Cum alegi cea mai bună cafea?

de | mart. 20, 2018 | Sanatate

Vrei să te bucuri din plin de beneficiile și aroma unei cafele de calitate? Iată cum să faci cea mai bună alegere și la ce să fii atent atunci când te aprovizionezi cu cafea.

cafetieraIndiferent că alegi să iei cafea pentru tine, pentru cei dragi sau chiar pentru angajați, nu strică să știi care sunt criteriile după care să te ghidezi pentru a face cea mai bună achiziție. Așadar, în cele ce urmează îți voi arăta care sunt cele mai bune sortimente de cafea, cum să o alegi pe cea mai proaspătă, dar și care sunt cele mai bune momente în care să o savurezi.

Așadar, chiar dacă o cafea poate avea nenumărate beneficii pentru sănătate, nu toată cafeaua e la fel.

1. Alege cafeaua organică

Cafeaua este o cultură în care se folosesc des pesticide, așa că nu ar strica să verifici dacă produsul pe care îl achiziționezi este certificat ca fiind organic. În plus, de fiecare dată când este posibil, alege o cafea pe care este menționat faptul că provine dintr-o cultură crescută la umbră. Astfel vei pune și tu umărul la reducerea distrugerii pădurilor tropicale.

2. Optează pentru boabe

Cea mai bună alegere atunci când cumperi cafea este cea boabe. Fii atent ca acestea să aibă un miros puternic și proaspăt, nu stătut.

3. Alege cafeaua mai închisă la culoare

Ca o regulă generală, cafeaua măcinată mai închisă la culoare, precum sortimentele franțuzești, italiene sau cele speciale pentru espresso sau cafea turcească, este mult mai bogată în antioxidanți și agenți neuroprotectivi decât cafeaua mai deschisă la culoare. În plus, cea de o culoare mai intensă conține anumite substanțe care o face mai ”prietenoasă” cu stomacul tău și previne producerea de acid gastric în exces.

4. Evită cafeaua cu arome

Sau produsele noi apărute pe piață, inovațiile. Acestea conțin de obicei o groază de substanțe artificiale. În această categorie intră și ”cafeaua” de la automate. În afară de faptul că e plină de chimicale, aceasta conține și foarte mult zahăr și alte substanțe nocive pe care nu ai vrea să le ingerezi.

Când este cel mai bine să îți savurezi cafeaua?

Răspunsul la această întrebare este cu siguranță dimineața. Potrivit cercetătorilor, cafeaua îți poate crește metabolismul cu până la 20%, deci o cafea organică savurată dis de dimineață este ideală pentru organsim. Mai mult, dacă ai obiceiul să faci exerciții dimineața (acasă ori la sală), cafeaua servită înainte de antrenament îți poate crește performanța atletică.

Cum este cel mi bine să îți bei cafeaua?

Răspuns: fără zahăr, îndulcitor sau creme. Orice alt ingredient adăugat cafelei îi poate reduce acesteia din beneficii. În plus, zahărul în exces poate duce la exacerbarea comportamentului adictiv, precum și la slăbirea sistemului imunitar. Dacă pur și simplu nu poți bea cafeaua neagră, poți adăuga un pic de lapte. Nu frișcă sau creamer special pentru cafea, chiar dacă sunt degresate. Acestea sunt de obicei mult mai bogate în zahăr decât laptele integral.

Acestea fiind spuse, alege-ți cu atenție cafeaua și savureaz-o întotdeuna neagră!

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.952)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.047)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.175)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]