Indiferent ca scopul tau este acela de a iti promova propria imagine, compania, anumite produse sau servicii, trebuie sa tii cont de modul in care apari in fata publicului tinta. Identitatea construita in jurul brandului si promovarea pe piata sunt parte a serviciilor online de branding pe care le realizeaza agentiile specializate.

De ce o afacere are nevoie de servicii de branding?

Modul in care comunici in numele afacerii tale este extrem de important pentru clienti. In cazul in care detii o afacere deja existenta pe piata, trebuie sa iti pastrezi o directie clara si eficienta de comunicare si promovare. Orice mesaj ambiguu sau ofensator pe care il transmiti in spatiul public printr-un nou slogan, logo sau orice alt mijloc, va avea urmari asupra afacerii tale. Publicul nu mai iarta si nici nu uita atat de usor aceste lucruri.

Pe de alta parte, in cazul in care vrei sa incepi o afacere noua, apelarea la o agentie care ofera servicii de branding este esentiala. Prin diverse mijloace si cuvinte-cheie brandul tau poate ajunge in mod rapid si eficient in atentia viitorilor clienti. 

Ce presupun mai exact serviciile de branding?

Pentru a iti face o idee asupra muncii pe care o agentie de branding o desfasoara pentru a promova un business, iata care sunt cativa dintre pasii care stau la baza unor servicii de branding:

  • Strategia brandului. Inainte de orice este necesara cercetarea pietei pe care brandul va intra. Echipa se va ocupa de identificarea competitorilor, analizarea activitatii acestora si, in final, de modul in care se pozitioneaza brandul pe piata respectiva. 

Totodata, este stabilita arhitectura brandului precum si principalele mesaje prin care acesta va comunica clientilor sai.

Practic, in acest punct, se transforma ideea care se afla la baza unei afaceri, intr-un concept al unui brand durabil.

  • Identitatea brandului. Dupa definirea valorilor care stau la baza afacerii, acestea trebuie conturate in mod vizual.

Aceasta reprezinta partea in care este ales cel mai eficient si viabil nume al brandului, se realizeaza logo-ul acestuia, precum si alte vizualuri necesare. Mai exact, este conturata imaginea vizuala cu ajutorul careia publicul tinta sa recunoasca afacerea si sa o retina pe viitor.

  • Munca creativa. In aceasta categorie se incadreaza atat partea de creatie grafica, cat si de promovare efectiva a brandului, prin servicii de branding precum Marketing, Design, Web si Digital. Toate acestea presupun o munca permanenta si constanta. Este indicat sa aduci mereu ceva nou clientilor, dar pastrand in acelasi timp o parte autentica.

Sunt realizate diverse design-uri pentru print sau este stabilit modul si canalele pe care brandul va comunica pentru a ajunge in atentia oamenilor.

Principala recomandare este aceea de a apela la o agentie specializata in serviciile de branding pentru a iti promova afacerea. Insa trebuie sa fii si tu constient de importanta crearii unei imagini coerente si eficiente si sa cunosti in mare pasii necesari. 

Atat numele, cat si logo-ul sau mesajele transmise in online si offline trebuie sa urmeze o linie comuna si sa faca clare valorile si identitatea brandului tau.