Ce instrumente poți folosi pentru a lucra remote?

de | mart. 4, 2021 | Servicii Web, Internet, Internet Marketing

Lucratul de acasă sau munca la distanță (remote) pare a fi un real trend în creștere în ultimii ani. Iar acest fapt este observabil nu doar în domeniul IT sau în online, ci în domenii din ce în ce mai diverse.

În unele cazuri însă, lucratul de acasă devine mai mult decât un trend sau un lucru “cool”. Devine o necesitate. Acesta este și cazul particular de care ne-am tot izbit în ultimele săptămâni: pandemia Coronavirus.

Izolarea și situația de carantină a dus la închiderea multor companii în această vreme, obligând angajații să lucreze de acasă, ca o formă de protecție suplimentară. Însă, pentru unii dintre aceștia, lucratul de acasă s-ar putea să fie ceva nou, ceva nemaiîntâlnit și deloc obișnuit.

Așadar, articolul de azi vine în întâmpinarea acestora, cu anumite informații utile. Vrem să facem cunoscute tuturor cele mai întâlnite instrumente pe care le poți folosi pentru a lucra remote, de acasă. Instrumente care să îți eficientizeze munca și să te facă mai productiv.

Hai să descoperim împreună ce instrumente te pot ajuta să lucrezi remote?

Instrumente care te ajută să comunici mai ușor

Skype – Skype este probabil cea mai cunoscută și utilizată platformă de comunicare la distanță în România. Avantajul este că această platformă este foarte intuitivă și ușor de instalat și de folosit. Însă ea este limitată din anumite puncte de vedere. Pentru a putea folosi Skype-ul în conferințe sau pentru a putea comunica nelimitat, bucurându-te de funcții suplimentare de screen sharing în echipă, ar trebui să ai varianta business. Iar aceasta vine și cu un cost suplimentar.

Zoom.us – Zoom este o alternativă mai specială la aplicația Skype. Este o platformă care îți permite aceleași funcționalități, însă îți oferă în plus și posibilitatea de a înregistra convorbirea și de a realiza ședințe și conferințe online într-un mod mai organizat și mai simplu. Pe Zoom fiecare utilizator poate oferi acces la ecranul său, poate înregistra și poate utiliza funcționalități avansate în cadrul conferinței, în mod gratuit.

Iar pentru comunicarea de tip text, un mod foarte rapid de a ține legătura cu echipa ta este aplicația Google Hangouts Meet.

Instrumente care te ajută să îți planifici timpul și să îți urmărești task-urile 

Lucratul de la domiciliu va necesita din partea ta mult mai multă organizare. Va trebui să îți menții task-urile în ordine și să-ți organizezi timpul așa încât să poți realiza tot ce ai de făcut în fiecare zi. Pentru a-ți ușura acest proces, există anumite aplicații pe care le poți folosi.

Pentru un singur utilizator, Airtable este una dintre cele mai bine cotate aplicații de task – management și organizare. Aceasta aplicație poate fi descărcată cu ușurință pe iOS și Android, iar ea permite sortarea task-urilor în funcție de importanță, putând asocia și culori acestora (roșu = urgent, verde = neprioritar).

În plus, aplicația oferă un calendar, posibilitatea de a stoca până la 2gb de fișiere, posibilitatea de a adăuga notițe și comentarii personalizate la task-uri și posibilitatea de a organiza task-urile sub forma unor planșe Kanban.

Alte aplicații gratuite pe care le poți folosi: Glip (este una dintre cele mai permisive aplicații ca resurse gratuite), ClickUp – votată ca fiind cea mai bună aplicație de task management, Any.do – oferă în plus și opțiunea de time tracking.

O bună aplicație care te ajută să-ți organizezi timpul este și varianta gratuită de la Trello.

Instrumente care te ajută să utilizezi și să transmiți mai ușor documente către echipa ta          

De cele mai multe ori, cea mai mare problemă a noastră, când lucrăm de acasă este  scanerul. Nu toți avem la dispoziție un scaner pentru a scana rapid documente și pentru a le trimite în format electronic către alte persoane.

Adobe Scan este instrumentul de care avem nevoie în acest caz. Acesta este gratuit, este disponibil și pentru iOS și pentru Android și are o mulțime de funcționalități. Te poate ajuta să scanezi rapid orice document, având și opțiunea de editare a acestuia. Poți trimite rapid documente în format PDF sau JPEG către alți membri, cu un simplu click.

Iar pentru documentele online, cel mai simplu mod de structurare și oferire a accesului către alte persoane este Google Drive. În Google Drive poți crea și stoca diferite documente: text, tabel, grafice și prezentări sau fotografii. În plus, le poți face rapid accesibile și pentru alte persoane printr-o simplă distribuire de link sau prin oferirea accesului la dosarul tău.

Dropbox este și aceasta o aplicație care te poate ajuta să stochezi informație în cloud și să oferi rapid acces colegilor de echipă la documentele tale. Dropbox are capacitatea de a-ți asigura un schimb de date și fișiere instant, in timp real.

Instrumente care te ajută să oferi asistență live, prin controlarea calculatorului de la distanță

Desigur, atunci când lucrezi de acasă, cel mai important este să poți fi alături de clienții sau colaboratorii tăi atunci când aceștia au nevoie de ajutorul tău specific pentru o problemă. Cum poți să-i ajuți din confortul propriei locuințe?

TeamViewer este o aplicație care îți permite să preiei controlul calculatorului oricărei persoane, ajutând-o astfel să rezolve o problemă de la distanță. Astfel, poți realiza direct pe calculatorul clienților tăi o operație pe care ei nu pot să o ducă la bun sfârșit sau un task prea complicat pe care nu îl pot înțelege.

Ammyy Admin este și aceasta o alternativă la TeamViewer, aplicația ajutându-te să faci exact același lucru – control de la distanță. Însă asigură un plus prin opțiunea de a te conecta cu partenerul tău folosind direct IP-ul local.

Folosind toate aceste instrumente, lucratul remote, munca de la domiciliu nu ți se va mai părea atât de dificilă. Ba chiar poate deveni o activitate plăcută, chiar foarte bine organizată și extrem de productivă.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.966)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.060)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.199)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]