Ciclistii pasionati si-ar dori, adesea, sa isi pastreze bicicleta cat mai mult timp posibil, fie deoarece s-au obisnuit cu ea, s-au atasat de ea, sau au investit timp si bani in intretinerea ei.

Insa, asa cum ai face cu orice alt obiect uzat, uneori este cazul sa renunti la vechea bicicleta si sa iti cumperi una noua. O bicicleta veche poate fi un „prieten” de nadejde, insa odata ce nu prea te mai poti baza pe ea, iar reparatiile sunt prea costisitoare, este bine sa te orientezi catre o bicicleta noua, care sa iti ofere o experienta mai frumoasa si in conditii mai mari de siguranta.

Iata, mai jos, cateva aspecte pe care, daca le bifezi in cazul tau, iti arata ca este momentul sa inlocuiesti bicicleta veche cu una noua:

  1. Costurile reparatiilor sunt prea mari

Daca bicicleta ta este intr-o stare proasta, si o buna parte din mecanisme sunt uzate sau nefunctionale, este mai bine sa iti cumperi o bicicleta noua. Fie ca iti doresti o bicicleta de oras, de munte, clasica sau pliabila, ai nevoie sa te bazezi pe bicicleta ta, iar acest lucru se va intampla doar daca o poti utiliza in siguranta.

In plus, o bicicleta noua va veni cu o garantie pe o perioada destul de indelungata, asadar, daca vei intalni probleme dupa achizitionarea ei, o poti inlocui sau repara cu usurinta, in majoritatea cazurilor.

  1. Componentele necesare nu mai sunt disponibile

Acest lucru nu se va intampla foarte frecvent, deoarece vei gasi, de multe ori, componente noi sau la mana a doua cu care sa le inlocuiesti pe cele nefunctionale. Insa daca producatorul nu mai fabrica anumite piese in dimensiunile de care ai nevoie, sau daca bicicleta ta este atat de veche incat nu mai poti gasi componente nici macar la mana a doua, este timpul sa iti cumperi o bicicleta noua.

  1. Modelele noi depasesc cu usurinta modelul vechi

Nu este necesar ca bicicleta ta sa fie distrusa complet inainte sa o inlocuiesti. Cumpararea unei noi biciclete este un moment placut, pentru ca modelele noi sunt mai sigure, mai confortabile, au un design modern, si sunt mai performante. Modelele noi de biciclete sunt realizate si din materiale mai usoare, mai flexibile, si mai rezistente decat cele vechi, ceea ce inseamna ca bicicleta ta noua va putea avea o viata mai lunga decat cea veche.

  1. Ti-ai schimbat obiectivele

Poate iti doresti sa ai o bicicleta mai performanta deoarece ai decis sa treci de la plimbarea ocazionala prin parc la utilizarea zilnica a bicicletei. Sau, poate ai decis ca vrei sa folosesti bicicleta pe terenuri accidentate, si stii ca bicicleta ta veche nu va putea tine pasul.

In orice caz, nu are sens sa folosesti bicicleta nepotrivita pentru tine. Cu o bicicleta noua, adecvata conditiilor in care vrei sa o folosesti, vei avea o plimbare placuta si in deplina siguranta.