Primii pasi in deschiderea unui coafor: de la aparatura profesionala pentru salon, la personal calificat

de | dec. 3, 2018 | Sanatate

Un salon de frumusete este o modalitate excelenta de a va folosi talentele pentru a ajuta pe ceilalti sa arate cel mai bine. Aflati cum sa incepeti un salon de infrumusetare, de la infiintarea firmei si cumpararea de aparatura profesionala pentru salonul tau, pana la primirea clientilor.

1. Aflati de cat de multi bani aveti nevoie. Inceperea unei afaceri poate costa sume importante, iar majoritatea antreprenorilor nu realizeaza profit in primul sau chiar in primii doi ani. Iata ce trebuie sa iei in considerare:

 • Puteti sa va sustineti financiat in continuare, pana cand afacerea dumneavoastra incepe sa functioneze? Calculati cat de multi bani aveti nevoie pentru cheltuielile lunare, cat de multi bani la saltea  aveti in economii si cat de mult trebuie sa taiati din cheltuielile personale in fiecare luna pentru a ramane pe linia de plutire.

 • Calculati un buget minim operational (de functionare). Calculati de cat de multi bani aveti nevoie pentru a va conduce afacerea in fiecare luna. Includeti chiria, autorizatiile, instruirea si salarizarea personalului, stocurile de produse, costurile cu aparatura profesionala apentru salon, dar si un fond de urgenta.

 • Calculati cat va trebui sa taxati pentru servicii. O data ce aveti un buget de functionare, veti sti de cat de multi bani aveti nevoie pentru a face in fiecare luna. Pentru a face un profit, totusi, va trebui sa faci mai mult decat minimul necesar. Estimati cat de multe servicii (cum ar fi vopsitr de par, tratamente faciale, manichiura etc.) trebuie sa prestati intr-o saptamana si cat trebuie sa coste pentru a face banii necesari.

   Retineti ca, desi trebuie sa faceti o suma suficienta pentru a fi profitabili, nu puteti sa urcati preturile prea mult – sau veti pierde clientii. Incercati sa faceti un pret care sa fie corect atat pentru clienti, cat si prosper pentru dumneavoastra.

   Faceti-va o idee despre ce alte servicii se platesc. Cautati saloane comparabile in zona dumneavoastra si luati nota de ce servicii se platesc si care sunt sumele. Preturile dumneavoastra ar trebui sa fie intr-p marja similara.

 • Aveti nevoie de un imprumut de afaceri mic? Stabiliti o intalnire cu un ofiter de credit la o banca locala si cereti-i sa va vorbeasca despre procesul de obtinere a unui credit pentru un plan de afaceri mic. Inainte de a pleca la intalnire, scrieti un rezumat rapid al modului in care va asteptati ca salonul dumneavoastra sa fie profitabil – fie pentru ca va ofera un serviciu unic, fie pentru ca nu exista suficiente saloane in zona dumneavoastra.

 • Aflati care si cum veti plati taxele catre stat. Plata impozitelor penru o mica afacere este diferita de cea a persoanelor fizice, deci asigurati-va ca v-ati dat seama de ce aveti nevoie din timp. Pentru a va salva timp si a nu avea probleme, luati in considerare colaborarea cu un contabil chiar din timp ce va configurati afacerea.

 2. Aveti grija de orice autorizatie. Din nefericire, conducerea unei afaceri inseamna ca va trebui sa va ocupati si de birocratie, si de documente. Iata de ce trebuie sa aveti grija:

 • Infiintati-va o societate comerciala. Toate companiile din tara trebuie sa fie inregistrate. Consultati un avocat pentru mai mult ajutor.

 • Toti lucratorii din personal trebuie sa aiba diplome care atesta faptul ca sunt progesionisti. Acest fapt se aplica si pentru frizeri, coafri hairstylisti, cosmeticiene, manichiuriste si pedichiuristem, machiori. 

 • Asigurati-va ca salonul dumneavoastra va trece de inspectia sanitara. Pentru a evita sa primiti amenzi sau chiar mai rau, sa fie inchis de departamentul de sanatate publica, asigurati-va ca salonul este cyrat si ca respecta toate conditiile pentru a primi autorizatia de functionate. 

3. Alegeti locatia potrivita. Locatia este esentiala pentru succesul afacerii dumneavoastra. Luati in considerare acesti factori:

 • Cautati intr-o zona cu trafic mare. Strazile circulate, mall-urile sau spatiile de langa locatiile pe care oamenii le viziteaza frecvent (cum ar fi magazinele alimentare) sunt ideale.

 • Incearcati sa aveti acces usor. Daca parcarea este insuficienta si traficul este greu pe calea spre salonul tau, oamenii ar putea sa nu considere ca merita efortul de a-l frecventa.

 • Stati departe de competitie. Nu va asezati exact langa un alt salon – va veti anula reciproc. In schimb, incercati sa gasiti un loc in care veti fi singurul salon pe o distanta de cel putin cateva sute de metri.

4. Angajati personal calificat si instruit. Procedurile cosmetice efectuate de personalul neinstruit pot provoca probleme de sanatate clientilor. Este important sa angajati numai cosmeticieni, stilisti si alt personal calificat si bine pregatit.

Retineti ca este responsabilitatea dumneavoastra, ca proprietar al salonului, sa va asigurati ca personalul dumneavoastra este instruit in mod adecvat si ca intelege fiecare serviciu pe care il oferiti.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]