Cele mai bune programe de inteligenta artificiala in domeniul traducerilor

de | oct. 24, 2023 | Servicii Web

In ultimii 3 ani, discutia despre I.A. ( Inteligenta Artificiala ) s-a accentuat tot mai mult. Cele mai multe dintre industriile globale se indreapta catre a folosi acest instrument. De aceea, o noua revolutie apare in zona industriala si in sectorul serviciilor. Desi sistemele de inteligenta artificiala completeaza activitatea umana, ele sunt aici pentru a-si face simtita prezenta. Piata traducerilor nu este o exceptie de la implementarea acestor module. De aceea, incepand din anul 2019 pana 2023 au aparut foarte multe softuri de inteligenta artificiala, care sa ajute traducatorii si sectorul de traduceri.

Domeniul traducerilor se adapteaza tot mai mult la expresia „Inteligenta Artificiala”, adecvand sistemul in functie cerintele proprii. In acest articol va prezentam lista cu cele mai bune programe de inteligenta artificiala din sectorul de traduceri. Veti gasi atat aplicatii cu preturi mici, cat si softuri performante cu tarife pe masura.

Care sunt cele mai bune programe de inteligenta artificiala in domeniul traducerilor?

Acest articol este realizat de agentia de traduceri Bucuresti, AQualityTranslation. Este unul dintre putinele birouri cu peste 150 de traducatori in colaborare. Toate serviciile oferite de compania AQT completeaza sectorul traducerilor din Romania. Mai multe detalii le veti gasii pe site-ul respectiv.

Inainte de a va prezenta aceasta lista, dorim sa oferim…

Cateva explicatii pentru aplicatiile de inteligenta artificiala ce opereaza in sectorul de traduceri

Avem doi termeni foarte raspanditi in aceasta zona: Machine Translation si Neural Machine Translation. Prima dintre ele imbina sistemul de traducere automata cu o retea neuronala. Fata de traducerea obisnuita din trecut, aceasta aduce mai multa coerenta si claritate. Algoritmul foloseste date probabilistice pentru textul ce urmeaza a fi tradus, incluzand mai multe nuante contextuale. Rolul de baza al acestuia este de a traduce textul sursa intr-o alta limba straina, oferind claritate si adaptand in functie de context.

NMT-urile sau Neural Machine Translation sunt folosite de aplicatii mari, precum: Google Translate sau DeepL. Daca celeilalti algoritmi au lacune in realizarea traducerilor, NMT-urile au anulat lipsa de lizibilitate pentru textele de specialitate.

Cele mai bune softuri ( de inteligenta artificiala ) din domeniul traducerilor?

1. Una dintre cele mai usor de folosit aplicatii este TextUnited

Softul de management TextUnited este folosit atat de traducatori, cat si de administratorii companiilor de traduceri. Programul este alcatuit din mai multe unelte de proofreading, iar interfata este usor de invatat si folosit. Aplicatia TextUnited a fost creata pentru a traduce documente imense. Pot fi incarcate pentru tradus, carti cu foarte multe pagini. Se conecteaza la platformele online si are capacitatea de a traduce intregul website in doar cateva secunde. Programul de inteligenta artificiala mai ofera instrumente de colaborare si unelte pentru administrarea sarcinilor. Prin intermediul acestui program se poate administra si terminologia folosita in functie de context.

Tariful pentru acest soft este de 60 de dolari si este unul dintre cele mai ieftine programe din aceasta lista.

2. Google Translate – cea mai cunoscuta aplicatie de inteligenta artificiala din lumea traducerilor

Acest program online de traduceri foloseste algoritmul NMT si vine la pachet cu peste 109 limbi straine. Google Translate exista printre noi de peste 15 ani si a fost unul dintre pionierii programelor de tradus. In prezent, el poate traduce textul din imagini sau videoclipuri.

Google Translate poate fi instalat in interiorul site-ului, realizand automat traducerea intregului continut. El poate traduce o conversatie ce apare in prezent, prin modulul vocal pus la dispozitie. Este cel mai usor de folosit program de traducere si este gratuit pentru toata lumea.

Facem o mica paranteza pentru a va prezenta pachetele de traduceri din limba spaniola. Acestea sunt oferite de agentia AQualityTranslation. Pentru limba spaniola, biroul respectiv este singura companie din orasul Bucuresti ce ofera un serviciu complet. Pe langa traducerile din limba spaniola in limba romana, AQT traduce din limba spaniola si in alte limbi straine. Mai multe detalii, veti gasi pe link-ul de mai sus.

3. MemSource – folosit in administrarea continutului tradus si a…

Acest program de inteligenta artificiala in traduceri se cupleaza la alte sisteme de administrare pentru documente. MemSource construieste un ansamblu integral in realizarea traducerilor, venind cu un spor de eficienta in parcursul muncii. El imbunatateste fluxul de lucru, fiind usor de folosit atat pe telefon, cat si pe tableta.

Programul poate fi cumparat de la 27 de euro si ofera o partitie pentru administrarea clientilor. MemSource ofera asistenta tehnica non-stop si ajuta foarte mult la delegarea task-urilor.

4. Program gratuit de inteligenta artificiala in realizarea traducerilor – DeepL

Este unul dintre cele utilizate instrumente din piata traducerilor. Softul DeepL este folosit atat de companii, cat si de persoane fizice. El are suport in 26 de limbi straine si poate fi instalat gratuit in interiorul site-ului dumneavoastra.

Interfata DeepL este usor de utilizat, fiind integrata cu usurinta in alte sisteme de operare: Ios si Windows.

5. Smartling – program ce asigura in mod automat o calitate inalta a traducerilor

Urmatorul program din lista noastra se numeste Smartling. Acesta poate fi achizitionat la pretul de 200 de euro si se poate integra cu usurinta in alte softuri. Smartling are cele mai bune recenzii, iar cele mai utile unelte din aplicatie sunt: asigurarea calitatii traducerilor, delegarea sarcinilor, realizarea de comentarii, integrarea instrumentelor cu alte softuri.

6. MemoQ – unul dintre putinele programe de inteligenta artificiala unde au contribuit traducatorii

Acest software de automatizare a traducerilor poate stoca fiecare propozitie in memoria personala. Programul poate importa baze de date sau alte tabele externe. El este recunoscut in sectorul traducerilor, fiind folosit cu usurinta atat de profesionisti, cat si de incepatori.

MemoQ este usor de invatat, avand cele mai de baza unelte la indemana. Toate acestea permit o administrare a muncii bine integrata, cu un management cat mai fiabil.

Vor inlocui programele de inteligenta artificiala activitatea traducatorilor?

Am dorit in acest articol sa enumeram cele mai importante software-uri de inteligenta artificiala din zona traducerilor. Pentru moment nu par sa inlocuiasca activitatea unui traducator cu experienta. Desi sunt extrem de performante si devin de mare ajutor in profesia de translator, ele nu sunt 100% independente. Cu toate ca tehnologia a avansat destul de mult in aceasta directie, avem foarte multi parametrii pe care va trebui sa ii punem la punct.

Acesta a fost subiectul de astazi. Va multumim ca ati ajuns pana la final!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.183)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]