Te pregatesti pentru excursia pe care o visezi inca din toamna trecuta, insa esti ferm decis sa te bucuri de confort pe toata durata ei? Inseamna ca deja ai eliminat din “meniu” calatoria cu trenul sau microbuzul. Daca ar fi sa ghicesc, as zice ca te-ai orientat spre o calatorie cu masina. Am dreptate?

Si ce ma fac daca nu am propria masina in acest moment? Sau daca este in service? Sau daca pur si simplu am nevoie de o masina mai mare? Nimic mai simplu, caci de ani buni s-au inventat serviciile de inchiriere masini. Timisoara s-a aliniat si ea tendintelor internationale in ceea ce priveste serviciile rent a car, iar acest domeniu care nu de mult era doar la inceput la noi in tara si oferea servicii destul de limitate, este astazi in continua crestere. De asemenea, unele dintre cele mai mari firme internationale de rent a car, printre care Avis, Europcar sau Sixt, si-au deschis birouri si in orasul de pe Bega. Astfel ca astazi ai la dispozitie servicii de acest gen, cu o oferta de masini dintre cele mai variate, care sa raspunda cerintelor si gusturilor oricarui client.

Tot ce ai nevoie este un carnet de conducere si ceva bani care sa acopere inchirierea. Tine cont, insa, ca exista si companii de inchirieri automobile care cer o anumita garantie, mai ales daca este vorba de iesiri din tara cu masina inchiriata. Insa o atenta documentare te va face intotdeauna sa gasesti oferta cea mai potrivita tie si familiei tale. Fii intotdeauna atent la termenii si conditiile din contractul de inchiriere, la tarife, la costurile ascunse si la modelele de masini si la dotarile acestora. Vei evita astfel orice incurcaturi ulterioare si orice batai de cap, daca lucrurile nu se potrivesc cu planul initial. O cale destul de sigura sa alegi o companie serioasa este sa cauti un serviciu de rent a car Timisoara pe Facebook – aici poti verifica rapid recenziile fostilor clienti, precum si numarul de like-uri pe care il are pagina firmei – desi acest lucru nu este intotdeauna relevant. Alta optiune este sa verifici recenziile lasate pe Google Maps, sau pur si simplu sa introduci numele firmei in Google si sa vezi ce articole apar la rezultate – dar ai nevoie de ceva timp sa te uiti prin toate.

Fie ca ai nevoie de o masina de teren, o limuzina, o furgoneta, sau pur si simplu o berlina obisnuita, vei gasi tot ce ai nevoie in oferta marilor companii de inchirieri auto a car. Vei putea astfel iesi din anonimat la o petrecere, conducand o masina de lux, sau vei putea sa te adaptezi terenului accidentat daca mergi intr-o excursie la munte, cu un 4×4 decent, la fel cum – daca ai nevoie, spre exemplu, sa te muti si te-ai saturat de firmele de mutare poti contracta o furgoneta si sa te descurci pe cont propriu. Mai mult decat atat, unele dintre companii ofera masini de inchiriat cu tot cu sofer. Astfel, poti avea la dispozitie propriul sofer care sa te conduca prin hatisul treburilor urgente din acea zi. Vei scapa de comenzile la taxi, de surpriza ca poti gasi un taxi cu un sofer neatent, recalcitrant sau certat cu igiena, sau o masina fara sistem de aer conditionat.

Dincolo de aspectul sau practic, inchirierea unei masini are darul de a te aduce mai aproape de fanteziile legate de masinile pe care ti-ai dorit dintotdeauna sa le conduci. Ai astfel sansa de a conduce o gama variata de masini si de a incerca diverse variante de motorizare. Tot ce trebuie este sa alegi o companie de rent a car in Timisoara care stie sa aibe grija de clientii ei!