Peelingul chimic pentru pielea fetei, este o procedura larg raspandita in domeniul cosmetologiei. Peelingul chimic mecanic este cunoscut si sub numele de peeling al stratului superior al pielii. Procedura este o metoda de indepartare a straturilor superioare ale pielii si se produce cu ajutorul acizilor (componente reactive chimic), bineinteles nu concentrate, ci diluate. Indepartarea pielii cu peeling chimic poate fi diferita – de la exfolierea stratului de suprafata, pana la  exfolierea stratului cornos, pentru a deteriora straturile papilare si reticulare ale dermei. Substantele folosite in peelingul chimic, au rolul de solventi, care inmoaie celulele moarte ale pielii si faciliteaza indepartarea acestora de pe suprafata pielii. In acelasi timp, peelingul chimic imbunatateste sinteza colagenului si a elastinei, asigurand elasticitatea pielii si intinerirea puternica.

Imbunatatirea texturii tenului

De asemenea procedura chimica este folosita nu numai pentru intinerirea si curatarea pielii. Este un remediu excelent pentru eliminarea hiperpigmentarii si a cicatricilor, si, de asemenea, fiind un remediu excelent pentru acnee si chiar un instrument excelent pentru intinerire. In plus fata de imbunatatirea starii pielii fetei, este posibil sa se lucreze si cu alte zone ale corpului. Mainile si gatul arata varsta biologica, peelingul chimic, putand ajuta la eliminarea semnelor vizibile. Peelingul chimic pe spate este efectuat pentru a scapa de post-acnee, acnee, pete de varsta. In zonele coapsei, abdomenului si gatului, ajuta la indepartarea vergeturilor, celulitei, imbunatatirea tonusul muscular. Picioarele, fesele, de asemenea, castiga elasticitate.

Procedura chimica poate fi efectuata asupra  pielii cu probleme, pentru acnee, pierderea elasticitatii, cicatrici, post-acnee, vergeturi, riduri mici, tonus scazut al pielii, piele uscata, imbatranirea precoce, hiperkeratoza, hiperpigmentare, papiloame etc. Procedura chimica are actiune la nivelul epidermei, fara a ajunge la membrana bazala ( AHA , acid glicolic de 25 – 70 % Indicat pentru tratamentul si prevenirea acneei). Caracterul bland al procedurii, tinde sa egalizeze microrelieful imbunatatind structura epidermei, fara a lasa urme. Peelingul suprafetei mediane, afecteaza stratul bazal si partial papilar. Cel mediu – afecteaza stratul bazal si papilar la limita cu stratul reticular.

Peeling chimic la domiciliu

Pentru procedura chimica la domiciliu, se utilizeaza produse profesionale sigure, care pot fi cumparate din magazinul online de specialitate. Peelingul chimic superficial este cea mai buna modalitate de a reimprospata rapid si fara probleme pielea fetei. Se efectueaza cu ajutorul acizilor slabi (fructe, migdale, tartrice, lactice, glicolice). O astfel de procedura chimica nu raneste pielea, ci doar indeparteaza celulele moarte, netezind relieful si improspatand culoarea pielii. Ofera o exfoliere uniforma a mai multor straturi de celule moarte, care stimuleaza sinteza colagenului si elastinei, conducand la aparitia celulelor tinere, precum si la intinerirea generala a pielii.

Datorita sigurantei produselor cosmetice profesionale, peelingul chimic de suprafata poate fi efectuat in zone mai delicate si sensibile precum gatul si fata.

Peelingul pe baza de glicol este conceput pentru un efect cosmetic sigur si eficient, cu modificari initiale legate de varsta. Procedura se desfasoara, de preferinta, toamna si iarna, deoarece in aceasta perioada nu exista radiatii ultraviolete active. Avantajul  sau este posibilitatea modificarii concentratiei de acid in functie de rezultatul dorit. Se poate efectua  peeling de suprafata  si  median, si de asemenea, se poate pregati pielea si pentru alte activitati cosmetice.