Exista unii oameni care cred ca fotbalul de masa, sau foosball cum este adesea numit, este doar un joc pentru copii, care nu necesita deloc multa indemanare. Dar acest lucru nu este deloc adevarat! Foosball este un joc rapid care necesita abilitati aprofundate, rezistenta mentala si dexteritate. Jocul este jucat in competitii importante din intreaga lume. Cei mai mari jucatori de foosbal din istoria recenta au castigat acest status avand o combinatie a tuturor acestor abilitati si nu numai.

Daca vrei sa te apropii de performanta lor, nu te poti lipsi de propria masa de fotbal cu ajutorul careia sa exersezi jocul cat mai des posibil.

Iata, in continuare, lista scurta a celor mai performanti jucatori din foosball.

Frederic Collignon

Frederic Collignon, nascut la Liege, Belgia, in 1975, este considerat un jucator care a dominat aproape fiecare joc de fotbal pe care l-a jucat, timp de 15 ani. Intre 1997 si retragerea sa in 2012, a castigat 7 campionate cu mai multe mese, 5 campionate Tornado Table si 7 campionate de dublu alaturi de partenerul sau, Todd Loffredo (un alt superstar). Este singurul european care a dominat vreodata jocul de ambele maluri ale Atlanticului. Acum este considerat unul dintre cei mai buni jucatori de foosball, desi este mai putin activ in prezent.

Todd Loffredo

Acest jucator veteran american este considerat de multi cel mai bun jucator de foosbal din intreaga lume, mai ales ca este multiplu Campion Mondial. S-a bucurat rapid de faima in 2003, cand a castigat titlul de maestru. In plus, este bine cunoscut pentru ca a jucat incredibil de bine la categoria de dublu, in special cu partenerul favorit Frédéric Collignon.

Kevin Hundstorfer

Acest austriac este remarcabil nu doar pentru victoriile sale, ci si pentru modul in care joaca. Cu o lovitura excentrica si unica, el a obtinut numeroase titluri in ultimii ani, dupa ce a debutat pe scena la Campionatul Garlando U-18 de simplu, in 2007.

Billy Pappas

De la varsta de 20 de ani, Billy Pappas a fost clasat pe primele locuri la diferite competitii de fotbal de masa. Originar din Lowell, Mass, Billy a castigat cel putin 6 titluri in acest sport in ultimul deceniu. El a terminat pe locul 5 la World Series of Poker Main Event 2014, luand acasa peste 2 milioane de dolari castigand atat la fotbal, cat si la poker pe scena mondiala! Pappas este inca considerat unul dintre cei mai buni jucatori de foosball din lume, desi ar putea fi cunoscut la nivel global mai mult pentru performanta la poker decat pentru cea la fotbalul de masa.

Ok, poate nu vei ajunge niciodata in competitiile mentionate mai sus, insa tot merita sa ai propria masa de fotbal daca iti place acest joc si vrei sa iti distrezi toti oaspetii, de la mic la mare.

 

Photo by Szabolcs Toth on Unsplash