Sfaturi de ingrijire si tratamente pentru o piele cu probleme

de | dec. 4, 2018 | Sanatate

Daca suferiti de diverse afectiuni ale pielii (de la acnee, rozacee, cuperoza, vergeturi, pana la necesitatea vindecarii ranilor usoare sau chiar post-operatorii) stiti ca trebuie sa acordati o atentie deosebita epidermei dumneavoastra. In afara de clasicele tratamente Medicalia pentru piele, gasiti mai jos sfaturi de ingrijire si tratamente mai putin conventionale, care dau insa rezultate.

Nu fumati!

Fumatul poate agrava orice problema cu pielea. Organismul nu produce un raspuns inflamator pentru a vindeca pielea la fel de repede ca si in cazul nefumatorilor.

 • Fumatorii sunt de patru ori mai susceptibili sa dezvolte o forma de afectiune cutanata. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile cu varste cuprinse intre 25 si 50 de ani.

 • Fumul de tigara poate provoca iritarea pielii pentru persoanele cu piele sensibila.

 • Fumatul poate provoca si alte afectiuni ale pielii, cum ar fi ridurile si imbatranirea prematura a pielii prin crearea de radicali liberi. Radicalii liberi sunt molecule reactive chimic care afecteaza celulele.

 • Fumatul afecteaza producerea de colagen si degradeaza proteinele pielii. Colagenul este o proteina structurala cu proprietati anti-imbatranire. Promoveaza cresterea si reparatia celulelor, imbunatatind durabilitatea si aspectul pielii noastre. A nu avea suficient colagen poate reduce foarte mult eficacitatea tratamentelor pentru afectiuni dermatologice. Productia redusa de colagen incetineste rata de vindecare pentru cicatrici.

Evitati stresul!

Studiile arata ca stresul emotional poate agrava orice eruptie pe piele, mai ales la femei. Unele moduri de a gestiona stresul sunt:

 • Asculta muzicati. Ascultarea muzicii linistitoare poate scadea tensiunea arteriala, ritmul cardiac si anxietatea.

 • Facetva timp pentru recreere. Inlocuiti treburile consumatoare de timp inutile cu activitati placute sau interesante. Daca sursa de stres este acasa, gasit-va timp, chiar daca numai o ora sau doua pe saptamana.

Meditati!

Acest lucru poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, a durerii cronice, a anxietatii si la scaderea colesterolului. Meditatia promoveaza bunastarea fizica si emotionala.

 • Pentru un exercitiu simplu de meditatie, stati cu picioarele incrucisate intr-un mediu linistit si respirati lent si profund timp de cel putin 5-10 minute fara sa va ganditi la absolut nimic. Incercati sa faceti cel putin cinci minute de meditatie in fiecare zi pentru a va mentine stresul in timpul controlului.

 • Alte tehnici de meditatie includ exercitii precum tai chi sau yoga.

Dormiti suficient!

Productia de colagen si procesul de repare celulara sunt mai rapide si mai eficiente atunci cand dormiti. Trebuie sa oferiti corpului suficient timp pentru a se vindeca si pentru a scapa de rani si cicatrici.

 • Sa aveti un program regulat de somn ajuta la asigurarea unei calitati mai bune a odihnei si a unui somn profund.
 • Evitati cofeina, nicotina, alcoolul si bauturile care contin zahar cu patru 4 la 6 ore inainte de a dormi. Acestea pot provoca insomnii.

 • Un mediu linistit, intunecat si racoros poate contribui la combaterea insomniilor. Puneti draperii groase la ferestre sau purtati o masca de ochi pentru a bloca lumina. Mentineti temperatura in dormitor intre 18 si 24 ° C- si aerisiti bine camera inainte de a merge la culcare.

Faceti sport regulat!

Sportul ajuta la reducerea hormonilor de stres (cum sunt adrenalina si cortizolul), ajuta la intarirea sistemului imunitar pentru a lupta impotriva bacteriilor, a virusilor si a radicalilor liberi nocivi. Acest lucru joaca un rol important in vindecarea leziunilor cutanate.

 • Trebuie sa faceti cel putin 30-40 de minute de exercitii moderate sau 10-15 minute de exercitii fizice intense in fiecare zi. Exercitiul moderat poate fi inotul sau mersul pe jos sau plimbarile de agrement. Exercitiul intensiv inseamna exercitii cardio.

Folositi tratamente naturiste pe langa cremele medicale

Coaja de portocala uscata este un ajutor natural. Cojile de portocale contin vitamina C, care ajuta la cresterea productiei de colagen si repararea celulelor pielii. Acest lucru reduce aspectul de cicatrici si petele pe care pe puteti avea pe piele.

 • Coaja de portocala este deosebit de buna pentru persoanele cu piele grasa, deoarece indeparteaza sebumul (uleiul de piele). Uleiurile esentiale ale cojii hidrateaza in mod natural pielea.

 • Se usuca o coaja de portocala, apoi se macina intr-o pulbere fina. Se amesteca o jumatate de lingurita de pulbere cu o lingurita de lapte, lapte de nuca de cocos sau iaurt, apoi se maseaza usor amestecul pe piele. Lasati sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clatiti cu apa rece.

 • Efectul de racire al laptelui sau al iaurtului ajuta la reducerea inflamatiei si la indepartarea celulelor moarte ale pielii.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]