Care este cel mai bun colagen pentru articulatii? Lichid sau pastile

de | apr. 14, 2021 | Sanatate

Colagenul este unul dintre suplimentele foarte populare și din ce în ce mai utilizate. Colagenul ajută buna funcționare a mușchilor, oaselor, articulatiilor, cartilajului, tendoanelor sau inimii si in special a aparatului locomotor.

Cu toate acestea, efectul benefic al colagenului nu constă doar în efectul său asupra sistemului musculo-scheletic. De asemenea, mai mult de 60% din colagen se regaseste în piele și prin urmare, este un factor indispensabil pentru sanatatea acesteia.

Piața suplimentelor alimentare conține nenumărate produse pentru articulatii care conțin acest ingredient activ, așa că astăzi ne vom concentra asupra modului in care trebuie sa alegeti colagenul potrivit. Daca vreti sa descoperiti toate proprietatile acestei proteine, va invitam sa cititi articolul Colagen lichid: ce este si care sunt beneficiile acestuia?

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină insolubilă în apă care reprezintă elementul de bază al țesuturilor conjunctive din corp. Colagenul reprezintă aproximativ 10% din corpul nostru și este cel mai abundent în ligamente, cartilaj, oase (articulații) și piele.

Tipuri de colagen:
Colagenul este divizat în mai multe tipuri. Cele mai importante sunt:

Tipul I – cel mai comun tip, care este conținut în oase (articulații), tendoane și piele
Tipul II – este conținut în cartilaj
Tipul III – este conținut în principal în piele, mușchi și oase, unde servește ca ajutor în leziuni
Tipul V – este conținut în căptușelile vasculare

Factori care afectează negativ niveul de colage:

  • Stres excesiv
  • Bolile autoimune
  • Vârsta – nivelul scade odată cu înaintarea în vârstă.
  • Fumatul – reduce vindecarea rănilor.
  • Consumul excesiv de zahăr – zahărul afectează capacitatea de refacere a colagenului.
  • Deficitul de vitamina C.
  • Expunerea la soare – radiațiile ultraviolete reduc producția de colagen.

În plus, producția de colagen scade odată cu vârsta și este influențată de o serie de factori externi. Acesta este unul dintre motivele pentru care colagenul trebuie furnizat organismului din suplimentele alimentare de calitate. Colagenul este cel mai bine utilizat de organism în fragmente mici. De aceea vorbim despre colagen hidrolizat sau peptide de colagen. In aceste forme, colagenul este ușor accesibil organismului. Comanda colagen pentru articulatii de la Sam Distribution.

Colagenul diferă de proteina clasică în principal prin compoziția aminoacizilor individuali. Colagenului îi lipsește aminoacidul esențial Triptofan, pe care organismul nu îl poate produce singur, pe de altă parte, conține cantități mari de aminoacizi glicină, hidroxiprolină și hidroxilizină. Astfel, colagenul nu poate înlocui proteina clasică.

Distribuția colagenului în funcție de origine:

După cum am menționat deja, colagenul aparține proteinei de origine animală și poate fi clasificat în 3 categorii.

  • Colagen din porc
  • Colagen din carne de vită
  • Colagen din pește marin

Dintre aceste 3 tipuri de colagen, am fi înclinați să alegem colagenul de pește, care, datorită unei metode speciale de hidroliză, reține spectrul aminoacizilor, dar sub ipoteza unor lanțuri mai scurte. Pur și simplu, această metodă de tratament determină o mai bună absorbție a colagenului și rezultate mai eficiente în acționarea asupra articulațiilor și a pielii.

De asemenea, colagenul bovin și porcin nu este rău, dar este necesar să alegeți întotdeauna colagen hidrolizat (colagen lichid cu peptide). Hidroliza asigură clivajul lanțurilor de aminoacizi și astfel crește absorbția și sinteza colagenului.

Baza unei lupte reușite împotriva durerilor articulare este colagenul hidrolizat (colagen cu peptide). Colagenul nativ ar putea fi descris ca o formă de colagen de bază insolubilă în apă, care este foarte greu de absorbit de corpul nostru.

Colagenul este important pentru:

  • Ajuta la funcționarea corectă a aparatului locomotor
  • Este indicat pentru unghii mai ferme
  • Lupta impotriva durerilor articulare
  • Benefic pentru o piele din ce în ce mai frumoasa

Atunci când utilizați colagen, folositi un supliment de vitamina C, deoarece ii creste absorbția.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.183)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]