Confortul oferit de utilizarea parchetului in spatiile de locuit, pentru birouri sau in cele comerciale este apreciat de noi toti atat timp cat suprafata acoperita este in buna stare estetica si de utilizare. Periodic insa este util sa fie solicitata o actiune calificata pentru raschetat parchet atunci cand nivelul de trafic sau alti factori neprevazuti lasa urme, ori aduc disconfort in folosirea normala a spatiului acoperit cu parchet.

Asa cum sunt intretinute oricare alte suprafete de interior, la fel si parchetul necesita o abordare specifica care se materializeaza prin doua actiuni concrete. Este vorba despre intretinerea curenta, zilnica atunci cand este necesar, sau saptamanala atunci cand nu sunt motive evidente de murdarire a suprafetei. In mod aparte lemnul parchetului are nevoie de o sustinere permanenta care se poate obtine cu usurinta atat timp cat straturile protectoare cu care este acoperit sunt in buna stare. Deterioarea acestor straturi si prelungirea duratei pana cand se va realiza operatiunea de raschetat parchet vor conduce in timp la afectarea structurii lemnului cu efect direct asupra integritatii suprafetei afectate si posibilitatea extinderii acesteia.

Chiar si in aceste conditii, in care este indicat sa nu se ajunga, exista solutii profesionale care pot reface intr-o masura foarte buna zona afectata, insa in mod evident costurile ar putea fi evitate atat timp cat se va solicita la timp echipa profesionista pentru raschetat parchet. Nu trebuie sa existe vreo grija in privinta acestui demers pentru ca in acest moment procedurile sunt realizate cu aparatura profesionala care nu produce zgomot deranjant si nici nu implica dezvoltarea de praf in timp ce actiunea de raschetare parchet se desfasoara. Toate rezidurile care rezulta din slefuirea cu diferite granulatii se vor acumula in compartimentele speciale ale utililajului cu care se lucreaza, aerul si suprafetele adiacente ramanand perfect curate.

Daca prin vizualizare obisnup3ita nu exista certitudinea ca o zona placata cu parchet necesita un serviciu de rachetare, atunci cea mai buna varianta este sa solicitati consultanta din partea unui specialist. Sunt situatii in care de fapt este necesara doar o intretinere constanta si calitativa a parchetului cu ajutorul unui kit profesional pentru curatare pe care il puteti obtine impreuna cu informatii complete de utilizare tot de la un tehnician in domeniu.

Bazati-va intotdeauna pe interactiunea cu zona profesionala in acest segment de servicii pentru ca experienta si cunoasterea celor mai noi metode tehnice si solutii testate pentru intretinerea si reconditionarea parchetului sunt apanajul unui parchetar specialist.