Ti s-a intamplat vreodata sa te intorci de la piata, din club sau de oriunde altundeva acasa si sa nu mai poti deschide usa? Ei bine, daca inca nu ti s-a intamplat ar trebui sa stii ca inca nu s-a inventat butucul care sa nu se blocheze din diverse motive, cele mai intalnite fiind uzura si inghetul.

Ca lacatus profesionist am primit in ultimul an mai multe solicitari de deblocari usi decat de reparatii si asta spune multe despre calitatea butucilor intalniti pe piata din Romania. Daca in urma cu 6-7 ani o deblocare de usa era un eveniment rar intalnit, in 2016 a devenit ceva obisnuit.

Recomandari in cazul in care se blocheaza usa

deblocari usiIncercati initial sa o deschideti, dar nu fortati prea mult cheia. Daca cheia nu se roteste, in cazul in care fortati riscati ca aceasta se rupa in butuc, iar costul interventiei este unul putin mai mare. Sunati direct un lacatus – se gasesc destui pe internet, indiferent de orasul in care va aflati. Acesta va veni cu o trusa de unelte ce-i va permite sa deschida usa fara mari probleme si ideal ar fi ca dupa deblocare sa schimbati butucul chiar daca pare ca inca va mai functiona.

Pretul unui butuc bun poate fi destul de piperat avand in vedere economia tarii noastre, dar este bine de stiut ca aici nu se vinde doar un brand (ca-n cazul telefoanelor mobile), ci pretul aduce odata cu el si o calitate mai ridicata.

Pana la ce ora pot solicita serviciile unui lacatus?

Depinde de la firma la firma sau de la persoana la persoana. Unele firme au program prelungit (de obicei pana la maxim miezul noptii), in timp ce altele ofera anumite servicii, cum ar fi cel de deblocari usi, in regim de lucru non-stop. Daca lucrarea nu este urgenta, recomandarea ar fi sa asteptati pana a doua zi intrucat pe timp de noapte preturile cresc.
Pentru Bucuresti si judetul Ilfov puteti suna la numarul de telefon 0768 000 002 (maxim pana la miezul noptii).