Cum se face o incarcare freon aer conditionat?

de | oct. 16, 2018 | Servicii

Unul dintre cele mai scumpe elemente de pe factura dvs. electrica in zonele cu veri fierbinti este costul de operare a unui aparat de aer conditionat central. Daca unitatea nu are cantitatea corecta de freon, acest cost poate fi chiar mai mare. Iata cativa pasi care va vor ajuta sa incarcati aparatul de aer conditionat de uz casnic si sa faceti  o incarcare freon aer conditionat eficienta.

Verificati sistemul

Realizati mai intai intretinerea de rutina. Inainte de a va reincarca aerul conditionat, este foarte important sa efectuati o intretinere standard pentru acesta.

Inlocuiti filtrul de aer

  • Curatati vaporizatorul si bobinele condensatorului – in cazul in care oricare dintre cele de mai sus sunt murdare, poate provoca simptome asemanatoare unei unitati care are un nivel scazut de freon. Daca se adauga freon in aceste conditii, unitatea poate fi deteriorata.
  • Verificati eventualele obstacole, inclusiv acumularea de resturi de pe ventilatorul de aer si asigurati-va ca ventilatorul condensatorului functioneaza corect. Acestea trebuie sa deplaseze suficient aer prin bobinele lor respective pentru a manipula eficient caldura produsa (indepartata din interiorul locuintei dvs.) de functionarea aparatului de aer conditionat.
  • Realizati o inspectie amanuntita a celorlalte componente ale sistemului dvs. Lipsa izolarii, scurgerea imbinarilor de conducte, conexiunile electrice necorespunzatoare si alte probleme minore nu vor schimba cerintele de freon ale sistemului dvs. de aer conditionat, dar pot reduce eficienta sistemului.

Determinati ce aveti nevoie pentru a face o incarcare freon aer conditionat

  • Determinati tipul de agent frigorific de care aveti nevoie pentru sistemul de aer conditionat. Acest lucru se poate face consultand ghidul de utilizare al echipamentului, adesea gasit in interiorul cutiei de comanda electrice sau a unitatii de tratare a aerului. Multe sisteme au, de asemenea, o eticheta pe dulapul unitatii, care va avea specificatiile producatorului. Agentii frigorifici utilizati in mod obisnuit in sistemele moderne moderne sunt R-22 si R410A. Acest lucru este important pentru a va asigura ca obtineti tipul corect de freon si setul corect de distributie pentru incarcare freon aer conditionat.
  • Determinati ce tip de conexiuni de incarcare este echipat cu sistemul dvs. Conexiunile cu valva cu suruburi inversate pot fi echipate cu adaptoare de conectare rapida pentru a diminua pierderea agentului frigorific in timpul procesului de conectare si vor diminua sansele de ranire cauzata de agentul frigorific lichid care va atinge pielea in timpul procesului.
  • Opriti aparatul de aer conditionat la termostat. Termostatul si circuitele aferente sunt comutatorul de pornire / oprire al sistemului. Veti opri alimentarea cu energie electrica a unitatii in etapa urmatoare, dar doriti sa porniti si sa opriti aparatul folosind termostatul si nu sa il deconectati, deoarece acest lucru nu este proiectat pentru deconectare.
  • Opriti alimentarea sistemului de aer conditionat. Unitatea exterioara trebuie echipata cu un deconectat fuzibil sau un intrerupator de circuit situat in apropierea unitatii. Scoateti sigurantele sau opriti intrerupatorul inainte de a continua.
  • Luati o citire pe manometre. Ecartamentul albastru ar fi trebuit sa scada daca sistemul trebuie reincarcat. Pentru a verifica acest lucru, utilizati un indicator de temperatura cu o sonda atasata la partea de presiune joasa – sau linia de retur – care este cea mai mare dintre cele doua linii. Reincarcati daca temperaturile pe ecartamentul albastru nu corespund cu numarul recomandat in specificatiile producatorului echipamentului.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.962)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.190)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]