Chiar daca detii una sau multe masini trebuie sa ai un kit de urgenta in fiecare dintre acestea, deoarece prezenta acestuia este foarte importanta. Trusa poate fi de folos in situatii de urgenta precum si in cazul unor conditii meteo nefavorabile, accidente rutiere sau in situatia in care autoturismul se strica intr-o zona cu o densitate scazuta. Un kit de urgenta este necesar si poate fi util atat pentru tine cat si pentru familia ta, cel putin pana cand un ajutor va veni pentru asistenta. Nu in ultimul rand aceste kit-uri pot salva vieti in situatii exceptionale.

Unde sa stochezi un kit de urgenta pentru masina

Multe persoane depoziteaza trusa de urgenta in portbagajul masinii, altii il pastreaza in garaj si uita sa il i-a atunci cand pleca la drum. Depozitarea lui in portbagaj este o varianta adecvata daca acesta se poate accesa din interiorul masinii, in caz contrar incercati sa ii gasiti un loc pe plafonul din spatele banghetei. Motivul, este ca pot exista situatii in care autoturismul nu poate fi accesat din interior iar accesul kit-ului din interior este o varianta recomandata.

De ce sa iti faci propria trusa de urgenta ?

Multe magazine ofera spre vanzare truse de prim ajutor dar de multe ori acestea nu contin toate lucrurile care iti pot fi necesare in cazul unui eveniment neplacut. Una dintre variante ar fi de a achizitiona un astfel de kit de la un magazin iar tu sa ii adaugi si alte obiecte pe care le consinderi necesare. De retinut ca o trusa de prim ajutor este obligatorie prin lege, conform articolului 8 al Codului Rutier fiecare participant la trafic trebuie sa aibe in autoturism trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu. De asemenea aceste informatii ii sunt prezentate  inca de la inceput oricarei persoane care doreste sa obtina permisul de conducere. Contraventia in acest caz conform ultimelor reglementari este de pana la 500 lei.

Pe langa produsele obligatorii care sunt necesare intr-o trusa de prim ajutor, fiti liberi sa adaugati si alte obiecte pe care le considerati necesare. Este recomandat sa le depozitati pe toate intr-o cutie stabila si ermetizata, astfel incat acestea sa fie accesibile in mod convenabil intr-un singur loc. Avand un kit de siguranta pentru masina va poate oferi o liniste sufleteasca si psihica pe acele drumuri lungi.

Ce ar trebui sa contina un kit de urgenta pentru autoturism?

Asigura-te ca kit-ul de urgenta contine cat de multe obiecte posibil, desigur nu poti include foarte multe produse dar pe langa cele absolut necesare si obligatorii prin lege, alege obiecte ce pot fi de folos in diferite situatii. Pachetul va poate veni in ajutor indiferent daca sunteti un sofer experimentat sau un tanar sofer care tocmai a absolvit o scoala de soferi si examenul de conducere.

Cablurile de incarcare a bateriei sunt eficiente in cazul in care bateria se descarca iar cu ajutorul unui alt automobil va puteti reporni bateria. De asemenea apa si un filtru de apa trebuie sa faca parte din kit-ul masinii. Intotdeauna trebuie sa aveti apa in masina, in cazul in care ramaneti blocati va poate salva viata in special in cazul anotimpurilor calde. Apa mai poate tine motorul la o temperatura constanta daca acesta se incalzeste. Pur si simplu poti turna apa peste motor iar temperatura acestuia va scadea considerabil. Filtru de apa poate deveni util daca este situat langa un rau sau daca afara ploua, acesta ajuta la mentinerea apei la un nivel sanitar si potabil.

Adaugati la kit-ul dvs. si mancare neperisabila, batoane de energie si alte produse care expira greu si care ofera energie. Desi aplicatiile telefoanelor ne indruma in ziua de azi catre orice destinatie, nu se stie cand poate fi nevoie si de o harta rutiera. De asemenea o lanterna si baterii pot fi bine venite iar cateva haine care sa tina de cald pot fi o necesitate in cazul anotimpurilor reci. Nu in ultimul rand mai puteti adauga obiecte sanitare, o lumanare, chibrituri si un cutit de buzunar care poate fi eficient in orice situatie. Bucurati-va de drum si conduceti cu prudenta!