Manusile de box – Echipament esential pentru sporturile de contact

de | iul. 27, 2023 | Alte sporturi

In sporturile de contact, in special in box, protectia adecvata este deosebit de importanta pentru a asigura siguranta sportivilor si pentru a maximiza performanta. Un element cheie al echipamentului de protectie in box sunt manusile. Acestea nu doar ofera o bariera de protectie intre pumn si tinta, dar contribuie si la reducerea riscului de accidentari.

Importanta manusilor de box in sporturile de contact:

In sporturile de contact, cum ar fi boxul, kickboxing-ul sau arte martiale mixte, manusile de box sunt esentiale pentru protejarea mainilor si incheieturilor sportivilor. Acestea sunt concepute pentru a oferi o amortizare suplimentara si pentru a absorbi impactul loviturilor, reducand astfel riscul de fracturi, entorse si alte leziuni.

Un alt aspect important al manusilor de box este ca ajuta la protejarea adversarului. Prin invelirea mainii si a incheieturii intr-o zona matlasata, manusile reduc riscul de a cauza leziuni serioase adversarului in timpul meciului. Aceasta protectie reciproca este esentiala in promovarea unui mediu de lupta sigur si corect.

Tipuri de manusi de box disponibile pe piata:

Pe piata actuala exista o varietate de tipuri de manusi de box, adaptate nevoilor si preferintelor sportivilor. Cele mai comune tipuri de manusi de box includ:

  1. Manusile de antrenament: Acestea sunt concepute pentru antrenamentele zilnice si pentru pregatirea sportivilor inaintea meciurilor. Sunt mai putin captusite decat manusile de competitie si ofera o mai buna libertate de miscare.
  2. Manusile de competitie: Acestea sunt special concepute pentru competitiile oficiale. Manusile de competitie respecta regulile si specificatiile stabilite de organismele de reglementare si ofera o protectie optima pentru sportivi.
  3. Manusile de sac: Acestea sunt utilizate in sesiunile de antrenament cu sacul de box. Sunt mai putin captusite decat manusile de antrenament si se concentreaza pe oferirea unei protectii suplimentare mainii si incheieturii in timpul loviturilor repetate la sac.

Studiul de caz: Manusile de sac Toorx Lynx de la sportist.ro

Un model popular de manusi de sac disponibil pe piata este Manusile de sac Toorx Lynx, disponibile pe sportist.ro. Aceste manusi sunt fabricate din piele sintetica durabila, ceea ce le confera rezistenta si durabilitate. Ele ofera o amortizare excelenta datorita captuselii lor din spuma cu densitate ridicata, protejand incheieturile sportivului in timpul antrenamentelor intense cu sacul de box.

Manusile de sac Toorx Lynx prezinta o constructie ergonomica, care se potriveste confortabil mainii sportivului, oferind in acelasi timp o libertate de miscare adecvata. Prin designul lor bine realizat, aceste manusi contribuie la imbunatatirea tehnicii de lovit si a performantei generale a sportivului. Un alt beneficiu al manusilor de box este ca ajuta la reducerea riscului de leziuni cum ar fi fracturi, entorse si contuzii. Acestea ofera un strat de amortizare intre pumnul sportivului si suprafata tinta, absorband impactul si distribuind forta loviturii in mod uniform. Acest lucru nu doar protejeaza mainile sportivului, ci si minimizeaza riscul de leziuni pentru adversar.

Pe langa protectie, manusile de box pot afecta si performanta sportivilor. Acestea pot imbunatati viteza, precizia si puterea loviturilor. Prin fixarea si sustinerea incheieturilor, manusile de box contribuie la mentinerea stabilitatii si controlului in timpul luptei.

De asemenea, manusile de box pot juca un rol in prevenirea ranirilor pe termen lung. Ele ajuta la protejarea articulatiilor si ligamentelor incheieturilor, reducand riscul de leziuni cronice cauzate de loviturile repetitive.

Manusile de box reprezinta un element esential in sporturile de contact, asigurand protectie si siguranta pentru sportivi. Ele nu doar reduc riscul de accidentari, ci si contribuie la promovarea unui mediu de lupta corect si echitabil. Cu optiuni variate disponibile pe piata, cum ar fi manusile de sac Toorx Lynx de la sportist.ro, sportivii pot alege modele care li se potrivesc nevoilor si preferintelor lor, maximizand astfel performanta in ring.

 

Fotografie de la Cao Vi Ton: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sport-boxer-boxeur-box-17279418/

Te-ar mai putea interesa si....

Cate calorii poti arde jucand fotbal de masa?

Cate calorii poti arde jucand fotbal de masa?

Chiar daca nu este una dintre preocuparile principale pentru multi dintre jucatorii de fotbal de masa (preocuparile principale fiind, probabil, strategia si distractia), macar unii dintre ei s-au intrebat cate calorii pot arde jucandu-se jocul lor preferat. Desigur,...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]