STUDIU: PRIMUL STUDIU DESPRE 3D PRINTING EFECTUAT ÎN ROMÂNIA

de | ian. 26, 2021 | Afaceri, De Reținut, Servicii

Nutechnologies lansează primul studiu despre imprimarea 3D efectuat în România.

Studiul, intitulat „3D Printing în România – O Evolutie Surprinzătoare”, oferă celor interesați de tehnologie informații despre aplicarea profitabilă a imprimării 3D în diverse industrii.

Statistici și Descoperiri Cheie

Rapiditatea procesului de printare și reducerea costurilor, menținând aceeași calitate, reprezintă principalele avantaje ale imprimării 3D.

Imprimarea 3D, are un rol semnificativ în reducerea timpului de producție și a costurilor la scară largă.

De la persoanele chestionate s-au aflat următoarele:

 • 78% spun că imprimarea 3D îi ajută în prototipare rapidă, și astfel salvează mult timp, care este esențial în producție și post-producție.
 • 22% spun că prin folosirea imprimării 3D, au reușit să reducă semnificativ costurile de producție, post-producție și prototipare.
 • 77% folosesc imprimante 3D în companie de mai bine de 3 ani de zile.
 • 83% folosesc imprimarea 3d pentru producție (crearea de componente precumn: unelte, carcase, suporți, accesorii complexe sau mai puțin complexe).
 • 33% plănuiesc să investească în noi echipamente sau materiale cu ajutorul cărora să își lărgească oportunitățile de producție.

Trenduri în 3D Printing observate în România

Odată cu răspândirea tehnologiei de imprimare 3D în România, observăm și o creștere a nivelului de pregătire a utilizatorilor.

Așadar, dintre cei care folosesc imprimante 3D, 30% au funcția specializată de Operator în Imprimare 3D, în timp ce 26,7% sunt Ingineri Specializați.

Cunoștințele utilizatorilor de imprimare 3D evoluează rapid, semn că și numărul cursurilor de specialitate și al joburilor în acest domeniu este în creștere.

Spre exemplu, peste 70% de utilizatori au o experiență de utilizare și aplicare de peste 3 ani. Iar majoritatea folosesc tehnologia zilnic în procesul de producție sau prototipare.

Tendințele sugerează o strategie de utilizare a imprimarii 3D pe termen lung.

Studiul complet “3D Printing în România – O Evoluție Surprinzătoare” este disponibil gratuit AICI.

Nutechnologies este o companie specializată în promovarea echipamentelor industriale inovative: imprimante 3D, software 3D, sisteme laser pentru tăiere, sudură, marcare 2D sau 3D.

Reprezentantul autorizat în România al următorilor producători:

 • Stratasys – liderul mondial în producția de imprimante 3D profesionale.
 • Sisma – liderul pieței italiene de sisteme laser.
 • Materialise – cel mai mare grup de dezvoltatori de software din industrie cu una dintre cele mai mari facilități de imprimare 3D din lume.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.970)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.069)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.215)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]