Daca esti un antreprenor aflat la inceput de drum sau chiar daca ai o companie pe care doresti sa o promovezi prin toate posibilitatile, este recomandat sa apelezi la serviciile unei companii de branding si marketing online pentru crearea identitatii vizuale, caci este important ca aceasta sa fie realizata intr-un mod impecabil, fara a tine cont de domeniul de activitate al companiei tale.

  Cu ajutorul identitatii vizuale vei reusi sa devii cunoscut, sa relationezi prin diverse moduri cu consumatorii, iar produsele si serviciile tale sa devina prima optiune a acestora. Pe scurt, identitatea vizuala este cea care ajuta la consolidarea brand-ului creat si ajuta la recunoasterea produselor si serviciilor pe piata.

Din ce este compusa identitatea vizuala?

   Identitatea vizuala este prezenta in tot ceea ce tine de numele brand-ului, logo, site- uri web, obiectele personalizate ale companiei( carti de vizita, brosura, cataloage, flyere, mape, agende,plicuri, pixuri, etc), ambalajele produselor, newslettere, semnaturi de email si multe altele.

   Cel mai important element al unei identitati vizuale este reprezentat de catre logo, cu tot ceea ce il formeaza, incepand cu textul, imaginea, fontul sau culorile utilizate la crearea acestuia.  Logo-ul este cel mai in masura sa transmita si sa redea identitatea vizuala a companiei si este cel care are posibilitatea de a ajuta la atragerea celor mai multi clienti, caci este primul cu care acestia intra in contact.

Identitate vizuala

   O identitate vizuala bine construita si realizata este cea cu ajutorul careia se poate completa brand-ul, iar in acest mod oamenii isi vor putea forma o parere buna despre ceea ce reprezinta compania ta si despre produsele si serviciile pe care le oferi.

   Uneori, identitatea vizuala a unui brand are nevoie de anumite modificari, iar acest aspect nu este neaparat un lucru rau, deoarece, de-a lungul timpului, foarte multe brand-uri recunoscute la nivel mondial au apelat la acest lucru. Acest lucru a fost necesar pentru a putea supravietui si pentru a putea trece testul timpului.

Logo-ul: elementul principal al identitatii vizuale

   Crearea unui logo, in mod profesional si creativ, este modalitatea cea mai usoara de a dezvolta compania si de a o face cunoscuta in randul clientilor.

    Este necesar insa, ca logo-ul sa beneficieze de anumite caracteristici si calitati, iar printre acestea trebuie enumerate:

  • Flexibilitatea, astfel incat logo-ul sa poata fi redat pe orice element de identitate vizuala sau pe orice suport de comunicare
  • Individualitatea, caci este foarte important ca logo-ul sa fie diferit de tot ceea ce are si ofera concurenta 
  • Sa fie foarte usor de retinut de catre consumatori
  • Sa poata fi recunoscut foarte usor, iar produsele si serviciile companiei respective sa fie remarcate cu usurinta
  • Sa aiba personalitate, mai exact sa starneasca interesul consumatorilor pe termen lung

  Este necesar ca atunci cand se creeaza logo-ul sa se puna foarte mare accent pe detalii, caci acestea sunt cele care fac cu adevarat diferenta. Este recomandat, ca atunci cand un logo nou apare pe piata, acesta sa poata transmite anumite informatii consumatorilor, astfel incat acestia sa poata deduce care este domeniul de activitate al companiei.