Unele dintre modelele de lentile de contact prezente pe piata sunt lentilele lunare. Acestea au un termen de valabilitate de o luna, unele dintre ele putand chiar sa aiba un termen de purtare mai lung.

De la producatori diferiti

O pereche de astfel de lentile lunare poate fi folosita si pentru a schimba culoarea ochilor, pentru ca sunt si modele de lentile colorate. Unele chiar pot fi purtate la petrecere, avand modele destul de interesante.

Insa cea mai mare gama de lentile de contact cu purtare lunara sunt confectionate pentru a ameliora probleme de vedere, de la miopie si hipermetropie, pana la astigmatism. Exista mai multi producatori de lentile de contact pe piata, ceea ce inseama ca ai libertatea de a opta pentru un model sau altul, oricand. Inainte sa le cumperi, poti cere si sfatul unui medic oftalmolog!

Cum se pun corect lentilele

Lentilele de contact lunara se pun usor in ochi, in doar cateva minute. La inceput poate fi un pic mai greu, pana cand capeti indemanare, insa apoi totul va fi mult mai usor. Este nevoie ca acestea sa fie tinute cu atentie, intai se pune una, apoi cealalta. Citeste si instructiunile producatorului in legatura cu acestea!

Trebuie sa stii ca atat inainte sa pui lentilele de contact, cat si in momentul cand trebuie sa le indepartezi de la ochi, trebuie sa iti speli mainile cu apa si sapun, ca sa nu existe niciun risc de a contracta o infectie. Te vei spala foarte bine pe maini inainte sa le porti!

In cazul in care simti un disconfort pe parcursul purtarii sau apar iritatii ale ochilor, trebuie sa te prezinti la medicul oftalmolog sau sa ceri parerea unui specialist. Lentilele cu purtare lunara sunt unele dintre cele mai cautate modele de pe piata, acestea avand mai multe beneficii. Sunt usor de ingrijit, caci ele se tin in solutia speciala, solutie in care le pui de fiecare data dupa ce le porti.

Ai grija sa nu adormi cu lentilele de contact in ochi, nu este un lucru recomandat de catre medicii oftalmologi, ele trebuie scoase de fiecare data inainte de culcare. Ca si varietate, exista o multime de magazine online gen optilen.ro si multe altele ce va ofera posibilitatea de a cumpara lentile lunare, cu purtare saptamanala sau zilnica, Air Optix, Biofinity si multe alte marci de renume!