Vrei să te bucuri din plin de beneficiile și aroma unei cafele de calitate? Iată cum să faci cea mai bună alegere și la ce să fii atent atunci când te aprovizionezi cu cafea.
Așadar, chiar dacă o cafea poate avea nenumărate beneficii pentru sănătate, nu toată cafeaua e la fel.
1. Alege cafeaua organică
Cafeaua este o cultură în care se folosesc des pesticide, așa că nu ar strica să verifici dacă produsul pe care îl achiziționezi este certificat ca fiind organic. În plus, de fiecare dată când este posibil, alege o cafea pe care este menționat faptul că provine dintr-o cultură crescută la umbră. Astfel vei pune și tu umărul la reducerea distrugerii pădurilor tropicale.
2. Optează pentru boabe
Cea mai bună alegere atunci când cumperi cafea este cea boabe. Fii atent ca acestea să aibă un miros puternic și proaspăt, nu stătut.
3. Alege cafeaua mai închisă la culoare
Ca o regulă generală, cafeaua măcinată mai închisă la culoare, precum sortimentele franțuzești, italiene sau cele speciale pentru espresso sau cafea turcească, este mult mai bogată în antioxidanți și agenți neuroprotectivi decât cafeaua mai deschisă la culoare. În plus, cea de o culoare mai intensă conține anumite substanțe care o face mai ”prietenoasă” cu stomacul tău și previne producerea de acid gastric în exces.
4. Evită cafeaua cu arome
Sau produsele noi apărute pe piață, inovațiile. Acestea conțin de obicei o groază de substanțe artificiale. În această categorie intră și ”cafeaua” de la automate. În afară de faptul că e plină de chimicale, aceasta conține și foarte mult zahăr și alte substanțe nocive pe care nu ai vrea să le ingerezi.
Când este cel mai bine să îți savurezi cafeaua?
Răspunsul la această întrebare este cu siguranță dimineața. Potrivit cercetătorilor, cafeaua îți poate crește metabolismul cu până la 20%, deci o cafea organică savurată dis de dimineață este ideală pentru organsim. Mai mult, dacă ai obiceiul să faci exerciții dimineața (acasă ori la sală), cafeaua servită înainte de antrenament îți poate crește performanța atletică.
Cum este cel mi bine să îți bei cafeaua?
Răspuns: fără zahăr, îndulcitor sau creme. Orice alt ingredient adăugat cafelei îi poate reduce acesteia din beneficii. În plus, zahărul în exces poate duce la exacerbarea comportamentului adictiv, precum și la slăbirea sistemului imunitar. Dacă pur și simplu nu poți bea cafeaua neagră, poți adăuga un pic de lapte. Nu frișcă sau creamer special pentru cafea, chiar dacă sunt degresate. Acestea sunt de obicei mult mai bogate în zahăr decât laptele integral.
Acestea fiind spuse, alege-ți cu atenție cafeaua și savureaz-o întotdeuna neagră!
Comentarii Recente