nu știi cum să procedezi? Foarte simplu. În compoziția obișnuită de cupcake adaugă 2-3 linguri de cafea tare sau chiar de capucino, în funcție de preferințele tale, și puțin zahăr în plus dacă preferi dulciurile mai… dulci. Și asta e tot. Pune-le la cuptor, daugă orice fel de topping preferi (frișcă, cremă de brânză, de unt, etc.) și savurează-le.

2. Înghetață pe băț cu cafea

Ce poate fi mai bun într-o zi de vară decât o mini înghețată cu gust intens de cafea?! Cum faci asta? Foarte simplu. Prepari cafeaua în mod obișnuit, numai că de această dată folosești lapte în loc de apă. În cazul în care ești alergic la lactoză, poți folosi lapte de cocos, de migdale sau orice alt tip de lapte vegetal. Îndulcești cafeaua după gust, de preferință cu un îndulcitor natural, și apoi o torni în forme speciale de înghețată pe băț. Dai la congelator pentru câteva ore și gata, te poți răcori cu o înghetață simplă și aromată încă de la primele ore ale dimineții.

3. Negrese

Cine nu iubește negresele? Indiferent că ești copil, părinte sau bunic, nu ai cum să nu te înghesui în bucătărie atunci când simți aroma de prăjitură de acest fel. Dacă mai pui și cafea, atunci obții un răsfăț sublim destinat însă doar adulților. Poți face compoziția obișnuită pentru negrese, pui la cuptor varianta obișnuită, pentru copii, iar pentru adulți poți adăuga în aluatul rămas câteva linguri de cafea espresso. Va ieși o minunăție de prăjitură!

4. Panna cotta cu cafea

Panna cotta este un desert italian preparat în mod tradițional din brânză ricotta, la care se poate adăuga smântână, frișcă și gelatină. Rezultatul se adaugă în forme și se dă la frigider pentru a se întări apoi se garnisește, înainte de servire, cu orice fel de topping preferi: jeleu de fructe, fructe simple, fulgi de ciocolată, etc.

De acestă dată poți adăuga însă o tușă personală acestui desert. Adaugă o lingură de cafea în compoziție, ornează cu câteva boabe de cafea și vei obține un desert gustos și foarte aspectuos.

După cum observi, este ușor să personalizezi deserturile în funcție de preferințe, deci nu te teme să încerci mereu lucruri noi.

Te-ar mai putea interesa si....

Ar trebui sa eviti complet carbohidratii?

Ar trebui sa eviti complet carbohidratii?

Carbohidratii sunt cea mai importanta sursa de combustibil in dieta unui atlet, inclusiv a unei persoane care face sport in mod regulat. Din pacate, exista conceptia – gresita, de altfel – ca a consuma carbohidrati este nesanatos. De fapt, putem include multe tipuri...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]