Hidroizolatie acoperisuri – Cele mai moderne metode

de | iul. 31, 2019 | Diverse

Lucrarea de hidroizolatie acoperisuri este o masura necesara care indeplineste  o functie importanta: protejeaza acoperisul de efectul distructiv al umiditatii atmosferice si al diverselor solutii apoase. Daca nu se efectueaza lucrari de hidroizolatie acoperisuri  la timp, precipitatiile pot provoca uzura rapida a acoperisului, ceea ce va scurta durata de viata a intregului acoperis. Daca nu faci aceasta lucrare la timp, va trebui sa repari intregul acoperis.

Lucrarile de hidroizolatie acoperisuri recomandate de Conduraru se efectueaza, de preferinta, in stadiul de construire a unei case, si atunci, masurile luate vor ajuta nu numai sa prelungesti durata de viata a acoperisului, ci si sa protejezi cladirea ca intreg. In plus, astfel de masuri suplimentare pentru a proteja cladirea de umezeala in timpul constructiei, te vor ajuta sa economisesti bani in viitor. Insa lucrarile de hidroizolatie acoperis pot fi solicitate pentru orice tip de constructie si indiferent de vechimea ei.

Cerinte pentru hidroizolatie acoperisuri

Materialele de hidroizolatie acoperisuri care sunt folosite, trebuie sa aiba anumite calitati:

  • rezistenta la umiditate;
  • rezistenta mecanica;
  • elasticitate;
  • rezistenta la caldura.

In plus, hidroizolatia este aplicata direct pe acoperis, sau mai degraba la baza sa. Acest lucru ofera un avantaj impotriva rafalelor puternice de vant. Una dintre cerintele optionale, dar extrem de dezirabile este functia de economisire a caldurii. Combinatia de protectie impotriva umezelii si a frigului intr-un singur material, reprezinta solutia perfecta pentru casa ta.

Selectarea materialelor pentru hidroizolarea oricarui tip de acoperis

Acoperisul este cel mai adesea acoperit cu materiale bituminoase. Este un tip de hidroizolatie moderna pe piata constructiilor si este una dintre cele mai comune si utilizate pe scara larga pentru hidroizolarea acoperisurilor plate.

Cu ceva timp in urma, pentru impermeabilizarea oricarui tip de acoperis, au fost utilizate trei materiale de baza: material de acoperire, izolatie asfaltica si hidrolizare. Acum, acestea au ramas de domeniul trecutului, in trend fiind hidroizolatia cu amorsa bituminoasa pe baza de bitum solvent. Acest material contine in compozitia sa fibre de sticla sau poliester. Folosirea de materiale de noua generatie pentru hidroizolatie acoperisuri  asigura durabilitatea, fiabilitatea si durata lunga de viata a acoperisului.

Lucrarile de hidroizolatie cu amorsa bituminoasa pe baza de bitum solvent se realizeaza pe acoperisuri cu o panta de pana la 60 de grade. In general, unghiul pantei acoperisului determina numarul de straturi de impermeabilizare, inclusiv numarul de straturi de mastic armat. Hidroizolatia acoperisului poate fi efectuata la diferite baze ale acestuia. Poate fi un acoperis din lemn, metal, beton. In plus, hidroizolatia acoperisului poate fi facuta pe o structura veche sau de ardezie.

Hidroizolatie acoperisuri cu mastic

Impermeabilizarea acoperisului este uneori facuta cu mastic.  Avantajul sau este ca, se obtine o membrana fara sudura. In plus, aceasta acoperire este creata direct pe acoperis, fara a necesita lucrari suplimentare de pregatire.

Masticul are, de asemenea, o adeziune buna la beton, diverse metale si, de asemenea, materiale bituminoase. Utilizarea masticului pentru hidroizolatia diferitelor tipuri de acoperis, este justificata pentru cladirile rezidentiale si cladirile industriale. De asemenea,  devine deosebit de relevanta, atunci cand pe acoperisuri exista diferite elemente pentru antene, suporturi pentru echipamente etc.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]