Enzo Anselmo „Il Commendatore” Ferrari s-a născut la 20 februarie 1898, in Modena. La vârsta de 22 de ani, a devenit pilot de curse, iar in 1929 a creat Scuderia Ferrari Grand Prix inainte de a deveni proprietarul celei mai mari companii de automobile. Inainte de dispariția sa, in 1988 la vârsta de 90 de ani, Enzo Ferrari a fost prezent la lansarea supercar-ului F40, un adevărat simbol al companiei de la Maranello, iar prima mașina botezată după numele său a fost lansată in 2003.

Noul muzeu Enzo Ferrari va fi cel de-al doilea, după actualul muzeu Ferrari de la Maranello, in cadrul căruia sunt etalate 25 de automobile ce arată dezvoltarea și evoluția tehnică și stilistică a modelelor Ferrari. Galeria Ferrari, amplasată la Maranello deschise din 1990 este vizitată anual de sute de mii de oameni, curioși să descopere istoria Ferrari chiar acolo unde ea se scrie de zeci de ani. Admiratorii mărcii găsesc aici nu doar unele dintre cele mai spectaculoase mașini Ferrari construite vreodată, ci și o secțiune dedicată exclusiv Formulei 1. Și Scuderia Ferrari are sediul la Maranello. De la înființarea ei, în 1929, de către Enzo Ferrari, la Scuderia Ferrari s-au construit in continuu mașini de curse și s-au pregătit piloți profesioniști. De-a lungul istoriei sale, Scuderia Ferrari a avut 15 campioni la Formula 1, înregistrând cel mai răsunător succes din toate timpurile și a participat la toate edițiile Campionatului Mondial de F1, mai puțin la una.

In 2009 compania britanică de constructii Future Systems a demarat la Modena, Italia, lucrările de construcție ale unui nou muzeu care onorează viața și opera lui Enzo Ferrari și care este propus a îşi deschide porţile în luna martie a acestui an – Museo Casa Ferrari Enzo.Întrucât muzeul Ferrari din Maranello situat la numai o jumătate de oră distanţă  este axat pe masinile făcute de Ferrari, muzeu din Modena va pune accentul mai mult pe viaţa şi munca lui Enzo Ferrari.

Clădirea cu o suprafață de 16 500 metri pătrați va cuprinde o expoziție, o galerie cu mașini de prestigiu şi vestigii istorice. Există, de asemenea, o arhivă digitală care oferă acces la o gamă largă de desene şi documente care prezintă istoria automobilismului din Modena. O sală de conferinţe, un spaţiu pentru expoziţii, o cafenea și o librărie finalizează această constructie.

Situat în apropiere de fabrica de Maserati, muzeul a fost proiectat de firma de arhitectură Future S

 

Zona din jurul Modena este cunoscut sub numele de „Motor Valley” sau „capitala mondiala a sportului cu motor”. Maserati, De Tomaso şi Ducati sunt situate în Modena; Ferrari se află in imprejurimile Maranello; Lamborghini și Pagani iși au de asemenea sediile în imediata apropiere a oraşului antic. În plus o mulțime de companii mai mici, se află în această zonă,cum ar fi și constructorul de raliu Dallara sau fabricantul de motociclete exclusive Bimota. Incepând cu luna martie, Casa Museo Enzo Ferrari va fi deschisă 363 zile pe an. Acest muzeu iconic va consolida cu siguranţă valoare patrimoniului cultural şi industrial deja impresionant al zonei, făcând Motor

popas auto

popas auto

ystems și va avea un design futurist ce va costa in jur de 14 milioane de lire sterline, pe o suprafață plană imparțită in două zone, una acoperită și una descoperită. Zona indoor va primi un acoperiș de culoare galbenă al cărui design este inspirat de forma capotei unui automobil Maserati de epocă, care va forma un uriaș arc peste casa originală şi restaurată unde Enzo Ferrari s- a născut în 1898 şi atelierul său.

Valley o Mecca pentru adevaratii amatori de aventuri.