Vrei să te bucuri din plin de beneficiile și aroma unei cafele de calitate? Iată cum să faci cea mai bună alegere și la ce să fii atent atunci când te aprovizionezi cu cafea.

cafetieraIndiferent că alegi să iei cafea pentru tine, pentru cei dragi sau chiar pentru angajați, nu strică să știi care sunt criteriile după care să te ghidezi pentru a face cea mai bună achiziție. Așadar, în cele ce urmează îți voi arăta care sunt cele mai bune sortimente de cafea, cum să o alegi pe cea mai proaspătă, dar și care sunt cele mai bune momente în care să o savurezi.

Așadar, chiar dacă o cafea poate avea nenumărate beneficii pentru sănătate, nu toată cafeaua e la fel.

1. Alege cafeaua organică

Cafeaua este o cultură în care se folosesc des pesticide, așa că nu ar strica să verifici dacă produsul pe care îl achiziționezi este certificat ca fiind organic. În plus, de fiecare dată când este posibil, alege o cafea pe care este menționat faptul că provine dintr-o cultură crescută la umbră. Astfel vei pune și tu umărul la reducerea distrugerii pădurilor tropicale.

2. Optează pentru boabe

Cea mai bună alegere atunci când cumperi cafea este cea boabe. Fii atent ca acestea să aibă un miros puternic și proaspăt, nu stătut.

3. Alege cafeaua mai închisă la culoare

Ca o regulă generală, cafeaua măcinată mai închisă la culoare, precum sortimentele franțuzești, italiene sau cele speciale pentru espresso sau cafea turcească, este mult mai bogată în antioxidanți și agenți neuroprotectivi decât cafeaua mai deschisă la culoare. În plus, cea de o culoare mai intensă conține anumite substanțe care o face mai ”prietenoasă” cu stomacul tău și previne producerea de acid gastric în exces.

4. Evită cafeaua cu arome

Sau produsele noi apărute pe piață, inovațiile. Acestea conțin de obicei o groază de substanțe artificiale. În această categorie intră și ”cafeaua” de la automate. În afară de faptul că e plină de chimicale, aceasta conține și foarte mult zahăr și alte substanțe nocive pe care nu ai vrea să le ingerezi.

Când este cel mai bine să îți savurezi cafeaua?

Răspunsul la această întrebare este cu siguranță dimineața. Potrivit cercetătorilor, cafeaua îți poate crește metabolismul cu până la 20%, deci o cafea organică savurată dis de dimineață este ideală pentru organsim. Mai mult, dacă ai obiceiul să faci exerciții dimineața (acasă ori la sală), cafeaua servită înainte de antrenament îți poate crește performanța atletică.

Cum este cel mi bine să îți bei cafeaua?

Răspuns: fără zahăr, îndulcitor sau creme. Orice alt ingredient adăugat cafelei îi poate reduce acesteia din beneficii. În plus, zahărul în exces poate duce la exacerbarea comportamentului adictiv, precum și la slăbirea sistemului imunitar. Dacă pur și simplu nu poți bea cafeaua neagră, poți adăuga un pic de lapte. Nu frișcă sau creamer special pentru cafea, chiar dacă sunt degresate. Acestea sunt de obicei mult mai bogate în zahăr decât laptele integral.

Acestea fiind spuse, alege-ți cu atenție cafeaua și savureaz-o întotdeuna neagră!