Ca utilizator obisnuit nu trebuie sa ai cunostinte despre cum se repara frigiderul, insa poti observa din vreme daca ceva este in neregula cu aparatul pe care il folosesti cel putin o data intr-o zi pentru a scoate sau pune alimente pentru pastrare la rece sau la congelator.

Cele mai multe dereglari in functionarea unui frigider provin dinspre modalitatea in care acesta este utilizat in mod curent, sau manevrat in situatiile in care se iveste necesitatea mutarii aparatului intr-o alta locatie, fie ea si dintr-un spatiu in altul al aceleiasi case.

In ceea ce priveste utilizarea frigiderului trebuie sa ai grija in primul rand ca usa fiecarui compartiment, cel de racire si cel pentru congelare, sa fie corect inchise. Orice situatie in care usa va sta putin deschisa va aduce in mod imediat functionarea fara oprire a compresorului pentru ca aerul ambiental tinde sa patrunda peste cel rece si aparatul nu mai poate actiona prin intermediul senzorului de oprire dupa realizarea temperaturii dorite.

In aceasta situatie esti practic la un pas de a ajunge la situatia de a intreba cum se repara frigiderul, iar raspunsul iti este la indemana daca vei preveni blocarea inchiderii usi frigiderului prin plasarea gresita a unor produse pe rafturile lui.

Manevrarea unui frigider este relativ facila pentru ca nu are o greutate atat de mare, insa imediat dupa ce a fost asezat in noua locatie in niciun caz nu il vei conecta la priza pentru punere in functiune. Este necesar un timp minim de aclimatizare cu temperatura incaperii si reasezare a agentului frigorific in traseul acestuia.

Daca se intampla ca frigiderul sa nu functioneze si sa observi ca nici lumina din interior sa este activa, primul lucru pe care trebuie sa-l verifici este priza la care este conectat. Poti verifica foarte usor cu un alt aparat electrocasnic mic, asta daca nu cumva poti verifica direct daca siguranta circuitului electric nu este declansata. Iata ca intr-un mod simplu ai gasit singur solutia despre cum se repara frigiderul in situatia in care tocmai priza era defecta sau temporar nefunctionala.

Daca in niciuna dintre aceste situatii nu ai gasit o remediere cu forte proprii, atunci nu este cazul sa incerci si alte solutii pentru depistarea nefunctionarii corespunzatoare a frigiderului tau. Mai mult, orice manopera care implica actiuni in zona electrica a aparatului te pune in pericol de electrocutare, sau in poti sa produci si alte defectiuni aparatului ori chiar instalatiei electrice din casa.s43

Pentru situatii de acest gen varianta sigura este sa chemi un reparator frigidere (service frigider) care are calificarea si toata aparatura necesara pentru a repune in functiune aparatul. Siguranta acestei operatiuni este mai presus decat orice alta actiune pe care crezi ca ai putea sa o faci, prin urmare nu ezita niciodata sa programezi vizita unui frigotehnist autorizat.