Majoritatea șoferilor intră pur și simplu în mașină, o pornesc și nici măcar nu se gândesc la iluminat sau la faptul că poate oferi securitate. Farurile și lămpile din spate vă asigură că alți șoferi vă văd, chiar și cu vizibilitate redusă. Acest lucru este crucial pentru a evita accidentele mai ales pe vreme rea, cum ar fi ploaie, zăpadă, ceață sau când se întunecă.

O parte a conceptului „să fi văzut” este că oamenii te văd când mergi pe drum. Șoferii trebuie să se asigure că atât faza scurtă, cât și cea lungă funcționează corespunzător. Farurile ar trebui să le verificați în mod regulat pentru a vă vedea drumul și să nu orbiți șoferii care vin din sens opus (poate farurile sunt setate prea sus). Lentilele farurilor trebuie păstrate curate. Din cauza vremii și a abraziunii de la drum se poate forma un strat de murdărie pe lentile

Când călătoriți cu faza lungă și mașina care se apropie se află la mai puțin de 150 de metri sau mașina din fața dvs. se află la mai puțin de 60 de metri, opriți farurile de fază lungă.

A doua cea mai importantă parte a iluminatului sunt luminile de ceață. Majoritatea șoferilor nu știu când să folosească aceste lumini speciale. Le puteți folosi atunci când cepopasautoața este densă și farurile nu sunt suficiente pentru a asigura vizibilitatea adecvată.

Semnalizările și luminile de frână fac parte din comunicațiile „laterale”. Pentru a asigura siguranța, este important ca șoferii care călătoresc în spatele dvs. să știe dacă încetiniți sau opriți. Semnalizările de direcție pot ajuta ca ceilalți șoferi să știe dacă doriți să schimbați banda de rulare sau dacă doriți să vă întoarceți. Dacă nu vă arătați intenția la timp, puteți surprinde alți șoferi, ceea ce poate duce cu ușurință la un accident. După ce ați întors sau ați terminat schimbarea benzii, este important să opriți semnalizările. Dacă nu o faceți, semnalul intermitent poate fi enervant pentru alți șoferi și amenință traficul sigur.

Fiecare șofer ar trebui să verifice în mod regulat sistemul de iluminare pentru ca toate luminile să funcționeze. Este mai ușor decât crezi. Puteți verifica singur farurile și farurile din spate dacă aprindeți luminile complete și vă plimbați în jurul mașinii, puteți vedea că luminile sunt aprinse sau nu. Dacă aveți un pasager, rugați-l să verifice lumina de frână. Puteți verifica singur lămpile de frână, de exemplu, când vă întoarceți într-un loc de parcare în fața unei companii, puteți vedea reflexiile luminii de frână în vitrine.

Niciodată să nu subestimați importanța luminilor mașinii dumneavoastră.