Cu totii ne-am dori sa gasim intr-un timp scurt si la preturi accesibile, tipul ideal de pardosea pentru o incapere, indiferent daca este vorba despre o locuinta personala, o cladire comerciala sau una industriala.

Cu totii ne-am dori sa gasim intr-un timp scurt si la preturi accesibile, tipul ideal de pardosea pentru o incapere, indiferent daca este vorba despre o locuinta personala, o cladire comerciala sau una industriala.

O pardosea reprezinta un lucru care nu se schimba in mod periodic, spre deosebire de alte obiecte dintr-o locuinta, precum mobila, usi, covoare, perdele sau diferite accesorii. In acest sens, specialistii in constructii propun ca proprietarii de locuinte sa opteze pentru materiale rezistente, care sa se incadreze in preferinte fiecaruia. De regula, marea majoritate a acestor materiale se gasesc intr-o gama variata de culori, modele, texturi, dimensiuni.

In momentul in care se alege un anumit tip de pardosea, este necesar de luat in considerare faptul ca aceasta reprezinta fundalul care se armonizeaza cu celelalte elemente dintr-o incapere. Asadar, specialistii in design sfatuiesc sa se opteze pentru un material care isi pastreaza tendinta in timp.

Motive de a opta pentru gresie

Datorita faptului ca gresia are o rezistenta crescuta, se poate utiliza in orice tip de spatie, fie ca este un spatiu interior de mici sau mari dimensiuni, unul predispus umezelii, sau chiar un spatiu exterior.

Indiferent de stilul de reamenajare optat, gresia se potriveste in orice zona, fiind extrem de versatila. O gresie care sa reziste in timp, se refera si la faptul ca suprafata sa nu-si piarda din stralucire sau sa nu-si schimbe porozitatea. Acest lucru implica si folosirea detergentilor potriviti.

Pardoseaua reprezinta un lucru care se schimba rar, de aceea, multi designeri opteaza pentru nuante cat mai naturale, astfel incat orice reamenajare ulterioara sa se poata incadra in designul propus.

Pentru zonele intens circulate se opteaza, de asemenea, pentru gresie. Spatiul de intrare intr-o locuinta, respectiv un hol, este zona in care este necesar sa se aplice niste materiale rezistente si usor de curatat. Din acest punct de vedere, gresia indeplineste toate aceste criterii.

Pentru un spatiu de dimensiuni restranse, specialistii in constructii sfatuiesc sa fie utilizate placi mai mici de gresie, doarece in mod vizual se creaza un spatiu mai mare. Insa, cand este vorba despre o suprafata mare, placile mari de gresie creaza un spatiu aerisit si modern.

Gresia este un tip potrivit de pardoseala pentru bucatarie, in primul rand datorita functionalitatii acesteia. In ceea ce priveste bucataria, se opteaza, in general, pentru un model de gresie care sa fie rezistent atat umezelii, cat si murdariei. De asemenea, un aspect important este sa poata fi curatata usor, rapid, fara a ramane urme.

Fiind un material usor de asortat, textura placilor se alege, de regula, in functie de culoarea si tipul mobilierului, fie unul mat sau lucios. Mai mult, gresia se intalneste intr-o gama variata de culori, texturi si forme. Exista unele modele care nu se pot deosebi de alte materiale, precum parchetul sau diferite tipuri de modele de piatra naturala.

Specialistii in constructii sfatuiesc ca pentru o zona de dimensiuni generoase, sa fie luata in considerare varianta unor placi cat mai mari. Acest lucru confera o alta perspectiva spatiului respectiv, punand in valoare anumite detalii.

In amenajarile exterioare, se utilizeaza gresia portelanata, care sustine un trafic intens indiferent de conditiile meteo.