Exista diverse domenii sau locuri de munca in lume care sa te faca sa analizezi cu suspiciune sau cu invidie fluturasele de salariu ale protagonistilor. Insa nu te-ai gandi, la prima vedere, ca tocmai un DJ sa te faca sa regreti meseria pe care ai ales-o.

Totusi, trebuie sa afli ca exista DJ care castiga in 2 ore cat vei castiga tu sau oricare alt om de rand din Romania in 2 vieti. Da, ai citit bine, doua vieti.

Spre exemplu, TIESTO castiga la un singur spectacol aproximativ 400.000 de dolari. In doar un singur an al carierei sale de DJ profesionist, TIESTO a adunat in conturile sale nu mai putin de 32 de milioane de dolari. Iar topurile de specialitate spun ca TIESTO nici macar nu este cel mai bine platit DJ din lume.

Cat castiga celebrul Armin van Buuren?

Ei bine, Armin van Buuren se poate lauda ca a incasat la un singur spectacol suma impresionanta de 2 milioane de dolari. Acest colos al lumii muzicale castiga insa in medie 150.000 de dolari pe spectacol. Totusi, intr-un singur an al carierei reuseste sa stranga suma de 17 – 20 milioane de dolari, fara mari probleme si eforturi.

David Guetta este si el aproape. Cu peste 25 de milioane de dolari castigate intr-un an, DJ-ul francez castiga cu lejeritate 200.000 sau 250.000 de dolari la un show.

Ei bine, toate aceste salarii te vor face sa privesti cu invidie catre fluturasul tau de salariu, la final de luna. Dar inca nu ai aflat tot.

Formatia Swedish House Mafia – detinatoarea unor recorduri pe plan financiar

Desi discutam de mai multi DJ care fomeaza o trupa, Sweedish House Mafia ridica cu mandrie o medie de 400.000 de dolari la un singur concert. Intr-un an de concerte, trupa ar ajunge astfel sa castige pana la 50 milioane de dolari conform unor surse. Totusi, anul 2013 – 2014 acestia raportau un venit de doar 25 milioane de dolari.

De asemenea, Deadmau5 este unul dintre cei mai bine remunerati DJ profesionisti. Acesta castiga in medie 250.000 de dolari pe un singur show. Insa, intr-un an poate ajunge la circa 25 de milioane de dolai.

Afrojack, Avicii, Skrillex – in jurul aceleiasi sume

Afrojack castiga pe un show in jur de 100.000 de dolari, aceeasi suma pe care o baga in buzunare si Skrillex, in timp ce DJ Avicii poate incasa cu pana la 50.000 mai mult.

Iata astfel cateva dintre cele mai celebre nume muzicale din lume batandu-se pe milioanele de dolari. Tu cat ai fi crezut ca poate castiga un DJ si in opinia ta care era cel mai bine platit DJ al lumii?