Cate calorii poti arde jucand fotbal de masa?

de | oct. 12, 2021 | Sanatate, Alte sporturi

Chiar daca nu este una dintre preocuparile principale pentru multi dintre jucatorii de fotbal de masa (preocuparile principale fiind, probabil, strategia si distractia), macar unii dintre ei s-au intrebat cate calorii pot arde jucandu-se jocul lor preferat.

Desigur, daca esti o persoana careia nu ii place sa mearga la sala de fitness si cauta metode alternative de a face miscare, fotbalul de masa poate fi o optiune buna, din simplul fapt ca implica miscare. Din pacate, in ce priveste arderea caloriilor in timpul acestui joc nu s-au facut prea multe cercetari, insa exista anumite estimari. Daca si tu esti interesat(a) sa afli mai multe despre acest subiect, citeste in continuare.

Cate calorii ardem in timpul unui joc?

Asa cum spuneam mai sus, este dificil de spus cate calorii poate arde o persoana in timpul unui joc de fotbal de masa. Numarul de calorii arse va depinde de greutatea persoanei, de efortul fizic depus, si de timpul petrecut jucand.

Unele estimari indica faptul ca o persoana cu greutatea de 70 de kg poate arde intre 200 si 350 de calorii intr-o ora jucand fotbal de masa. Cu siguranta jocul poate continua mai mult de o ora, cu atat mai mult daca detii propria masa de fotbal, pentru ca te poti juca oricat de mult vrei.

Merita sa folosesti fotbalul de masa drept activitate fizica?

Asadar, numarul de calorii arse in timpul unui joc de fotbal de masa va fi diferite de la individ la individ. Este o pierdere de timp sa consideram fotbalul de masa ca parte dintr-o viata activa?

Ei bine, chiar daca numarul de calorii arse intr-o ora nu este foarte ridicat, si cu siguranta nu poate inlocui in totalitate exercitiile fizice clasice, fotbalul de masa le poate completa cu brio.

Fotbalul de masa este un joc bun pentru sanatate pentru ca te tine in picioare, te ajuta sa te misti mai mult, si te tine suficient de ocupat incat sa nu consumi mult alcool sau bauturi racoritoare. Chiar daca consumi aceste bauturi, fotbalul de masa te poate ajuta sa arzi caloriile consumate.

In concluzie, daca vei adauga o ora de fotbal de masa la programul tau zilnic de exercitii fizice, nu poti obtine decat beneficii. Bineinteles, cu cat te joci mai mult, cu atat vei arde mai multe calorii. Probabil nu vei vedea schimbari drastice cand vine vorba de greutate sau anduranta doar jucand fotbal de masa insa doza de miscare rezultata dintr-o ora de fotbal de masa pe zi poate combate efectele sedentarismului.

Pe scurt, numarul de calorii arse in timpul unui joc de fotbal de masa nu este chiar neglijabil si, chiar daca poate fi greu de calculat, este clar ca poti folosi aceasta activitate in avantajul tau. Vei beneficia nu doar fizic, ci din punct de vedere social si mental, pentru ca te vei distra si vei petrece mai mult timp cu prietenii si familia.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]