Alopecia la femei: tot ce trebuie să cunoașteți

de | dec. 7, 2021 | Sanatate

Peste 80% din populația planetei nu este satisfăcută de aspectul părului lor, iar sexul frumos, care cuprinde jumătate din populația omenirii, își exprimă mai mult nemulțumirea. Alopecia o afecțiune gravă, având atât forme severe, cât și cronice. Care sunt tipurile de alopecie, cum să le identificați din timp și ce măsuri puteți întreprinde aflați mai multe în acest articol.

Motive de îngrijorare

Alopecia – o afecțiune gravă care provoacă alopecie totală, difuză sau localizată. Această patologie poate afecta atât bărbații, cât și femeile de toate vârstele și de toate categoriile sociale. Totuși, în ce moment ar trebui să începeți să vă faceți griji?

O persoană sănătoasă pierde zilnic în jur de 50-100 de fire de păr. Acest proces nu este vizibil și nu creează disconfort. Cu toate acestea, când pierderea este semnificativ mai mare decât în mod normal, este momentul să vă îngrijorați. Subțierea și căderea necontrolată a părului constituie primul și cel mai frecvent simptom al alopeciei. Acesta este un proces lent, dar continuu. Cantitatea de păr căzută se intensifică în fiecare lună, iar calitatea firelor rămase lasă mult de dorit.

Principalele cauze de alopecie

Majoritatea femeilor suferă de alopecie după naștere, deoarece în timpul sarcinii echilibrul hormonal al femeii începe să se modifice. Odată cu nașterea, părul care nu a căzut în perioada sarcinii ajunge să cadă de două ori mai mult. Acesta este un proces natural, temporar, care nu ar trebui să vă îngrijoreze. Însă există și alte cauze care provoacă alopecie:

  • intervenții chirurgicale majore sub influența anesteziei generale asupra organismului;
  • tratament cu antibiotice puternice sau chimioterapie;
  • modificări hormonale;
  • hormonii masculini și tumorile;
  • regim alimentar dezechilibrat sau restricții alimentare stricte în timpul dietelor;
  • dermatită seboreică sau micoza scalpului;
  • stres emoțional și insuficiența somnului;
  • predispoziție genetică;
  • traume fizice.

Pentru stabilirea unui diagnostic exact și a tipului de alopecie este necesar consultația unui medic tricolog calificat. Prin urmare, solicitați asistență medicală la apariția primelor simptome alarmante.

Pierderea parului

Tipuri de alopecie la femei

Specialistul cu experiență poate, cu ușurință, identifica diferitele tipuri de alopecie. Conform datelor statistice, mai mult de 90% din toate cazurile se încadrează în categoria alopeciei androgenice. Aceasta se poate trata cel mai ușor. Să menționăm și alte tipuri cunoscute:

  • alopecia androgenică (cauzată de abundența de hormoni sexuali masculini. Se manifestă prin alopecie treptată la nivelul tâmplelor și în mijlocul capului. Poate fi supusă diagnosticării și se tratează cu succes);
  • alopecia difuză (este diagnosticată de obicei la bărbați, mai rar la femei. Se caracterizează prin căderea părului în mod uniform pe toată suprafața capului);
  • alopecia areata (acest tip de alopecie focală este mai rar întâlnit la femei decât la bărbaț În general, patologia este provocată ca rezultat al disfuncției sistemului imunitar. Chelia vizează doar anumite focare);
  • alopecia cicatrizantă (cu părere de rău, practic nu se supune tratării și remedierii. E cea mai complicată formă de alopecie ce survine pe fondul cicatricilor la nivelul țesutului conjunctiv).

Înțelegerea tipului de alopecie contribuie la stabilirea unei strategii terapeutice corecte, fapt care cu siguranță va avea rezultate în viitor.

Spray bionetic pentru căderea părului

Terapii avansate de tratament

Alopecia este cel mai de nedorit lucru pentru orice femeie. Complexele și problemele privind respectul de sine, teama de chelie completă și reacția societății – toate acestea nu includ întreaga listă a tuturor stărilor de disconfort care afectează pacienții ce suferă de alopecie. În primul rând este important să consultați un medic specialist în tricologie, care în urma analizelor efectuate și a microscopiei foliculilor de păr va determina tipul și stadiul de alopecie, stabilind un diagnostic exact.

Pentru prevenirea și remedierea alopeciei, cel mai frecvent, sunt folosite medicamentele sau produsele cosmetice cu componente bogate și active. Unul dintre cele mai avansate produse din această categorie se consideră spray-ul Bionetic.

Bionetic un preparat natural concentrat, destinat stimulării creșterii și îmbunătățirii structurii părului. Remediul oprește procesul de cădere a părului, tonifică scalpul și stimulează fluxul sangvin către foliculii firelor de păr. Contribuie la metabolismul aminoacizilor, stimulează formarea propriei cheratine, ceea ce face ca părul să devină mai dens, iar firele să fie întărite de la rădăcină până la vârfuri.

Utilizând produsul Bionetic, în condiții confortabile casnice, puteți economisi timp și contribui cu adevărat la îmbunătățirea părului dvs. Înainte de aplicare agitați bine flaconul pentru a activa compoziția ingredientelor. Pulverizați pe părul uscat, în special în zona rădăcinilor, sau utilizați acest produs zilnic pentru o întărire suplimentară. Măriți sau micșorați numărul de pulverizări în funcție de tipul părului, iar rezultatul nu se va lăsa mult timp așteptat.

Produsul Bionetic are o compoziție naturală proactivă pe bază de plante, conceput pentru a vă regenera părul dvs. Proteinele hidrolizate din soia mențin hidratarea părului și contribuie la refacerea eficientă a structurii părului deteriorat. Proteinele hidrolizate de grâu, bogate în aminoacizi, înmoaie pielea, având proprietăți de hidratare și protecție. Acestea formează pe suprafața pielii un strat subțire, care nu doar hrănește epiderma, ci și îmbunătățește microrelieful, prevenind pruritul scalpului și exfolierea. Niacinamida exercită un efect antiinflamator și antistres asupra scalpului, creând un mediu confortabil pentru creșterea părului nou. Extractul de urzică are un rol benefic asupra structurii și creșterii părului, reduce efectul static, în timp ce extractul din scoarță de stejar combate eficient mătreața, favorizează sănătatea generală a scalpului și restabilește strălucirea și luciul părului.

Descoperiți soluția inovatoare pentru sănătatea părului dvs. cu Bionetic.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]