Cand vine vorba de casa ta, intretinerea regulata este buna atat pentru aspectul casei, cat si pentru portofel. Inlaturarea reparatiilor necesare iti poate economisi pe termen scurt, dar pe termen lung te va costa mult mai mult.

Uneori este posibil sa repari un acoperis in loc sa il inlocuiesti. Traseul pe care il parcurgi depinde de mai multi factori, inclusiv de tipul daunelor si de procentul din suprafata totala a acoperisului care trebuie reparata.

 Cand este bine sa inlocuiesti acoperisul

In unele cazuri, inlocuirea catorva sindrile este tot ce ai nevoie pentru a restabili frumusetea si functionalitatea acoperisului. Sindrile sunt proiectate sa reziste timp de decenii, iar proiectele moderne de reparatii acoperis de astazi sunt concepute sa reziste atat timp cat detii casa.

Cu toate acestea, inainte de a decide sa inlocuiesti sindrila, este important sa iti inspectezi acoperisul pentru a stabili daca vreunul dintre substraturi este deteriorat. Exista o mare diferenta intre cateva sindrile lipsa pierdute in timpul vanturilor puternice si o scurgere care se extinde prin diferitele straturi ale acoperisului. Daca daunele sunt mari, este de obicei o idee mai buna si o valoare mai buna sa inlocuiesti intregul acoperis.

De asemenea, retine ca este expus la ploaie, zapada si caldura. Chiar daca ai ramas cu o cutie de sindrila de rezerva din momentul in care a fost instalat acoperisul, este posibil sa ai dificultati in potrivirea sindrilelor „noi” cu cele de pe acoperis. In functie de locatie si de dimensiunea zonei care necesita inlocuire, ar putea fi dificil sa instalezi sindrila de inlocuire in restul acoperisului.

Cu toate acestea, daca zona care are nevoie de sindrila noua este situata intr-o parte discreta sau sectiunea este relativ mica, s-ar putea sa reusesti sa scapi cu cateva cuie si o sindrila de inlocuire.

Corectarea zonelor deteriorate

Este de inteles, multi proprietari se intreaba daca pot repara o sectiune deteriorata a acoperisului, mai degraba decat sa inlocuiasca intregul aspect. Pot chiar sa opteze pentru acoperisul peste sindrilele existente in loc sa le inlocuiasca.

Asa cum ai face atunci cand decizi daca este bine sa inlocuiesti pur si simplu sindrilele, este important sa consulti cateva firme de constructii din domeniul acoperisurilor, daca te gandesti sa il schimbi de tot. Un profesionist va efectua o inspectie amanuntita pentru a determina daca o reparatie va prelungi durata de viata a acoperisului fara a duce la daune viitoare.

Un expert in acoperisuri de casa iti va examina atat exteriorul acoperisului, cat si scandurile din mansarda, care vor arata, in general, daca umezeala si-a facut loc prin terasa si in casa ta.

Mai mult, un acoperis lasat este un semn sigur al unei probleme mai grave. Daca observi caderi de pe acoperis, nu astepta si apeleaza la o firma constructii case. Trebuie sa inlocuiesti intregul acoperis cat mai repede posibil.

Chiar daca este posibil sa iti retusezi acoperisul, rezultatul ar putea sa nu fie placut din punct de vedere estetic. In cazul unei reparatii, zona deteriorata este de obicei mult mai mare decat un loc care are nevoie de cateva sindrile, ceea ce face in general mai dificila amestecarea sectiunii reparate cu acoperisul existent.

Inlocuirea acoperisului

Deci, de unde stii cand este timpul pentru un design cu un acoperis complet nou? Raspunsul depinde de o varietate de factori, pe care ar trebui sa ii iei in considerare de fiecare data cand te confrunti cu o reparatie a acoperisului fata de dilema inlocuitoare.

Semnele de umiditate sau daunele cauzate de apa isi pot gasi rapid drumul in interior, unde poate provoca pagube grave si chiar probleme de sanatate. Daca vezi semne de umezeala in interiorul casei, inclusiv pete maronii pe tavan, vopsea sau mucegai, ar trebui probabil sa optezi pentru a inlocui intregul acoperis, mai degraba decat sa incerci sa il repari. Acoperisul tau are cinci ani si prezinta scurgeri?

In acest caz, problema este mai probabil legata de calitatea instalatiei sau chiar de un defect al materialelor, mai degraba decat de uzura normala. Pe de alta parte, un acoperis vechi de 20 de ani cu cateva zone cu probleme este probabil aproape de sfarsitul duratei sale de viata si urmeaza sa fie inlocuit.