Pielea este cel mai extins organ al corpului omenesc si are ca si scop principal protejarea organismului nostru de diversi factori externi, insa acesta nu este unicul rol pe care pielea il are. Pielea fetei sau altfel spus tenul este de departe cea mai expusa zona a corpului, astfel ca, indiferent de sezonul in care ne aflam, pielea fetei va fi mereu expusa la conditii de mediu mai mult sau mai putin prielnice. Odata cu inaintarea in varsta, aspectul tenului se schimba destul de mult, insa la acest proces iau parte numerosi factori interni si externi asupra carora putem interveni sau nu. Aparitia primelor semne ale imbatranirii reprezinta un lucru care poate avea un profund impact emotional asupra unei persoane, chiar daca in fond acest lucru nu reprezinta nicidecum o problema de sanatate. In prezent insa, avem la indemana numeroase posibilitati prin care ne putem ingriji tenul, pastrandu-i astfel tineretea pentru vreme mult mai indelungata.

Avansarile care au avut si au loc atat in ceea ce priveste aparatura medicala, precum si cosmeticele, ne permit astazi sa ne bucuram de rezultate spectaculoase atunci cand vine vorba despre estomparea ridurilor. Pentru ca nu mereu suntem la curent cu noutatile aparute in domeniul cosmetic sau cel medical sau pentru ca pana acum nu ne-am confruntat cu ridurile, este absolut normal sa nu cunoastem detalii despre procedurile si posibilitatile la care putem apela pentru a ne putea mentine sanatatea si tineretea tenului.

Lifting-ul facial.

Una dintre procedurile comune la care apeleaza foarte multe femei ajunse la varsta maturitatii este lifting-ul facial, care aduce rezultate spectaculoase in ceea ce priveste reducerea vizibilitatii ridurilor. Daca in trecut procedura de lifting facial necesita o interventie chirurgicala, in prezent,  liftingul facial se poate realiza si non-chirurgical, astfel ca recuperarea este mult mai usoara si riscurile mult mai putine. Lifting-ul facial nu este o procedura tocmai noua prin care se poate reduce intensitatea ridurilor, insa cu certitudine este una dintre cele mai comune si mai eficiente moduri prin care putem declara „razboi” primelor semne ale imbatranirii.

Cremele antirid.

Industria cosmetica se poate bucura astazi de un real succes avand in vedere ca omul modern este mai mult decat dependent de produsele de ingrijire. Foarte multe femei opteaza pentru o crema antirid  atunci cand isi doresc ca primele semne ale imbatranirii sa dispara. Aceste creme sunt foarte populare in intrega lume si sunt foarte bine cunoscute pentru capacitatile lor de a reduce sau chiar estompa ridurile.

Ai grija zilnic de tenul tau!

Desi exista factorii genetici asupra carora nu putem interveni, avem totusi posibilitatea de a ne feri de alti factori de mediu. Spre exemplu, nu este recomandat sa ne expunem la soare in timpul verii, fara a aplica crema de protectie. Este indicat sa alegem intotdeauna produse cosmetice de calitate si sa ne curatam tenul de impuritati in mod regulat. In acest fel, vom avea parte mereu de un ten cu un aspect ingrijit si sanatos, iar primele semne ale imbatranirii vor aparea mai tarziu.