Servicii de branding pentru conturarea identitatii afacerii tale

de | feb. 12, 2019 | Internet

Indiferent ca scopul tau este acela de a iti promova propria imagine, compania, anumite produse sau servicii, trebuie sa tii cont de modul in care apari in fata publicului tinta. Identitatea construita in jurul brandului si promovarea pe piata sunt parte a serviciilor online de branding pe care le realizeaza agentiile specializate.

De ce o afacere are nevoie de servicii de branding?

Modul in care comunici in numele afacerii tale este extrem de important pentru clienti. In cazul in care detii o afacere deja existenta pe piata, trebuie sa iti pastrezi o directie clara si eficienta de comunicare si promovare. Orice mesaj ambiguu sau ofensator pe care il transmiti in spatiul public printr-un nou slogan, logo sau orice alt mijloc, va avea urmari asupra afacerii tale. Publicul nu mai iarta si nici nu uita atat de usor aceste lucruri.

Pe de alta parte, in cazul in care vrei sa incepi o afacere noua, apelarea la o agentie care ofera servicii de branding este esentiala. Prin diverse mijloace si cuvinte-cheie brandul tau poate ajunge in mod rapid si eficient in atentia viitorilor clienti. 

Ce presupun mai exact serviciile de branding?

Pentru a iti face o idee asupra muncii pe care o agentie de branding o desfasoara pentru a promova un business, iata care sunt cativa dintre pasii care stau la baza unor servicii de branding:

  • Strategia brandului. Inainte de orice este necesara cercetarea pietei pe care brandul va intra. Echipa se va ocupa de identificarea competitorilor, analizarea activitatii acestora si, in final, de modul in care se pozitioneaza brandul pe piata respectiva. 

Totodata, este stabilita arhitectura brandului precum si principalele mesaje prin care acesta va comunica clientilor sai.

Practic, in acest punct, se transforma ideea care se afla la baza unei afaceri, intr-un concept al unui brand durabil.

  • Identitatea brandului. Dupa definirea valorilor care stau la baza afacerii, acestea trebuie conturate in mod vizual.

Aceasta reprezinta partea in care este ales cel mai eficient si viabil nume al brandului, se realizeaza logo-ul acestuia, precum si alte vizualuri necesare. Mai exact, este conturata imaginea vizuala cu ajutorul careia publicul tinta sa recunoasca afacerea si sa o retina pe viitor.

  • Munca creativa. In aceasta categorie se incadreaza atat partea de creatie grafica, cat si de promovare efectiva a brandului, prin servicii de branding precum Marketing, Design, Web si Digital. Toate acestea presupun o munca permanenta si constanta. Este indicat sa aduci mereu ceva nou clientilor, dar pastrand in acelasi timp o parte autentica.

Sunt realizate diverse design-uri pentru print sau este stabilit modul si canalele pe care brandul va comunica pentru a ajunge in atentia oamenilor.

Principala recomandare este aceea de a apela la o agentie specializata in serviciile de branding pentru a iti promova afacerea. Insa trebuie sa fii si tu constient de importanta crearii unei imagini coerente si eficiente si sa cunosti in mare pasii necesari. 

Atat numele, cat si logo-ul sau mesajele transmise in online si offline trebuie sa urmeze o linie comuna si sa faca clare valorile si identitatea brandului tau.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]