De ce sa faci o astfel de examinare cu computer tomograf?

In zilele noastre nu trebuie sa iti mai faci probleme ca daca iti faci o examinare la un computer tomograf. S-au inventat aplicatii noi care ajuta la reducerea expunerii care permit fiecarui pacient sa primeasca doza potrivita pentru nevoia sa imagistica. Fiind o metoda atat de moderna, acest CT ofera o examinare precisa si nu afecteaza deloc sanatatea pacientului.
Daca in trecut aveai motive de ingrijorare cand venea vorba de examinarea cu ajutorul unui computer tomograf, dar in prezent trebuie sa lasi fricile. Stiinta s-a dezvoltat extrem de mult, astfel ca si modul in care actioneaza acest computer tomograf s-a schimbat.

Ce trebuie sa faci inainte de o examinare la un computer tomograf?

Inainte de o examinare cu ajutorul unui computer tomograf sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare. Spre exemplu, un aspect destul de important este ca nu orice persoana poate efectua aceasta examinare. Trebuie sa discuti inainte cu medicul acest aspect. Pentru a avea un rezultat cat mai corect, medicul iti va oferi niste substante pe care va trebui sa le administrezi pe cale orala. Doar dupa 2-3 zile dupa ce ti-ai facut o examinare radiologica cu bariu veti avea permisiunea sa efectuati acest tip de examinare.

In ce consta aceasta examinare cu substanta de contrast?
computer tomograf

Cu ajutorul unor software-uri mai performante se pot obtine chiar si constructia 3D ale organelor interne. Partea cea mai buna este ca aceasta examinare nu va afecta sanatatea pacientului in vreun fel, medicii folosind exact doza potrivita de radiatii pentru fiecare pacient in parte. Examinarea va dura cateva minute, iar dumneavoastra va veti putea continua ziua fara nicio problema.
Aceasta examinare cu ajutorul unui computer tomograf nu are o durata foarte mare, dar totusi trebuie sa retineti anumite aspecte pe parcursul acestei examinarii. In primul rand, medicul va va spune sa stati intinsi pe spate intr-o pozitie dreapta. Nu va fi permis sa va miscati. De asemenea, nu va luati cu dumneavoastra bijuterii caci acestea nu sunt permise in timpul examinarii. Personalul medical va fi intotdeauna alaturi de dumneavoastra si va va oferi informatii la fiecare pas. Astfel ca nu aveti niciun motiv de ingrijorare. De asemenea, retineti ca s-ar putea sa fie nevoie sa va faceti niste analize de laborator inainte de a efectua aceasta examinare.