7 beneficii uimitoare ale mersului pe bicicleta

de | oct. 31, 2021 | Ciclism

Pentru ciclistii cu experienta, beneficiile mersului regulat pe bicicleta sunt evidente, pentru ca le-au trait pe pielea lor. Insa cei ce nu sunt familiarizati cu aceasta forma de exercitiu fizic vor fi curiosi sa afle cum pot beneficia pe termen scurt si lung de utilizarea bicicletei.

Asadar, de ce sa incepem sa mergem pe bicicleta si sa nu incepem alt hobby? Ei bine, desi exista multe hobby-uri interesante, ai foarte multe motive pentru care mersul pe bicicleta ar trebui sa fie macar in top 3 de incercat.

Iata, mai jos, doar 7 dintre beneficiile uimitoare ale mersului pe bicicleta:

1. Iti mentine articulatiile puternice

De ce sa iti cheltui banii pe o bicicleta in loc sa incepi, mai degraba, sa alergi? Ei bine, un mare avantaj al mersului pe bicicleta este faptul ca este o forma de exercitiu fizic bland cu articulatiile. Alergatorii sufera in proportie mult mai mare de inflamatie si afectiuni ale articulatiilor decat ciclistii. Prin urmare, mergand pe orice tip de bicicleta – fie ca este o bicicleta de munte sau o bicicleta pliabila, compacta, poti obtine un antrenament grozav fara ca articulatiile tale sa sufere.

2. Creste eficienta sistemului imunitar

Un stil de viata activ – ce poate fi obtinut inclusiv prin mersul regulat pe bicicleta – are beneficii enorme asupra sanatatii sistemului respirator, ceea ce inseamna ca un ciclist va suferi mai rar de raceala si gripa. In plus, poate creste eficienta sistemului imunitar prin stimularea productiei de proteine esentiale si activarea celulelor albe.

3. Ciclistii au plamani mai puternici si mai sanatosi

Sanatatea plamanilor la ciclisti se datoreaza atat efortului fizic pe care acestia il depun dar si, in mod surprinzator, faptului ca sunt supusi la mai putin aer poluat decat cei ce utilizeaza masina.

4. Reduce riscul de boli de inima si cancer

Mersul pe bicicleta creste pulsul si circulatia si te mentine in forma si, de aceea, este unul dintre tipurile de exercitii recomandate pentru scaderea riscului de boli grave precum cancerul si bolile cardiovasculare.

5. Imbunatateste orientarea in spatiu

Intr-o lume in care orice harta poate fi accesata rapid prin intermediul dispozitivelor nu exista o motivatie foarte puternica sa invatam sa ne orientam singuri. Pe o bicicleta, in schimb, nu vei dori sa te opresti mereu sa verifici harta astfel incat vei fi obligat sa te orientezi in spatiu folosindu-ti memoria si, uneori, chiar intuitia.

6. Imbunatateste abilitatile fizice

Desi nu este dificil de invatat si practicat, mersul pe bicicleta necesita echilibru si coordonare. Manevrarea bicicletei pe teren mai accidentat, in panta sau in curbe te va invata la ce elemente sa fii atent, cum sa te pozitionezi si cum sa ajustezi viteza.

7. Creste calitatea somnului

Un nivel scazut de fitness sau, cel putin, sedentarismul temporar sunt asociate, de multe ori, cu probleme ale somnului. Prin contrast, o viata activa imbunatateste calitatea somnului prin diminuarea stresului si anxietatii, precum si a afectiunilor cardio-respiratorii, ce pot afecta somnul la randul lor.

 

Photo by Kevin Grieve on Unsplash

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]