Orice ar spune tinerii din ziua de azi, bastonul ortopedic este in voga de foarte mult timp. In trecut, nobilimea folosea acest baston pentru a evidentia statutul social. Vremurile s-au schimbat si, in prezent, bastoanele sunt potrivite pentru orice categorie sociala. Gusturile variaza si fiecare om are stilul lui de vestimentatie. Asemenea unui articol vestimentar, un baston ortopedic ti se poate potrivi sau nu. Alegerea unui baston ortopedic o poti face luand in considerare mai multi factori:

Bastonul ortopedic pliabil si bastonul ortopedic telescopic sunt cel mai des intalnite. Acestea sunt pentru cei care au stabilitate destul de buna, dar au nevoie si de un pic de sprijin din cand in cand. Bastonul cu patru picioare este ideal pentru cei cu dificultati mai mari in a-si tine echilibrul deoarece acopera o suprafata mai mare iar sansele accidentelor ortopedice sunt mult mai mici.

Pentru a face o alegere mai buna, trebuie sa analizezi toate elementele ce alcatuiesc un baston ortopedic. Daca te vei deplasa cu ajutorul unui baston ortopedic, trebuie sa fii constient de diferitele stiluri de manere si capete inferioare care vor determina confortul si stabilitatea cu care te vei deplasa. Practic nu exista un model care sa multumeasca pe toata lumea deoarece fiecare are nevoi si stiluri diferite.

Manerul rotund: acesta este cel mai des intalnit si seamana cu o acadea de Craciun. Bastoanele cu maner rotund sunt simple si elegante, insa mai dificil de manevrat.

Manerul ergonomic: acest maner este confortabil si usor de controlat datorita faptului ca acesta se pliaza pe forma mainii, ajutand la reducerea tensiunii asupra degetelor si incheieturii.

Manerul in forma de bila: acest baston, folosit mai mult pentru eleganta decat ca punct de sprijin, este ideal pentru cei care nu intampina mari dificultati locomotorii.

Capatul inferior al bastonului este un alt element care nu trebuie ignorat, deoarece acesta face contactul cu pamantul. De aceea este important sa nu fie alunecos si sa fie rezistent si durabil.

Varsta, sexul, stilul vestimentar si statutul social sunt alti factori care trebuiesc luati in seama. Unei femei ii sta mai bine cu un baston elegant. Un om cu venituri mici ar exagera cumparand un baston de lux. Unui tanar i-ar sta mai bine cu un baston modern decat unul cu aspect de vechi.