Chiar daca este vorba despre spatii de locuit sau de locuri comerciale, lumina artificiala va fi intotdeauna o necesitate universala, considerata in zilele noastre mai mult un drept decat un privilegiu. Dupa aceasta schimbare radicala de gandire a omului, industria celor ce produc astfel de corpuri de iluminat s-a mulat pe nevoi si a diversificat piata rezultand mai multe tipuri printre care si noile plafoniere led.

plafoniere led

Ce reprezinta aceste plafoniere led?

Aceste plafoniere led se bazeaza pe un conept simplist si minimalist. In mare, suportul de prindere al mecanismului care genereaza lumina este unul facut din plastic in cele mai multe cazuri si care este gandit intr-asa fel incat sa se prinda cu usurinta de tavan.

Este de asemenea construita in mai multe forme printre care cele mai intalnite trei sunt:

  • Rotunda;
  • Patrata;
  • Dreptunghiulara.

Care sunt motivele pentru care oamenii cumpara plafoniere led?

In primul si in primul rand, cel mai important avantaj al acestor plafoniere led este provenit din tehnologia de baza si se materializeaza sub forma consumului. Este uimitor cat de economice pot fi. Acest lucru este si mai vizibil atunci cand raportam consumul lor cu cele ale unora din generatiile anterioare. Ca o scurta concluzie pentru acest argument putem spune ca desi poate fi un cost in plus la achizitionare, dupa cateva luni de utilizare banii economisiti din factura la curent vor compensa diferenta de pret initiala.

Pe langa aceste comparatii care atesta suprematia acestor plafoniere led ca si consumatori infimi de energie, durata de viata si de functionare este si ea un punct important in acest sens. Este dovedit ca fata ce orice tehnologie anterioara, acestea pot avea si cu 5000 de ore de functionare in plus fata de cel mai performant concurent.

Chiar daca nu par sunt versatile si inovatoare

Da, chiar asa este, aceste plafoniere led pot fi foarte versatile. Chiar daca sunt destul de limitate din punct de vedere al sistemului de prindere, ele vin intr-o varietate mare de forme. Tipuri de tavan nu conteaza intrucat pot fi prinse pe orice fel de astfel de structuri.

In ceea ce priveste partea inovativa, este interesant de urmarit unde s-a ajuns multumita marimilor mici ale circuitelor din spate care fac posibila obtinerea luminii. Astfel, cei ce gandesc aceste corpuri au implementat sistemul de iluminare rgb controlat atat de telefon prin bluetooth cat si prin telecomanda proprie.

Ba mai mult, ei au reusit sa introduca si difuzoare care pot reda muzica de pe telefonul personal, toate acestea in niste simple plafoniere led.