Care este rata de succes a implantologiei dentare?

de | mart. 21, 2021 | Sanatate

Te-ai gandit mult la asta, te-ai educat pe aceasta tema si ai evaluat beneficiile de a avea un implant dentar fast & fixed. Acum crezi ca a sosit momentul sa iti inlocuiesti dintii lipsa, alegand aceasta metoda! Intr-adevar, implantologia dentara este o tehnica foarte eficienta pentru a te ajuta sa iti recastigi zambetul, precum si usurinta de a mesteca orice tip de mancare. Cu toate acestea, ramane o mica indoiala. Are acest tip de interventie o rata de succes buna? Raspunsul este da! Iata cum functioneaza procedura si de ce functioneaza atat de bine.

Procedura legata de implantologia dentara

Inainte de procedura, este necesara o pregatire. Dupa programarile pregatitoare, asigura-te ca urmezi cu atentie sfatul medicului stomatolog pentru a fi complet pregatit in ziua operatiei.

Amplasarea implanturilor dentare se efectueaza in timpul unei interventii chirurgicale nedureroase de aproximativ 1 pana la 2 ore, sub anestezie locala si antibiotice. La sfarsitul operatiei, se recomanda a fi insotit de o persoana de incredere. In timpul perioadei de recuperare, este important sa consumi numai alimente moi, macinate in primele 2 saptamani, apoi alimente moi timp de 3 pana la 8 saptamani.

O rata de succes excelenta

De obicei, rata de succes pentru chirurgia implantelor dentare este de 97%! Dar aceste rezultate excelente nu sunt evident obtinute prin magie. Acest lucru se realizeaza respectand regulamentul de 3 luni de vindecare, timp in care proteza se sprijina pe dinti, dar nu este complet fixata.

Acest lucru are ca efect evitarea compresiei pe noile implanturi la locul lor si oferirea timpului osos pentru a se reforma in jurul unui implant dentar fast&fixed, cam ca o adevarata radacina dentara! Prin urmare, integritatea osului este pastrata, iar procesul face posibila chiar stabilizarea topirii osului, care a inceput treptat de la indepartarea dintilor naturali.

Deoarece uneori pot aparea anumite complicatii, din pacate este imposibil sa se atinga o rata de succes de 100%. Pierderea implantului dentar ramane o eventualitate foarte rara, deoarece riscul este minim daca indicatiile sunt respectate in mod corespunzator. Trebuie remarcat faptul ca, daca fumezi, poti conta pe o rata de succes mai mica, dar totusi peste 90%.

Conditiile necesare pentru reusita interventiei

S-a mentionat deja: urmarea instructiunilor in timpul perioadei de recuperare este cruciala! Acest lucru va pune sansele in favoarea ta. Dar dincolo de implicarea ta, alti factori pot influenta succesul operatiei:

  • Sanatatea ta orala generala, inainte de procedura;
  • Varsta ta;
  • Expertiza specialistului.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca pentru a asigura o buna stabilitate si un echilibru bun al dintilor pe termen lung, cel putin 4 pana la 8 implanturi sunt necesare pe osul superior si 2 pana la 5 pe cel inferior.

In cele din urma, trebuie sa stii ca diferitele tale probleme de sanatate pot juca un rol in procentul de succes al implantologiei dentare. De exemplu, daca ai diabet, te vei vindeca mai putin repede. Si daca ai parodontita, va fi necesar sa tratezi problema inainte de a primi un implant, deoarece inflamatia gingiilor ar putea pune in pericol succesul operatiei.

Recurgerea la implantologie dentara pentru a-ti recastiga integritatea zambetului ramane cea mai buna optiune pentru a asigura dintii sanatosi, estetici si functionali pentru multi ani de acum inainte!

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]