Cand este cazul sa renunti la bicicleta veche si sa iti cumperi una noua?

de | sept. 1, 2020 | Ciclism

Ciclistii pasionati si-ar dori, adesea, sa isi pastreze bicicleta cat mai mult timp posibil, fie deoarece s-au obisnuit cu ea, s-au atasat de ea, sau au investit timp si bani in intretinerea ei.

Insa, asa cum ai face cu orice alt obiect uzat, uneori este cazul sa renunti la vechea bicicleta si sa iti cumperi una noua. O bicicleta veche poate fi un „prieten” de nadejde, insa odata ce nu prea te mai poti baza pe ea, iar reparatiile sunt prea costisitoare, este bine sa te orientezi catre o bicicleta noua, care sa iti ofere o experienta mai frumoasa si in conditii mai mari de siguranta.

Iata, mai jos, cateva aspecte pe care, daca le bifezi in cazul tau, iti arata ca este momentul sa inlocuiesti bicicleta veche cu una noua:

  1. Costurile reparatiilor sunt prea mari

Daca bicicleta ta este intr-o stare proasta, si o buna parte din mecanisme sunt uzate sau nefunctionale, este mai bine sa iti cumperi o bicicleta noua. Fie ca iti doresti o bicicleta de oras, de munte, clasica sau pliabila, ai nevoie sa te bazezi pe bicicleta ta, iar acest lucru se va intampla doar daca o poti utiliza in siguranta.

In plus, o bicicleta noua va veni cu o garantie pe o perioada destul de indelungata, asadar, daca vei intalni probleme dupa achizitionarea ei, o poti inlocui sau repara cu usurinta, in majoritatea cazurilor.

  1. Componentele necesare nu mai sunt disponibile

Acest lucru nu se va intampla foarte frecvent, deoarece vei gasi, de multe ori, componente noi sau la mana a doua cu care sa le inlocuiesti pe cele nefunctionale. Insa daca producatorul nu mai fabrica anumite piese in dimensiunile de care ai nevoie, sau daca bicicleta ta este atat de veche incat nu mai poti gasi componente nici macar la mana a doua, este timpul sa iti cumperi o bicicleta noua.

  1. Modelele noi depasesc cu usurinta modelul vechi

Nu este necesar ca bicicleta ta sa fie distrusa complet inainte sa o inlocuiesti. Cumpararea unei noi biciclete este un moment placut, pentru ca modelele noi sunt mai sigure, mai confortabile, au un design modern, si sunt mai performante. Modelele noi de biciclete sunt realizate si din materiale mai usoare, mai flexibile, si mai rezistente decat cele vechi, ceea ce inseamna ca bicicleta ta noua va putea avea o viata mai lunga decat cea veche.

  1. Ti-ai schimbat obiectivele

Poate iti doresti sa ai o bicicleta mai performanta deoarece ai decis sa treci de la plimbarea ocazionala prin parc la utilizarea zilnica a bicicletei. Sau, poate ai decis ca vrei sa folosesti bicicleta pe terenuri accidentate, si stii ca bicicleta ta veche nu va putea tine pasul.

In orice caz, nu are sens sa folosesti bicicleta nepotrivita pentru tine. Cu o bicicleta noua, adecvata conditiilor in care vrei sa o folosesti, vei avea o plimbare placuta si in deplina siguranta.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]