Tricicletele, faţă de alte echipamente sportive, au evoluat de-a lungul timpului găsindu-și locul în locuința oricărei persoane indiferent de vărsată. De la copii de 10 luni, la adulţi sau chiar şi personae în vârstă, tricicleta a devenit un aliat în deplasările noastre. Iniţial creată pentru a da adulţilor cu mobilitate redusă în picioare posibilitatea de a se deplasa, astăzi tricicleta a ajuns să aibă întrebuințări diferite.

Cel mai adesea întâlnite sunt tricicletele pentru copii. Sunt un ajutor de nădejde, la care părinții apelează atunci când aceștia prind puțină forță şi au posibilitatea să stea în fund. Facilitează deplasarea copiilor, iar cel mai important, o văd ca pe o nouă jucărie, o provocare de a folosi pedalele şi un mod bun de a avea puțină independență. Gama de triciclete copii s-a extins considerabil, de la triciclete cu sau fără pedale la cele independente sau pe baterii, ş.a.m.d.

Varianta de tricicletă pentru adulţi este similară celei copii, în schimb scopul în care sunt folosite este diferit. Pentru cei mai tineri, utilizarea tricicletei este o variantă stabilă a bicicletei şi este ideală pentru a transporta cumpărăturile. În cazul persoanelor în vârstă, tricicleta este preferată pentru stabilitatea şi siguranța oferită, asemenea unei triciclete de copii, şi aceștia au nevoie de un plus de echilibru odată cu înaintarea în vârstă.

La celălalt capăt, avem triciclete motorizate ideale pentru persoanele cu mobilitate redusă. Adaptate pentru traficul rutier cu semnalizare şi sistem de frânare, acestea au autonomie zeci de kilometrii.

Tricicleta a fost adaptată chiar şi pentru cei pasionaţi de sporturi extreme. Tricicleta orizontală este alegerea perfectă pentru cei care vor să se bucure de un altfel de sport. Cei care optează pentru astfel de triciclete sunt tentați să aleagă trasee dificile pentru un maxim de adrenalină.

În orașele europene, în special în cele în care turismul este foarte căutat, întâlnim tricicletele destinate transportului de persoane. Pentru şofer este un mod plăcut şi activ de a-şi câștiga un venit, pe când pentru pasageri este o variantă rapidă de a vizita obiectivele turistice la un cost redus.

Deşi tricicleta a acaparat multe întrebuințări, cel mai frecvent o vedem în parcul de copii. Bucuria de a avea independenţă şi control asupra tricicletei, îi determină pe copii să profite de orice ocazie de a scoate tricicleta la plimbare

Aşadar, achiziționează tricicleta potrivită nevoilor tale, cu siguranță vei capta atenția în trafic!